Structura sovietică ce ne apără de drone și roboți
Postat la: 13.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Purtătorul de cuvânt a Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, printr-o epistolă adresată maestrului Ion Cristoiu, ne comunică mai mute informații halucinante despre instituție. Bomboana pe colivă este că iată, aflăm abia acum, în mod oficial, că SRI este organizat pe model sovietic, având structuri în fiecare județ. Și este doar începutul unei dezvăluiri care seamănă a autodetonare. Acest veritabil tăvălug, pornit de la cel mai înalt nivel al SRI, a fost declanșat de intenția lui Liviu Dragnea de a tăia mărirea de buget acordată SRI în luna decembrie. Ce mai conține epistola?
Primim asigurări de la SRI și de la nenumărații țuțări ai serviciului secret, cum că această structură de informații nu numai că asigură stabilitatea și securitatea României, dar este garantul prosperității cetățenilor acestei țări. În plus, datorită SRI, suntem deosebit de apreciați în rândul partenerilor euroatlantici, cărora Serviciul Român de Informații le furnizează date cheie în plin război rece. În același timp însă, iată, ni se dezvăluie că SRI este organizat pe model sovietic și a fost lăbărțat în structuri, care funcționează în fiecare județ al țării. Ce concluzie rezonabilă am putea trage de aici? Dacă toate afirmațiile sunt adevărate, atunci rezultă pur și simplu că modelul sovietic, utilizat în România încă de la transformarea Securității în SRI, este un model performant. Și dacă e performant, atunci el trebuie continuat indiferent de costuri și eventual generalizat și în rândul partenerilor noștri economici, militari și politici.
Mai aflăm că onorata conducere a Serviciului Român de Informații este conștientă că instituția este supraponderală din punctul de vedere al numărului de salariați și a veniturilor salariale ale acestora, dar că nu are încotro. SRI este legat de mâini și de picioare. Personalul are salarii foarte mari, pe care nu le-a cerut și, de asemenea, cei lăsați la vatră au pensii foarte mari, pe care nu le-au vrut. Cu alte cuvinte, salariile și pensiile umflate le-au fost vârâte pe gât cu forța. De către politicieni. Și oamenii, disciplinați, nu au mai avut încotro și le-au acceptat. Iar conducerea instituției nu are mijloacele legale necesare pentru a diminua salariile și schemele de personal. Ca și când în România nimeni din punct de vedere managerial nu ar putea decide o reorganizare. Sau o restructurare. Modalități prin care orice organizație comercială sau non-comercială poate diminua salariile și numărul de angajați. Ceea ce pretutindeni se poate, la SRI nu se poate.
Se afirmă în acest text, care s-ar putea, fără exagerare, să facă înconjurul lumii, că „funcționăm de pe vremea când telefonul mobil și internetul nu existau". În consecință, sunt câteva mii de angajați în plus. Norocul SRI este că nu a fost înființat în epoca de piatră. Pentru că atunci ar fi avut câteva sute de mii de angajați în plus, pe post de cioplitori de care nu mai este nevoie, dar de care, vezi Doamne, serviciul nu se mai poate debarasa. Cum e posibil așa ceva?
Și, în fine, epistola se sfârșește cu un strigăt de disperare, care nu poate provoca altceva decât consternare, milă și lacrimi. „Nu te poți lupta cu roboții și dronele cu sapa în mână". Vă imaginați în ce episod din Star Trek trăiesc demiurgii din SRI? Aceiași care, pe sub nasul SPP, i-au putut instala microfoane în toată casa unui fost prim-ministru, șef de partide politice și, în prezent, al doilea om în stat, în calitate de președinte al Senatului. Aceiași care, total lipsiți de tehnologie, au supravegheat ambiental, prin toate mijloacele posibile, un judecător a Curții Constituionale și un primar de mare oraș, ca să dau doar două exemple dintre nenumăratele de acest fel. Aceiași care au interceptat în sistem sovieti - desigur, pentru a apăra națiunea română și a-i asigura prosperitatea - timp de mai mulți ani, nu mai puțin de șase milioane de cetățeni.
Astăzi, Serviciul Român de Informații ni se autoprezintă drept un fel de pasărea Phoenix, care renaște din cenușa Securității și a imperiului sovietic și care mută munții din loc spre admirația întregii lumi, utilizând în acest scop doar 16% din bugetul alocat, întrucât grosul banilor, oferiți cu generozitate de popor, se duc pe pensii și salarii. Și, în plus, ce să vezi? SRI rezolvă și activități pe care le-ar putea face bine-merci alții. Cum ar fi controlul bagajelor în aeroporturi, transportul corespondenței nesecrete și funcționarea unei brigăzi antiteroriste.
Ce să înțelegem din tot acest talmeș balmeș? 1). Că sunt probleme grave, care au trenat în ceea ce privește buna funcționare a instituției. 2). Că trebuie să ne decidem. Fie apreciem modelul sovietic și-l dezvoltăm, fie nu și, atunci, renunțând la el, trebuie să reununțăm în mare viteză și la toate structurile teritoriale ale SRI. 3). Că trebuie decisă de urgență o reorganizare din temelii a instituției, cel puțin în ceea ce privește schemele de personal și de salarii. 4). Că, prin lege, votată în Parlament sau printr-o ordonanță de urgență, ar fi necesar ca spionii interni și externi - căci, atenție, se face vorbire și despre veteranii SIE, plătiți tot de SRI - când sunt trecuți la pensie, să fie plătiți după criteriul contributivității, la fel cum sunt plătiți toți ceilalți muritori.
Înțeleg că asta își dorește din tot sufletul și conducerea Serviciului Român de Informații, pentru că nu-mi pot imagina nici o secundă că epistola lui Ovidiu Marincea către maestrul Ion Cristoiu nu a fost avizată de Eduard Hellvig, directorul SRI. Și, dacă așa stau lucrurile, de ce nu ar prezenta Guvernului și Parlamentului Serviciul Român de Informații un set de propuneri coerente , care să-l scoată din epoca de piatră și din epoca sovietică, smulgându-le târnăcoapele din mâini și punându-i pe vajnicii apărători ai siguranței naționale la comanda unor divizii de drone și roboți?
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu