Striviți între FMI, UE și CCR
Postat la: 05.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În esență, cam asta este situația românilor în acest moment. Fără doar și poate, ultimele guverne au fost complice la crearea unei situații care astăzi se dovedește fără ieșire. O stare de lucruri împotmolită la CCR. Deciziile instituției sunt într-o contradicție flagrantă cu deciziile UE. Iar FMI s-a aflat la București pentru a aprinde fitilul.
Guvernul de coaliție condus de Marcel Ciolacu este literalmente strivit. Are obligații ferme, asumate anterior atât față de populație, pe categorii de vârstă și pe categorii socioprofesionale, cât și sau mai ales de propriul activ de partid. Care în cele patru runde de alegeri trebuie să zbârnâie. Iar ca să zbârnâie trebuie stimulat. Pârghiile prin care se poate face acest lucru sunt însă contestate în totalitate de Comisia Europeană. O situație consemnată de altfel cu subiect și predicat, uneori chiar și cu exagerări, în PNRR, pe care de altfel l-au elaborat politicieni de la București.
Dacă angajamentele pe care ni le-am asumat nu vor fi îndeplinite în toți parametrii lor, riscăm să fim în continuare penalizați cu miliarde și miliarde de euro, cum de altfel s-a și întâmplat, sau chiar să nu mai primim niciun euro din Plan Național de Redresare și Reziliență, teoretic în valoare de circa 30 de miliarde de euro. Pe de altă parte, chiar și acolo unde pot fi operate modificări cu bisturiul în societatea românească, mă refer de pildă la interzicerea cumulului dintre pensii și salarii pentru cei care lucrează la stat, vine Curtea Constituțională, spune „halt" și așază Guvernul cu spatele la zid.
Strivit astfel de trei forțe, Comisia Europeană, CCR și agenții electorali ai viitoarelor patru runde de alegeri, Guvernul Ciolacu mai primește o lovitură de grație. Din partea Fondului Monetar Internațional. FMI face evaluări lunare asupra stării financiare a României. Birocrații de la FMI lucrează pur și simplu cu cifre. Nu cu sloganuri electorale. Nu cu lozinci. Nu cu angajamente față de diverse segmente nemulțumite ale populației. Lucrează la rece. Cu forța și precizia unui bisturiu. Chiar și atunci când, așa cum s-a întâmplat în multe state de pe planetă, experții FMI au greșit în estimările lor și au împins societățile în faliment. Evaluările FMI anuale sunt obligatorii. În principiu, și recomandările ar trebui să fie tot obligatorii. Altfel, întreaga tevatură nu ar avea niciun sens. Și ce a constatat FMI?
I-am auzit în consistente declarații de presă. În esență, măsurile adoptate până în prezent de către Guvern prin asumarea răspunderii sau prin alte acte normative din perspectiva FMI sunt insuficiente. Situația economică și financiară a României nu se poate redresa prin măsurile luate până în prezent conform calendarului convenit cu Comisia Europeană și promisiunilor asumate față de cetățeni.
Pe de altă parte, măsurile recomandate de către experții FMI sunt apreciate drept excesive de către Executiv și în consecință drept imposibil de adoptat. De unde rezultă că este cu neputință să ne înscriem în parametrii conveniți cu Comisia Europeană, chiar dacă CCR ar închide ochii și ar accepta o serie întreagă de măsuri, inclusiv cea care ar reduce substanțial veniturile uriașe, cumulate, ale reprezentanților acestei instituții. Cu spatele la zid fiind, Guvernul nu mai are altă posibilitate decât să cronometreze momentul până la care va fi executat ritualic în piața publică.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.Demență la vârful NATO!
- 5.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 6.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 7.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 8.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 9.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 10.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu