Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tataia Meleșcanu: când frate, când soră!

Postat la: 14.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Chiar dacă nu folosește încă frecvent bastonul, cum s-ar spune, în viața de zi cu zi, domnul Meleșcanu respectă cu sfințenie regulile sale. Stăpânește la perfecție arta mânuirii bastonului după modelul lansat în serialul "Răzbunătorii" din anii când eram eu tânăr și neliniștit.

Încă de pe vremea inegalabilului Caragiale, bastonul, umbrela și măturoiul au reprezentat principalele mijloace de luptă electorală, cunoscută fiind capacitatea lor de a le băga mințile în cap alegătorilor prăpădiți și irascibili. Celebra secvență "Ba pe-a mamei dumneavoastră" a intrat deja în istorie și ea ilustrează respectul față de cea care ne-a dat viață. Zilele trecute, am asistat la o scenă memorabilă în care tataia Meleșcanu stătea ascuns sub scaunul președintelui Senatului și nu dădea semne că ar vrea să mai iasă de acolo!

Înarmat cu un baston, Călin Popescu Tăriceanu a încercat să facă ordine și să-l scoată de sub fotoliul cel mai râvnit din Senatul României...Lovea cu bastonul în toate părțile, sâsîia ca un gâscan nervos, lătra...Pe scurt, făcea tot ceea ce îi trecea prin minte, doar, doar o izbuti, în cele din urmă, să-l determine pe Meleșcanu să iasă de sub scaunul rezervat președintelui Senatului! De ieșit a ieșit, în cele din urmă, dar nu de frica buldogului ALDE cu papion liberal, ca semn la deget, să nu uite prioritățile zilei!

Ca și în cazul lui Vasile Blaga, și Tăriceanu nu mai arată ca buldogul fioros de altădată din PNL, unde s-a afirmat prima oară în această calitate. Inițial, am crezut că bastonul este al lui tataia Meleșcanu, dar el e verde precum codrul! S-a învățat să colinde partidele cu traista-n băț, dezvoltând traseismul politic! Sare, precum broasca, de pe o funcție pe alta la punct fix. Nu iartă nimic! Că-i la Interne! Că-i la Externe! Nu contează, Meleșcanu boxează!

"Foncție" să fie! Ce contează că la alegeri a încurcat borcanele cu diaspora! Deși a fost înțărcat regulamentar, tataia Meleșcanu a prins din nou un loc călduț la pieptul generos al doamnei premier Dăncilă! Din filozofia vieții. Cine poate, nu-i așa?, oase roade! Versiunea nouă. Cine poate, evită să ajungă papă lapte!

În cazul lui tataia Meleșcanu, a trecut din nou pe lapte praf! Dar tot el face jocurile în ALDE, care a ajuns pepiniera de cadre a PSD! După cum se manifestă, tanti Viorica e șefă și la ALDE! Ea, pe cine vrea, promovează! E ca și cum ar pune guverne asortate la borcan pentru iarnă! Lui Tăriceanu i-a rămas bastonul.

Vorba aia, vine și vremea lui! Dar, până atunci, să facă tușa la ALDE! După ce a intrat cu motocicleta pe contrasens, a comis aceeași ispravă și cu ALDE! Ce fentă a făcut Meleșcanu! S-a făcut frate cu Tăriceanu și "soră" cu madam Dăncilă! Adică, zic, este și acoperit și descoperit! Cu alte cuvinte, și-a luat "jeacă" nouă!

Lucian Cristea

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE