Sunt infractori jumătate din judecători și procurori?
Postat la: 26.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Avem acum o certitudine. Peste jumătate din numărul total al judecătorilor și procurorilor din România au avut în ultimii patru ani deschise dosare penale. Prin urmare, cum ar spune Klaus Iohannis, sunt „penali".
Această situație statistică demonstrează un potențial infracțional extrem de ridicat în rândul celor două categorii de profesioniști, unii fiind magistrați iar ceilalți avocați ai statului. Cum de s-a ajuns în această situație? Cum a fost posibil ca, până în prezent, CSM, în mod direct sau prin intermediul Inspecției Judiciare, să nu afle cum stau lucrurile și să nu încerce să găsească o explicație rațională?
Prima întrebare la care trebuie să dea toată lumea un răspuns este dacă e posibil sau nu ca mai mult de jumătate dintre procurorii și judectării pe care-i are un stat să fie autori ai unor infracțiuni. Și ca atare cercetați de acea parte a procurorilor dedicată demnitarilor și funcționarilor publici. Răspunsul rațional este negativ. Un stat, oricât de corupt ar fi, este cu neputință să atingă asemenea procente alarmante chiar în rândul celor care răspund într-un fel sau altul de aplicarea legii. Este evident că cele mai multe dosare sunt deschise ca să fie deschise și rămân deschise ca să nu fie închise. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât că judecătorii și procurorii au fost șantajați în masă.
Ca să poți șantaja un judecător sau un procuror, cea mai simplă metodă utilizată de orice stat cu tendințe totalitare, de orice stat de tip polițienesc, este ca mai întâi să-ți agăți victima. Într-o proporție covârșitoare, judecătorii și procurorii care au avut și au dosare penale în ultimii patru ani sunt victimele unor plângeri. Îndreptățite sau neîndreptățite. Plângeri făcute de cetățeni de bună sau de rea credință. Plângeri penale. Direcția Națională Anticorupție ar fi avut obligația să dovedească o celeritate deosebită față de toate plângerile penale, care îi au drept subiecți pe judecătorii și procurorii aflați în funcție. Pentru că dacă aceștia se fac vinovați de săvârșirea unor infracțiuni, dată fiind meseria lor și puterea pe care o au asupra destinelor unor oameni, ei trebuie de urgență trași la răspundere, scoși din sistem și sancționați drastic pentru faptele lor. Dacă, dimpotrivă, acești judecători și procurori sunt nevinovați și sunt doar victime ale unor plângeri penale făcute cu rea credință, atunci, din nou, celeritatea anchetatorilor DNA trebuie să fie maximă, pentru ca asupra acestor oameni, care participă la actul de Justiție, să nu planeze nicio suspiciune. Concret, este firesc ca cetățeni României să nu mai aibă încredere în Justiție, de vreme ce mai bine de jumătate dintre persoanele care fac anchete și împart dreptatea poartă, conform președinteui Klaus Iohannis, stigmatul de „penali".
Procedând pe dos, Direcția Națională Anticorupție, condusă atât de mulți ani de doamna Laura Codruța Kovesi, a sabotat practic într-un mod greu de calificat actul de Justiție. Ca să folosesc chiar expresia acestei doamne, procurorii DNA au stat în mod intenționat cu fundul pe dosare. Le-au ținut deschise și nu le-au închis tocmai pentru a-i culpabiliza și a-i sigmatiza, pe procurori și pe judecători. Și nu numai. Un dosar penal este, mai ales în cazul unor procurori și judectori, dar și în cazul unor oameni politici sau oameni de afaceri, un dosar de șantaj. Sunt cele mai multe false dosare penale ținute deschise, nesoluționate, tocmai pentru a-i transforma pe procurori și pe judecători în slugi ale sistemului. Temându-se de aceste dosare penale deschise pe drept sau pe nedrept, dar ținute în nelucrare, judecătorii și procurorii devin slugi docile ale statului paralel. Și fac anchete la comandă și întocmesc sentințe la comandă.
Este fața cea mai hidoasă a unui sistem ticăloșit. S-a ajuns atât de departe încât o parte din inchiziție supune torturii o parte din inchiziție, pentru a o face cât mai docilă. Cred că prima urgență este soluționarea cu prioritate a tuturor acestor dosare.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu