Suspiciuni rezonabile de crima politica
Postat la: 13.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Bugetul unei tari, daca este prost facut, intentionat sau din prostie, reprezinta o crima politica. Pentru ca poate face moarte de om. Refuzul lui Dacian Ciolos si al Guvernului sau de a pune la dispozitia partidelor si opiniei publice datele indispensabile pentru elaborarea programelor si a folosofiei bugetare reprezinta o suma de indicii ca se pregateste o crima. Si voi explica de ce.
Nu intamplator i-am pus lui Dacian Ciolos, printr-o scrisoare deschisa, zece intrebari. Niciuna dintre acestea nu avea rolul de a-l incrimina pe el sau echipa guvernamentala pe care o conduce. Obiectivul pe care il urmaream era ca, pentru prima data in istoria recenta, daca tot nu avem un guvern politic, ci unul de avarie, temporar, sa beneficiem de sansa de a sti, din timp, cum stam. Suntem inainte de alegeri, iar partidele nu pot veni in fata electoratului nici cu mana goala, nici cu proiecte fantasmagorice ori demagogice. Ele ar avea sansa, daca Guvernul Ciolos nu s-ar opune, ca, beneficiind de informatii certe referitoare la diverse domenii, sa isi pregateasca, conform propriilor viziuni, proiectele de tara. Iar cetatenii ar putea, la randul lor, sa aleaga in cunostinta de cauza.
Iata, insa, ca aceasta sansa le este refuzata romanilor. De catre un Guvern care, in principiu, nu ar avea de ce sa ascunda informatii. Mai ales ca, asa cum ne-a asigurat, in fine, presedintele Klaus Iohannis, urmatorul Guvern va fi politic. Deci nu va fi un Guvern Ciolos. Si atunci nu este un adevarat atentat la democratie? Nu este o adevarata crima politica faptul ca partidele nu au posibilitatea sa isi schiteze bugetele si sa isi prezinte filosofia in fata cetatenilor pentru ca acestia sa stie ce sa aleaga?
Guvernul Ciolos are de ascuns ceva. In acest sens, exista, de asemenea, indicii rezonabile. Pentru ca, daca nu ar avea ceva de ascuns, nu ar exista absolut niciun motiv de refuz. Fara a-i face un proces de intentie premierului Dacian Ciolos, nu pot sa nu retin o remarca pe care el a facut-o atunci cand a explicat de ce a optat intr-un anumit mod pentru data alegerilor. El a spus ca are intentia sa pregateasca un buget pe care sa il lase mostenire viitorului Guvern. Aoleu!
Oare ce inseamna asta? Unde s-a mai pomenit ca un guvern politic sa conduca tara, oricare tara ar fi ea, in baza unui buget elaborat de alt guvern, care nu apartine respectivei formatiuni politice? Pai atunci ce rost ar mai avea alegerile? Ce rost ar mai avea ca partidele sa se dea de ceasul mortii, alergandu-i pe candidati, facandu-i pe acestia sa transpire pentru a castiga, de partea lor, cat mai multi cetateni, daca, in final, rezultatul alegerilor nu mai conteaza? Si nu mai conteaza nici cine este desemnat sa formeze Guvernul, intrucat respectivul Guvern, oricare ar fi el, este pe pilot automat. Iar pilotul automat e bugetul. O drona pe care Ciolos le-o tranteste in cap celorlalti. Sau poate nu. Poate premierul si-a facut alta socoteala. Si anume ca, imediat dupa alegeri, va trece, cu arme si bagaje, la un partid. El ne-a asigurat ca nu va face acest lucru pana la alegeri. Dar nu ne-a spus nimic despre ce se va intampla dupa.
Nu cumva Dacian Ciolos refuza sa informeze tara despre situatia economiei, finantelor, sanatatii, invatamantului, a absorbtie inflatiei samd din simplul motiv ca intentioneaza sa elaboreze un buget pentru el insusi? Daca e asa, e crima politica cu premeditare. Daca e altfel, e crima politica din prostie. Il anunt pe domnul Ciolos ca ii pregatesc o surpriza. In urmatoarele zile. Cu ajutorul unui mare numar de colegi din presa, dar si al unor analisti si specialisti in economie. Domnule Dacian Ciolos, sa stiti ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple cum va par.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
Soldații nord-coreeni ai lui Kim Jong Un, trimiși să lupte în Ucraina de partea rușilor, folosesc o practică șocantă de a detecta minele inamicului. Situația este cu atât mai ciudată cu cât aceștia nu sunt obligați, ci o fac de bunăvoie.
-
Oamenii de știință au identificat structuri gigantice necunoscute în adâncurile Pământului
Oamenii de știință au identificat structuri masive neașteptate în mantaua Pământului, la câțiva kilometri sub Oceanul Pacific, utilizând tehnologii avansate de analiză a undelor seismice. Această descoperire pune sub semnul întrebării teoriile existente despre formarea și evoluția planetei noastre.
-
Oceanele ating noi recorduri de temperatură. Descoperiri alarmante ale studiilor
Oceanele lumii au fost în 2024 mai calde comparativ cu oricare alt an de la începerea măsurătorilor, a constatat un studiu. Recordul se aplică atât temperaturilor de suprafaţă, cât şi căldurii stocate la o adâncime de 2.000 de metri, potrivit cercetătorilor conduşi de Lijing Cheng de la Institutul de Fizică Atmosferică al Academiei Chineze de Ştiinţe.
-
Descoperire de senzație: Comori ascunse în al Doilea Război Mondial, au ieșit la lumină dintr-o catedrală
Un set de obiecte regale din secolul al XVI-lea, ascuns sub o scară timp de aproape un secol, a fost recuperat din Catedrala Vilnius din Lituania. Coroanele de aur, inelele și celelalte accesorii găsite au dispărut din 1939, când au fost ascunse, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.
-
Anul 2025 se preconizează sumbru pentru afaceri: Antreprenorii români îngheață investițiile
Mare parte dintre firmele din România vor îngheţa investiţiile în acest an, pe fondul provocărilor fiscale şi incertitudinilor tot mai mari privind evoluţia economiei, în timp ce doi din trei antreprenori nu vor deschide noi linii de business şi investiţii în 2025, relevă un barometru de opinie în rândul investitorilor.
-
Ruptură în blocul țărilor post-sovietice! Rusia amenință Armenia: 'Trebuie să facă o alegere!'
Rusia interpretează aspiraţiile europene făcute publice recent de Armenia ca pe o dorinţă a ţării caucaziene de a rupe legăturile cu blocul postsovietic al Uniunii Economice Eurasiatice (EEU), a declarat vicepremierul rus Aleksei Overciuk.
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu