Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Succes pe ramură!

Postat la: 29.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ce să vedeți?! Nicușor Dan a coborât ieri din turnul de fildeș drept pe Calea Ferentari. Frezat, proaspăt bărbierit, cu cască de protecție și vestă reflectorizantă noi-nouțe. Vreo 5-6 camere de televiziune, vreo 2-3 ingineri care-i explicau ca lui Ceaușescu ce se întâmplă cu țevile.

Mi s-a părut cam absent, dar pentru că mă grăbeam foarte tare, nu m-am oprit să casc gura și să-i fac poze, plus că mă temeam că nu mă pot stăpâni să-l întreb vreo două. Așa că m-am uitat lung la el, i-am zis ceva în gând și am continuat să merg repede unde aveam treabă, cu căldura aia insuportabilă dinainte de ploaie bătându-mă pe ceafă.

Mi se făcuse și cam greață, văzându-l, așa, aparent interesat de soarta lucrărilor unei companii municipale, cred că singura care mai e în viață, nu știu sigur, nu am avut timp să mă documentez. Ce știu sigur este că a făcut o obsesie din a desființa companiile astea, doar pentru că fuseseră înființate de Firea, care nu mi-e vreo prietenă, ba dimpotrivă (pentru cunoscători). Unele dintre aceste companii reușiseră să-și cumpere utilaje noi și lucrau pentru municipalitate cu propriii angajați - adică creaseră și locuri de muncă. Aaaa, păi nu e bine!

Companiile private ale prietenilor prietenilor noștri ce să facă? Să nu mai câștige ele licitațiile?! Să moară de ciudă băieții deștepți?! Și uite așa, Nicușor Dan primarul zis: să se facă lumină! Și s-a făcut! Companiile au fost desființate și ia ghiciți ce s-a întâmplat cu utilajele! Au fost închiriate și mai apoi cumpărate la prețuri de casat de... Suspans! Au fost cumpărate exact de companiile private care acum, vezi Doamne, câștigă la licitație contractele municipalității.

Revenind la înlocuirea conductelor de apă caldă, să vă spun cum s-a întâmplat la blocul meu. Au venit muncitorii într-o zi de noiembrie. La 7.30, începea excavatorul să sape. La 7.30. Muncitorii aveau pauză de masă de la 12 la 13. Până la 17, eu i-am văzut lucrând mereu, nu sprijineau lopețile. S-a întâmplat așa până pe 23 decembrie, când au suspendat lucrările în șantier până în aprilie.

În primăvară, au finalizat de îngropat țevile noi, au făcut conexiunile, au strâns tot, au închis gropile, au făcut curat, au plecat. Apa caldă nu a fost întreruptă decât maximum 2-3 zile, cât au făcut racordările între țevile noi și punctul termic. N-am auzit înjurături, n-am auzit manele sub geam. Oi fi avut eu noroc, dar să știți că și la șantierul de acum, tot așa îi văd că lucrează. Și sunt sigură că nu Nicușor Dan i-a angajat, că ăștia de la usereu nu sunt cu sapa, sunt cu mapa.

Am și un sfat: dom` primar, nu mai veniți, dom`le să vă împăunați cu țevile schimbate de compania municipală. Desființați-o, dom`le, și pe asta, că a fost înființată de Firea și e câh! Dărâmați, dom`le, tot și construiți de la zero. Aduceți dvs. niște băieți deștepți, care să ne țină cu șantierele deschise și, eventual, fără apă caldă cu lunile. Să stea muncitorii cu burțile dezvelite, să spargă semințe și să asculte manele pe telefon, că așa-i în economia de piață: municipalitatea face concurență neloială societăților comerciale. Parcă așa argumentați desființarea companiilor municipale.

Narcisa Iorga

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE