Scandalul Diana Șoșoacă - Lucia Goracci: noaptea politicii șI jurnalismului!
Postat la: 14.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
N-am mai văzut un scandal așa de grotesc. Mai grotesc decât cele cu clanurile de țigani sau românii care-și rup fălcile în traficul rutier. Senatoarea și Jurnalista nu erau nici una nici alta, ci niște pezevenghe acrite de ani, cărându-și ghionturi cu nemiluita una alteia, în numele "adevărului", desigur. Ar fi avut o logică, dacă la mijloc ar fi fost vreun fante de Obor.
Faptele. Organizarea unui interviu la biroul de avocatură al senatoarei. Un incident în cursul interviului, care a condus la întreruperea acestuia. Plecarea jurnalistei și echipei este blocată de senatoare, pe motiv că echipa a luat imagini neautorizate și a refuzat să se legitimeze, fiind chemată poliția. Venirea poliției agravează și mai mult incidentul, jurnalista italiană intrând în locație pentru a filma în continuare, neautorizat, în contra somației exprese a senatoarei care i-a interzis pătrunderea în birou și filmarea.
Pătrunderea și filmarea neautorizate sunt urmate de o busculadă, soțul senatoarei încercând oprirea filmării. Jurnalista și echipa sunt scoase din spațiu de poliție, duse la secție, legitimate și, după cum scrie presa, obligate să șteargă filmările neautorizate. Urmează sarabanda plângerilor penale. Soțul senatoarei pus sub acuzație, scandal mondial lansat de presă, solidarizarea cosmică a jurnaliștilor pentru "cauza" Luciei Goracci, nici ea mai brează ca Diana Șoșoacă.
În drept, lucrurile sunt amestecate: provocări reciproce, urmate de reacții excesive, de asemenea, reciproce. Faptul că jurnalista a refuzat să se legitimeze și a filmat neautorizat, dar și că Șoșoacă a chemat poliția, după care faptul că jurnalista a reintrat în câmpul de conflict și a filmat provocând, în contra interdicției lui Șoșoacă și prin împingerea polițiștilor, sunt elemente în apărarea lui Șoșoacă.
Faptul că jurnalista și echipa, după ce interviul a fost acceptat de senatoare, au fost umilite, fiind supuse controlului polițienesc - situație inacceptabilă moral, dar care nu poate fi considerată ilegală -, este un element nou. Dacă soțul senatoarei a lovit polițistul, urmează să se ancheteze circumstanțele: dacă atacul a fost direct și neprovocat sau a avut loc în încăierare - nu am văzut imagini.
Încă un element: biroul avocațial nu este spațiu privat, în sensul legii penale, fiind destinat tocmai lucrului cu publicul. În același timp, nu este nici spațiu public în sensul general, că oricine poate să intre și să plece în orice condiții.
În încheiere, o chestiune esențială. Solicitând interviul, Lucia Goracci a fost de bună credință? Mai precis, a venit la Diana Șoșoacă să clarifice unele probleme sau să o provoace și să o discrediteze ulterior, folosindu-se de imaginile luate în birou și prin răstălmăcire? De ce era nevoie de un interviu că și-a pus botnița în parlament, ce mai era de întrebat? Analiza jurnalistică se putea face și fără interviu. A folosit Goracci instrumentul jurnalistic al interviului în scopuri care exced profesia de jurnalist, pentru a provoca? Astfel de tehnici de discreditare din partea presei sunt cunoscute și nu le putem agrea. În același timp, acceptarea interviului de către Șoșoacă, nu a fost, oare, gândită tot ca o strategie de imagine, pubilicitate și victimizare?
Și Șoșoacă, și Goracci, ca două pezevenghe, au înțeles imediat că au intrat în capcana celeilalte și au încercat să iasă din încercuire, fiecare în favoarea sa, cu orice risc. De aceea și-au pus poalele în cap. Foarte inteligent și lipsit de orice scrupule, care pe care. Doamne ferește!
Aurelian Pavelescu
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 4.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 5.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 6.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 7.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 8.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
- 9.Frica de Georgescu
- 10.Prezidențialele, trei posibilități
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu