SECRETUL LUI DAVID
Postat la: 30.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Se face o jumătate de deceniu în toamna acestui an de când l-am cunoscut pe David Popovici. Începusem proiectul "Magazin Olimpic" și strângeam "marfă" pentru numărul inaugural. Și cum ne propusesem în programul editorial să promovăm și să încurajăm tinerii sportivi care nu aveau parte de reflectoarele presei, și așa chioare, ba mai mult stinse, când e vorba de altceva decât de fotbal, am plecat la "23 August" la bazin să-i luăm un interviu puștiului pletos care tocmai cucerise trei medalii la Festivalul Tineretului European de la Baku, una de aur, la 100 m, și două de argint, la 200 și la 50 m.
Toate la liber, dar David nu era sigur pe atunci că acesta va rămâne stilul său preferat. "S-ar putea să mai cresc; fratele meu mai mare are vreo doi metri, așa că s-ar putea să fac "spate" mai târziu. Incertitudinile erau multe pentru puștiul care ne-a vorbit cu pasiune despre preocupările sale din afara școlii și a bazinului. Îi plăcea să frecventeze o trupă de teatru, "Brainstorming", alături de mai mulți colegi de la Coșbuc, unde, în afară de exprimarea artistică, prin gesturi, prin replici rostite cu tâlc, le era îndrumat și traseul lecturilor importante pentru formarea lor. Venise la înot pentru a-și corecta o poziție a coloanei, dar i-a plăcut în apă, și a rămas, deși nu prea se alinia el la rigorile disciplinare impuse grupei. El venea la bazin să se joace.
I-am făcut poze, i-am luat două vorbe și lui Adrian Rădulescu, un tânăr antrenor de care nu auzise nimeni, și am plecat. Impresionat de lejeritatea puștiului, de determinarea sa de a face cu mare plăcere și bucurie ceea ce-și propune, am încheiat interviul publicat în primul număr al revistei Magazin Olimpic cam așa: nu știu dacă va ajunge un înotător celebru la stilul liber, sau dacă va deveni un bun "spatist", ori, de ce nu, un actor cunoscut, dar de un lucru sunt sigur: de David Popovici veți mai auzi!
N-a trecut mult și de David Popovici a auzit tot Mapamondul! Mai întâi când, la Roma, a spulberat recordul mondial la 100 m liber, care dăinuia de 13 ani, adică cu 5 ani înainte ca David să se apuce de înot. Acum, după aurul olimpic de aseară, asemenea unor nume grele ca Nadia, Năstase sau Hagi, când spui David Popovici, spui România. Asta am înțeles-o aseară, când am plecat, cu sufletul plin de bucurie, de la arena La Defence. Purtam un tricou roșu pe care scria mare Team Romania. Tot drumul până la hotel a trebuit să răspund zâmbetelor adresate, să bat palma cu cei ce-mi arătau pumnul strâns cu degetul mare ridicat, spunând, fiecare cum putea de bine, POPOVICI. Popovici est très bon! Popovici is verry good!
David nu s-a schimbat. Aseară, în zona mixtă, l-am simțit la fel de relaxat și de degajat ca acum 5 ani, când stăteam amândoi pe câte un block start, la un capăt al bazinului exterior, acoperit cu un balon, de la "23 August", Lia Manoliu, cum îi spune acum. Le-a spus politicos, dar ferm, ziariștilor străini că va răspunde mai întâi tuturor întrebărilor adresate de jurnaliștii români. Și a făcut-o cu răbdare, preluând și rolul de MJ al conferinței de presă, când a simțit că unii colegi, furați de istoricul moment, acaparau discuția. Asta mai dovedește încă o dată gradul înalt al inteligenței emoționale cu care e înzestrat David. Or, tocmai în asta constă, zic eu, marele secret al succesului său. E atent la ce se întâmplă cu el, dar și la ce se întâmplă în jur. El știe exact unde e și unde vrea să ajungă!
Inocentiu Voinea
ULTIMA ORA
-
Lovitură dură pentru China! UE a pus tarife uriașe pentru mașinile electrice importate din țara asiatică
Uniunea Europeană a decis marţi să majoreze tarifele la vehiculele electrice construite în China până la 45,3%, la sfârşitul investigaţiei sale de cel mai înalt nivel care a divizat Europa şi a provocat represalii din partea Beijingului.
-
Politico: Un fost huligan de fotbal de extremă-dreapta este puternic cotat pentru alegerile prezidentiale din România
„Extravaganța alegerilor din România trezește fantomele trecutului fascist", se intitulează articolul publicat marți de Politico, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile prezidențiale.
-
Sefa Coloniei România dă semnalul pentru linia politică viitoare care sa aprobe cum sa ne ia Occidentul resursele in continuare
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat marți, la PowerShift Summit, că investitorii americani așteaptă de la majoritatea guvernamentală predictibilitate și „decizii legislative şi de fiscalitate luate în consultare cu mediul de afaceri şi cu stakeholderi":
-
Pohta ce-au pohtit: Ciolacu si cu Ciuca ar intra in turul al doilea. Nou sondaj care schimba radical perceptia electoratului
Un sondaj de opinie realizat zilele acestea la cererea Newsweek România arată că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor intra în turul al doilea al alegerilor prezindențiale. PSD are 31%, iar PNL este creditat cu 20,5%. Sunt primele două partide din acest sondaj.
-
Un nou instrument al OpenAI descris ca având „robustețe și precizie la nivel uman" halucinează tratamente medicale periculoase
Gigantul tehnologic OpenAI a prezentat un nou instrument de transcripție alimentat de inteligența artificială Whisper. Potrivit companiei, acesta are „robustețe și precizie la nivel uman", potrivit Fortune.
-
Diriginții care aleargă după profesori prin școlile din România. Fiecare profesor de la clasă trebuie să confirme nota la purtare propusă pentru fiecare studiu
Până vineri, 25 octombrie, toți elevii trebuiau să aibă o notă la purtare stabilită. Acesta este primul an școlar când intră în vigoare procedură stabilită de Ministerul Educației prin ordinul de ministru nr. 5726/2024, prin care s-a decis acordarea unei note la purtare pentru fiecare modul. Problema este că normele de aplicare pentru acest ordin au fost transmise școlilor cu 3 zile înainte de încheierea primului modul de învățare din acest an școlar.
-
Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
Administrația Militară Regională Cernăuți a răspuns recent solicitării Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, dezvăluind o situație alarmantă pentru comunitatea românească din fostul raion Noua Suliță, regiunea Cernăuți.
-
Misterioasa descoperire. Rămășițele incredibile ale unei civilizații dispărute sunt considerate un miracol după 8000 de ani
La peste 2000 de metri deasupra nivelului mării, la Hartashen, un sat din colțul de nord al Armeniei, se află una dintre cele mai misterioase și totodată cel mai puțin cunoscute minuni ale umanității.
-
Tigănia PSD-AUR: Ciolacu l-a pus cu botul pe labe pe Simion cu documentele obtinute de la servicile secrete care probeaza legaturile cu FSB
În ianuarie 2024, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a solicitat Parlamentului României să demareze o investigație cu privire la posibilele legături ale politicianului George Simion - acum cu ambiții de prezidențiabil - cu mișcările extremiste și cu influența putinistă.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Am numărat bisexualii de la vârful statului român. Și m-am înspăimântat!
- 2.Falsificarea Istoriei nu aduce decât vrajbă între români și evrei! O replică la declarația lui Zubin Metha
- 3.Campania mondială "Ciocolata Dubai"
- 4.În apărarea Babilonului: Levantul n-a cucerit niciodată Persia!
- 5.Păcăleala cu "ciclonul care n-a fost", făcută pentru ca s-ascundă incompetența și corupția de la inundații!
- 6.Sa va povestesc de apartamentele desenate pe hartie "cumpărate"
- 7.Prin decizia de scoatere din cursa electorală a Dianei Șoșoacă, CCR s-a decredibilizat definitiv
- 8.Fără vize în America. Ce păzesc masonii pe care îi plătim de la buget?
- 9.Ucraina: Înghețarea liniei frontului vs capitulare necondiționată
- 10.În timp ce costul banilor pentru o firmă vest-europeană este de 5% pe an, pentru o firmă românească acesta este cu 60% mai mult
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu