Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Simona - singurică, singurică?

Postat la: 20.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai avem doar două runde până la intrarea în play-off-ul Ligii I , iar campionatul dă deja semne de oboseală. Viitorul a pierdut acasă în fața ieșenilor, iar Dinamo a pus-o definitiv de mămăligă, cedând pe propriul teren în meciul cu Botoșanii și ratând astfel accederea în faza finală a competiției la vârf.

Îmi pare sincer rău pentru Mircea Rednic, care a încercat marea cu degetul, dar cum reclădirea echipei din Ștefan cel Mare a început sub auspicii promițătoare, iar "Strâmbul"pare să fi găsit drumul drept, contractul pe care l-a semnat cu Dinamo pentru următorii doi ani e mai mult decât o speranță. Ceva mai complicate sunt lucrurile cu antrenorul Conceicao după remiza de acasă (1-1) cu Astra Giurgiu, fiind probabil ca portughezul să fie deja demis la ora apariției noastre, la cârma CFR-ului fiind anunțată revenirea lui Dan Petrescu, care a adunat bani grei în China, dar nu și rezultate pe măsură. Întoarcerea sa ar putea face însă și mai palpitantă bătălia din play-off, în care titlul se va tranșa în confruntările trio-ului CFR - FCSB - CSU Craiova.

Și-acum, înapoi la tenis, unde stăm cu ochii pe Simona Halep, cea care ne-a oferit la Doha una caldă - una rece. Semifinala cu Svitolina a fost un adevărat regal (6-3, 3-6, 6-4), cu o evoluţie de zile mari a Simonei, care a revenit senzațional în setul decisiv de la 1-4, câștigând meciul și obținând astfel calificarea într-o nouă finală. În fața belgiencei Elise Mertens însă, Simona a trebuit să se recunoască învinsă (6-3, 4-6, 3-6), acuzând înspre final dureri de spate, dar trecând peste simulacrul de pauză medicală cerut de adversara sa, care a folosit clasica stratagemă pentru a-i întrerupe seria bună.

„În setul decisiv am rămas fără energie. Eram foarte obosită. Fizic, trebuia să fiu la sută la sută pentru câștiga un asemenea meci. Dar Elise a meritat victoria. A fost mai puternică și mai echilibrată. Am condus, dar nu am avut energia pentru a câștiga. Nu vreau să fac o drama din asta", a declarat Simona. Dincolo de eleganța declarației, nu încape îndoială că marea noastră campioană, urcată acum pe locul 2 în topul WTA, și-a regăsit deja forma care a consacrat-o, reușind să impresioneze nu doar prin jocul în sine, cât mai ales prin mentalul puternic de care a dat dovadă de-a lungul turneului și în special în meciul cu Svitolina. Și, demn de reținut, fără a solicita în vreun moment acel "on court-coaching", ca să-i ceară sfatul antrenorului Van Cleemput, aflat lângă ea într-o scurtă perioadă de probă.

A fost semnalul clar că lucrurile nu se leagă între ei, că nu există chimia necesară, fapt confirmat de amândoi după Doha, când Simona a anunţat că renunță la posibila colaborare cu belgianul, în timp ce el însuși a recunoscut că ...nu are ce sfaturi să-i dea Simonei, la nivelul de vârf pe care l-a demonstrat din nou! În concluzie, Halep merge mai departe singurică-singurică, deşi, dacă mă întrebați pe mine, gândul ei rămâne tot la Darren Cahill, cu care l-a putut compara inevitabil pe Van Cleemput, cum va compara de acum înainte oricare alt coach care se va încumeta să-i vină alături. Cu aceleași consecințe! Ajungem astfel într-o situație neobișnuită în WTA, în care primele două clasate, Osaka și Halep, abordează turneul de la Dubai, început luni, fără să aibă antrenor.

Naomi a surprins când a făcut publică despărțirea de Sascha Bajin, germanul care o preluase de pe locul 68 mondial aducând-o în fruntea WTA după câștigarea a trei Grand slam-uri, nipona declarând că nu e normal ca antrenorul să ia bonusuri uriașe din premiile pentru care ea muncește din greu pe teren! Bajin nu a comentat afirmațiile lui Naomi, dar e de reamintit că el a fost declarat antrenorul anului 2018 și că, până la Naomi Osaka, le-a mai pregătit pe Serena Williams (vreo 7 ani!), pe Azarenka, Sloane Stephens și Wozniacki. Ca atare, eu cred că de pierdut va pierde Osaka, și nu numai bonusurile cuvenite antrenorului.

La Dubai, unde Buzărnescu continuă să facă fițe și să fie ciuca bătăilor, Simona Halep joacă în turul secund cu canadianca Eugenie Bouchard, ajunsă pe locul 80 WTA, de când se ocupă mai mult cu pozele sexy, pe care le distribuie pe Instagram. Simona a pus-o în gardă că e în formă de top, la care diva a răspuns că va face totul pentru a obține victoria. Ei, aș!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE