Tenis de pandemie
Postat la: 14.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Luăm o pauză cu fotbalul, după două săptămâni în care tenisul a revenit pe marile arene. Deschiderea a făcut-o US Open, la Flushing Meadows, cu tribunele golite de pandemie, care a alungat și mai toate stelele de prim rang ale clasamentelor mondiale.
Turneul american fără Nadal și Federer, ca și fără Barthy și Halep, primele două clasate din topul WTA, rima perfect cu tribunele pustii de pe Arthur Ashe Arena, iar riscul asumat de Novak Djokovici, nr.1 mondial în ierarhia băieților, l-a costat cu mult mai mult decât o infectare cu coronavirus. Sârbul a fost pur și simplu descalificat de un arbitru necruțător, care a sancționat excesiv ghinionul lui Nole de a expedia (neintenționat!) o minge spre arbitra din spatele său. Gestul - regretat prompt și însoțit de scuzele cuvenite - se putea pedepsi și cu o amendă usturătoare, perfect regulamentară, de altfel - dar arbitrul cu pricina o fi ținut morțiș să rămână și el în istoria acestei triste ediții a US Open, în care vântul a bătut prin tribune.
Așa s-a ajuns ca finala de duminică noaptea să se dispute între Dominic Thiem (3 ATP) și Alexander Zverev (7 ATP), un meci-maraton, de peste patru ore, în care Thiem, după ce a cedat primele două seturi, le-a câștigat pe următoarele trei: 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6, cu tie-break epuizant în decisiv! În schimb, finala feminină, dintre Osaka și Azarenka, putea oferi o uriașă surpriză, după ce bielorusa şi-a adjudecat primul set cu 6-1. Era evident de mai multă vreme că niponei afro-americane, de numai 22 de ani, i se urcase la cap succesul financiar din ultimii doi ani, de peste 40 milioane de dolari. La polul opus, Victoria Azarenka revenise miraculos, la 31 de ani, într-o finală de la US Open, după o eclipsă de aproape șase ani, în care devenise mamă, traversasei un complicat divorț, confruntându-se și cu o serie de accidentări. Mărturisesc că am ținut cu Vika Azarenka- plecată încă de la 15 ani în SUA, departe de Bielorusia dictatorială a lui Lukașenko! - dar, din păcate, diferența de aproape un deceniu dintre cele două jucătoare și-a spus până la urmă cuvântul: 1-6, 6-3, 6-3 în favoarea niponei. Păcat, dar bine că Simona nu a riscat să traverseze Oceanul, în condițiile în care, e drept, nici Țiriac nu se oferise să-i mai pună la dispoziție unul dintre jet-urile sale de lux, cum a făcut acum, pentru turneul de la Roma.
Între timp însă, de la Istanbul ne-a sosit o veste bună: Patricia Țig a câștigat primul ei turneu WTA din carieră, marcând astfel un comeback asemănător cu al Victoriei Azarenka. Sigur, devenind și ea mamă în 2019, eleva și soția antrenorului Răzvan Sabău are tot viitorul în față, la cei numai 26 de ani ai săi (88 WTA). Cealaltă finalistă de la Istanbul, răsfățata canadiancă Eugenie Bouchard, fostă nr.5 mondial, dar ajunsă acum pe...272 WTA, e altă jucătoare care și-a propus să revină, după ce şi-a irosit ani buni din cei 26 pe care îi are, făcând pe diva sexy și publicând fotografii provocatoare pe Instagram și în reviste de modă. Se pare totuşi că i-a venit mintea la cap, dezvăluind că, profitând de pandemie, s-a pregătit serios în pauza competițională la Las Vegas, cu Steffi Graf și Andre Agassi. Și s-a văzut, de vreme ce a reintrat la Praga de pe locul...330 WTA, urcând după turneul de acolo pe 272, pentru ca finala (pierdută) de la Istanbul s-o aducă până pe locul 163. Patricia Țig, în schimb, a ajuns după frumoasa ei victorie din Turcia (2-6, 6-1, 7-6) pe locul 58 WTA, devenind astfel a doua cea mai bine clasată româncă, după Simona Halep, în ierarhia mondială a momentului. Este de dorit și de așteptat, aşadar, ca și marile firme de echipament sportiv să-i facă oferte pentru o ținută demnă de poziția și valoarea ei!...
Pentru Simona, turneul de la Roma este menit să-i asigure atingerea vârfului de formă la Roland Garros-ul care debutează luni și unde țintește, evident, o nouă mare victorie. Până acolo, va avea de trecut în Italia peste câteva jucătoare importante din topul WTA, între care, pe partea ei de tablou, apare din nou și sperietoarea Muguruza. Sunt încrezător însă și mă aștept la un nou parcurs de succes pentru tenismena noastră, aflând mai ales că Daren Cahill îi va fi din nou alături. La Roma și la Roland Garros.
Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)
ULTIMA ORA
-
Lovitură dură pentru China! UE a pus tarife uriașe pentru mașinile electrice importate din țara asiatică
Uniunea Europeană a decis marţi să majoreze tarifele la vehiculele electrice construite în China până la 45,3%, la sfârşitul investigaţiei sale de cel mai înalt nivel care a divizat Europa şi a provocat represalii din partea Beijingului.
-
Politico: Un fost huligan de fotbal de extremă-dreapta este puternic cotat pentru alegerile prezidentiale din România
„Extravaganța alegerilor din România trezește fantomele trecutului fascist", se intitulează articolul publicat marți de Politico, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile prezidențiale.
-
Sefa Coloniei România dă semnalul pentru linia politică viitoare care sa aprobe cum sa ne ia Occidentul resursele in continuare
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat marți, la PowerShift Summit, că investitorii americani așteaptă de la majoritatea guvernamentală predictibilitate și „decizii legislative şi de fiscalitate luate în consultare cu mediul de afaceri şi cu stakeholderi":
-
Pohta ce-au pohtit: Ciolacu si cu Ciuca ar intra in turul al doilea. Nou sondaj care schimba radical perceptia electoratului
Un sondaj de opinie realizat zilele acestea la cererea Newsweek România arată că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor intra în turul al doilea al alegerilor prezindențiale. PSD are 31%, iar PNL este creditat cu 20,5%. Sunt primele două partide din acest sondaj.
-
Un nou instrument al OpenAI descris ca având „robustețe și precizie la nivel uman" halucinează tratamente medicale periculoase
Gigantul tehnologic OpenAI a prezentat un nou instrument de transcripție alimentat de inteligența artificială Whisper. Potrivit companiei, acesta are „robustețe și precizie la nivel uman", potrivit Fortune.
-
Diriginții care aleargă după profesori prin școlile din România. Fiecare profesor de la clasă trebuie să confirme nota la purtare propusă pentru fiecare studiu
Până vineri, 25 octombrie, toți elevii trebuiau să aibă o notă la purtare stabilită. Acesta este primul an școlar când intră în vigoare procedură stabilită de Ministerul Educației prin ordinul de ministru nr. 5726/2024, prin care s-a decis acordarea unei note la purtare pentru fiecare modul. Problema este că normele de aplicare pentru acest ordin au fost transmise școlilor cu 3 zile înainte de încheierea primului modul de învățare din acest an școlar.
-
Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
Administrația Militară Regională Cernăuți a răspuns recent solicitării Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, dezvăluind o situație alarmantă pentru comunitatea românească din fostul raion Noua Suliță, regiunea Cernăuți.
-
Misterioasa descoperire. Rămășițele incredibile ale unei civilizații dispărute sunt considerate un miracol după 8000 de ani
La peste 2000 de metri deasupra nivelului mării, la Hartashen, un sat din colțul de nord al Armeniei, se află una dintre cele mai misterioase și totodată cel mai puțin cunoscute minuni ale umanității.
-
Tigănia PSD-AUR: Ciolacu l-a pus cu botul pe labe pe Simion cu documentele obtinute de la servicile secrete care probeaza legaturile cu FSB
În ianuarie 2024, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a solicitat Parlamentului României să demareze o investigație cu privire la posibilele legături ale politicianului George Simion - acum cu ambiții de prezidențiabil - cu mișcările extremiste și cu influența putinistă.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Am numărat bisexualii de la vârful statului român. Și m-am înspăimântat!
- 2.Falsificarea Istoriei nu aduce decât vrajbă între români și evrei! O replică la declarația lui Zubin Metha
- 3.Campania mondială "Ciocolata Dubai"
- 4.În apărarea Babilonului: Levantul n-a cucerit niciodată Persia!
- 5.Păcăleala cu "ciclonul care n-a fost", făcută pentru ca s-ascundă incompetența și corupția de la inundații!
- 6.Sa va povestesc de apartamentele desenate pe hartie "cumpărate"
- 7.Prin decizia de scoatere din cursa electorală a Dianei Șoșoacă, CCR s-a decredibilizat definitiv
- 8.Fără vize în America. Ce păzesc masonii pe care îi plătim de la buget?
- 9.Ucraina: Înghețarea liniei frontului vs capitulare necondiționată
- 10.În timp ce costul banilor pentru o firmă vest-europeană este de 5% pe an, pentru o firmă românească acesta este cu 60% mai mult
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu