Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tanti Mița motociclista

Postat la: 23.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Într-o altă conjunctură politică, dacă spuneai despre un prezumtiv candidat la președinție că e venit cu pluta, ți-l făceai dușman! Acum constat că mijlocul de transport din viața fiecăruia, cât mai rudimentar cu putință, reprezintă un criteriu care ar putea simplifica alegerile! De când un politician a comparat România cu un Trabant, candidații la un loc sigur sub soare se plâng că toată viața lor s-au deplasat cu mijloace modeste de transport. Inclusiv cu cercul!

Tanti Mița motociclista vrea să o înlocuiască la Cotroceni pe tanti Mița biciclista! A renunțat la costumul de europeancă virilă cu papion bio și a trecut la echipamentul de motociclist cu ataș. Ca anexă, atașul este folosit la transportul prunelor uscate, care fac parte din alimentația electorală a Miței motociclista.

Ca să impresioneze, de câteva zile încoace, ne dă lecții de echilibristică și viraje pe un motor cu mulți cai putere achiziționați de la Herghelia Mangalia. Vrea domnia sa să ne demonstreze că își poate menține și singură echilibrul și că nu mai trebuie să se agațe de capotul surioarei sale! Mița, cea mare, cu însemnele PSD, care i-a fost ca o mamă răbdătoare, care îi ținea capul în poală ori de câte ori devenea foarte greu!

Tanti Mița motociclista visează să se mute la Cotroceni ca "prezident"! E convinsă că o țin picioarele și fără sprijinul surioarei sale prin alianță! Până de curând, nu trecea strada până nu se ținea bine de degetul arătător al lui Livache! Îmi vine în minte un proverb reșapat: Pe cine nu lași să traverseze singur strada printr-un loc nepermis, nu te lasă să trăiești!" Tanti Mița motociclista este un bun exemplu în acest sens. I-a intrat în cap că poate ajunge "președintele României" de una singură! Dacă o întrebi pe ce se bazează, ca la orice întrebare incomodă, îți răspunde într-un singur mod. Ambalează motocicleta sa ultimul răcnet până aproape că surzești.

Deunăzi, făcea teoria echilibristicii, criteriu de bază în politică. Am înțeles că Miței nu îi place drumul drept, atunci când se deplasează în mare viteză cu motocicleta de lux. Drumul drept nu îți oferă posibilitatea și nici satisfacția de a demonstra ceea ce știi să faci cu ea când te apucă nebunia. Când vrei să faci capul mare cuiva, se recomandă drumul în zig-zag. Chipurile, drumul drept e prea simplu, mură-n gură, pe de-a moaca și la mintea cocoșului...Sub capacitatea de pilotare a Miței motociclista.

Cum s-ar spune, orice mucea poate să parcurgă cu motocicleta un drum drept! Chiar așa? Păi, dacă îmi aduc bine aminte, coana Mița motociclista a fost la un pas să-și rupă...gâtul! Cum așa? Tocmai ea, profesionista? Da, tanti Mița, performeră pe două roți, a intrat pe contrasens! Ca și în politică. A intrat și aici pe contrasens! A semnat pentru o coaliție contra naturii! A pus mătușa ALDE umărul la dezastrul care a sărăcit România... Și, acum, dintr-un foc, Mița motociclista vrea să intre din nou pe contrasens! Dar la Cotroceni, unde se căznesc unii să înlocuiască pista pentru bicicliști cu una pentru motocicliști!

Le recomand tuturor candidaților mersul pe jos. E mult mai sănătos. În plus, vezi țara ca în palmă fumegând. Respiri aerul sărăciei. Alergi cot la cot alături de cetățean în realitatea înconjurătoare Dacă treci tot timpul în viteză cu motocicleta pe lângă el, ba chiar înjurându-l că îți taie calea, când îți mai faci timp să-l asculți ?

Îmi vine în minte un alt proverb reșapat. "Motorul omoară poporul!"

Dacă face cineva vreo aluzie la Călin Popescu Tăriceanu, cer permisiunea să îmi exprim o doleanță. Nu am cu nimeni nimic, dar nu îmi doresc în fruntea țării un motociclist teribilist obișnuit să o ia pe contrasens doar pentru simplul fapt că lui i se pare monoton drumul drept!

Păi, până acum, ne-am întors de câteva ori din drum și de mai multe ori am bătut pasul pe loc! A expirat deviza "Înainte! Tot înainte!"(?)

Lucian Cristea

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE