Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Slugărnicia care l-a trădat pe Dan Barna și valul patru care va omorî românii!

Postat la: 25.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vrând să dovedească stăpânilor săi, nu românilor, desigur, ci ălora cu care era de gât pe la demonstraţii în Piaţa Victoriei când nu se afla la putere, domnul Dan Barna a comis-o săptămâna trecută. Lucru care cu siguranţă îi va supăra, dacă nu cmva i-a şi supărat, pe foştii săi camarazi de manifestaţii.

Pornit să-şi dovedească abnegaţia în slujirea cauzei vaccinării cât mai multor români, vicepremierul României, pe lângă multe alte măsuri propuse să convingă oamenii să se vaccineze, în şedinţa de Guvern a spus una tare de tot: "De exemplu, mersul la mall în weekend, care nu este un serviciu esenţial, să fie condiţionat de existenţa vaccinării, persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalţi în timpul săptămânii".

Din păcate pentru el, Dan Barna nu a ţinut seama de relitatea crudă din România. De care oricum habar nu are. În ţara noastră, sunt vaccinaţi mai puţin de 25 la sută dintre români. Asta înseamnă că la mall, în week-end, când e bătaia peştelui, numai ei au voie. Pe de altă parte, restul de 75 la sută nu prea au cum să meargă la mall în timpul săptămânii, pentru că sunt la servici, să facă să duiduie economia lui Câţu, sau copiii le sunt la şcoală. Rezultă de aici că, în zilele când este cel mai aglonerat la mall, adică în week-end, majoritatea românilor nu au voie. Adică, vor fi clienţi mai puţini. Adică, vor fi încasări mult mai mici. Din punctul meu de vedere, asta nu este deloc rău. Pentru că aşa s-ar putea dezvolta din nou prăvăliile de cartier, care dădeau leafă la cinci-şase-zece angajaţi, rase de prezenţa a mall-urilor, la noi împotriva legilor europene, în mijlocul oraşelor.

Sunt sigur că propunerea domnului Dan Barna, făcută într-un moment de obedienţă maximă, totuşi nu se va aplica niciodată. Pentru bunul motiv că patronii sau directorii mall-urilor nu vor să piardă nici un sfanţ din profit şi cu atât mai mult să li se împuţineze cu 75 la sută clienţii fix, cum se spune pe la noi, în zi de târg. Aşa că domnul Barna va încasa câteva castane zdravene şi-şi va retrage propunerea, cu temenele, explicând că el nu a vrut decât să fie de folos. Dacă mai este de folos aşa încă o dată, s-ar putea chiar să înceapă să fie cercetat de către Codruţa Koveşi, că dosarul cu manipularea fondurilor europene nu s-a încheiat deloc.

Să trecem acum la valul al patrulea. Nu, nu ne punem vesta de salvare, că nu este vorba de plecat la mare. Ci de valul patru al pandemiei. Deja toată lumea vorbeşte că va veni cu siguranţă. Deja şi la noi, au început să scoată capul de prin văgăunile unde dispăruseră, medici fără nicio performanţă profesională care anunţă apocalipsa: "Va fi mult mai rău!"; "Va fi groaznic!"; "Sistemul sanitar va intra sigur în colaps!"; "Vor muri foarte mulţi români!" De ce vom avea foarte multe decese? Pentru că suntem inconştienţi şi nu ne vaccinăm. Aproape trei sferturi din populaţia României nu este vaccinată.

În acelaşi timp, deşi se tot trâmbiţează valul al patrulea, aţi auzit dumneavoastră cumva să se facă îmbunărăţiri la vreun spital. Că s-a făcut un plan naţional, despre care sunt spitale Covid, şi care nu, iar în caz de mare urgenţă, cum se transformă un spital non-Covid în unul Covid, ca să nu ne mai trezim cu oameni operaţi dimineaţa şi azvârliţi de la reanimare în miez de noapte? Aţi auzit de îmbunărăţiri şi reparaţii la instalaţiile electrice, care să facă faţă consumului ridcat al aparatelor de respirat şi să nu se mai încingă şi să ia foc? Aţi auzit de un plan de creştere treptată a numărului paturilor la ATI? Aţi auzit de cursuri pentru specializarea medicilor şi a restului personalului în virusologie şi ATI? Aţi auzit că DSP a fost reorganiozat şi este capabil să facă o anchetă epidemiologică rapid sau măcar să rsăundă cineva la telefonul care sună zile întregi în gol? Aţi auzit că spitalele modulare care au costat bani grei, sunt funcţionale? Aţi mai auzit ceva de celebrele izolete? Aţi auzit măcar că o echipă de zugravi a dat cu o bidinea prin saloanele insalubre? Nu! Nimic din toate astea.

Bazându-mă pe toate aceste elemente, eu îndrăznesc să intuiesc un plan. Un plan nemernic, un plan ticălos, în urma căruia, din păcate, vor muri mulţi români. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate. Dar prea nu se întâmplă nimic în spitale pentru a fi întâmpinat valul 4. Nu cumva sistemul sanitar deliberat nu este deloc măcar cârpit, ca să intre repede în colaps la toamnă, ceea ce va însemna moartea multor cetăţeni nevinovaţi, doar ca să fie un ultim argument, ca să ne ducă cu turma la vaccinare? Să poată da legi cu vaccinarea obligatorie şi nimeni să nu crâcnească? Şi ca bonus, să aibă argumente să ne mai închidă încă o dată în case, ca pe arestaţii la domiciliu?

Şi mai este ceva ce nu înţeleg, dar poate îmi explică vreun medic dintre cei care prevestesc apocalipsa. În fiecare week-end, pe litoral, de când a început vara, sunt sute de mii de oameni. Stau unii lângă alţii pe plaje, în cafenele, în restaurante, în apa mării. Cum de după atâta vreme de aglomeraţie, nu a reizbucnit cu agresivitate pandemia? Cum de nu s-au infectat cei care nu au respectat nici un fel de măsură impusă de Arafat şi ai lui?

Sorin Ovidiu Bălan

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE