Singapore, talmeș-balmeș
Postat la: 04.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Felul în care a fost gândit Turneul Campioanelor de la Singapore a fost, de astă dată, profund nedrept. Și, oricum, a oferit un talmeș-balmeș absolut, în care toate primele 8 jucătoare ale lumii au încasat, pe rând, cel puțin câte-o bătută. Mi se pare, totuși, anormal ca, după ce Simona Halep o umilește pe Caroline Garcia, să fie învinsă de Caroline Wozniacki, care va fi făcută mat, la rândul ei, tocmai de Caroline Garcia, ajunsă la Singapore grație unui concurs de-mprejurări!
Și ar mai fi de semnalat că Garbine Muguruza, campioana Wimbledon-ului, ca și Jelena Ostapenko, învingătoarea de la Roland Garros, au fost eliminate de la Singapore fără drept de apel. Ca și Simona noastră, de altfel, care ar putea invoca scuza că a pierdut exact în fața câștigătoarei turneului, Caroline Wozniacki. Nu neg că tenismena polono-daneză s-a dovedit până la urmă cea mai în formă, dar chiar și așa impresia generală cu care am rămas a fost că toate jucătoare prezente la Singapore erau sleite de puteri și stoarse de vlagă, la capătul unui sezon prea lung și extrem de greu, în care au colindat lumea de-a lungul și de-a latul. E drept, o fac pe bani grei, dar cu prețul unei munci cumplite și al privațiunilor de tot felul, pentru a oferi adevărate show-uri spectatorilor, care umplu până la refuz marile arene. Finala de duminică a fost o perfectă ilustrare a oboselii care a condus la nivelarea și chiar răsturnarea valorilor, de vreme ce Wozniacki a reușit pentru prima dată în carieră s-o întreacă pe Venus Williams, care o învinsese în toate cele...7 meciuri precedente.
Dar, la cei 37 de ani ai săi, americanca a oferit o nouă probă impresionantă a capacităţii și longevității sale, luptând exemplar, chiar și de la 0 - 5 în setul al doilea, când orice altă jucătoare s-ar fi dat bătută! A cedat cu 4 - 6 și singurul lucru care mi-a plăcut la Wozniacki, cu 10 ani mai tânără, a fost că i-a mulțumit lui Venus că...a lăsat-o să câștige această finală! Un sfârșit injust pentru Turneul care o proclamă astfel campioană a campioanelor pe fandosita daneză, faimoasă nu atât pentru tenis, cât mai ales pentru ședința de foto...nud, cu care a împânzit internetul, explicând că își cultivă corpul pentru că vrea să fie tare. Mai rămânea să adauge că face băi în lapte de măgăriță și că se pavoazează cu zurgălăi de aur, dar în memoria mea se păstrează circul pe care l-a oferit în meciul cu Simona, de la Madrid, când nici măcar corpul n-a mai scutit-o de umilința totală! E drept, Simona Halep a jucat atunci tenisul ei cel mai bun, pe care l-a mai regăsit în acest sezon doar în semifinala de la Beijing.
Din păcate, la Singapore n-a mai fost ea, decât poate în primul meci, cu Garcia, unde și-a dorit revanșa după finala pierdută în China. Apoi, s-a muiat evident, în următoarea întâlnire, cu Wozniacki, pentru ca în partida cu Svitolina să fie de nerecunoscut! Totuși, iat-o încheind anul ca nr.1 mondial, performanță absolut remarcabilă, datorată, cum am mai spus, nu neapărat valorii sclipitoare, cât constanței extraordinare. Și nu există satisfacție suplimentară mai mare decât aprecierile venite de la Chris Evert, Martina Navratilova, Kim Clijsters, Mats Wilander și, mai ales, de la Roger Federer, care a declarat duminică: "Nimeni nu îi poate lua din merite Simonei Halep. A avut un vis de o viaţă pe care l-a împlinit. Nu e vorba doar de Grand Slam-uri. Halep merită să fie numărul unu mondial şi trebuie respectată. Nu contează prea mult că nu a câştigat un Grand Slam. Munceşte foarte mult, joacă foarte multe turnee şi sunt fericit pentru ea".
În fața acestor nume care au făcut istorie în tenis, cele două-trei voci autohtone, dispuse să minimalizeze poziția de lider mondial a Simonei Halep, sunt nesemnificative şi vă las dumneavoastră posibilitatea de a decide de partea cui este evaluarea corectă. În ce mă privește, o felicit sincer pe Simona, îi mulțumesc pentru numeroasele momente de mare bucurie pe care ni le-a oferit și îi doresc un viitor sezon la fel de bun. Ba chiar și cu câștigarea unui Grand Slam, ca să moră de ciudă cârtitorii!
Horia Alexandrescu
Text preluat dinRomânia literară
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu