Romsilva şi banii mulţi ai „mutei"
Postat la: 03.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Controlul Regiei Naţionale a Pădurilor- Romsilva a fost o miză uriaşă pentru orice guvernare, iar partidul care şi-a impus staful la butoanele regiei a avut acces la resurse financiare şi economice uriaşe. Ca atare, aşa a procedat şi fostul ministru tehnocrat al Mediului, Cristiana Palmer Pașca, care a fost de acord anul trecut ca în fruntea Romsilvei să fie numit cu o remuneraţie de nabab Ciprian Dragoş Pahonțu.
Dar nu numai directorul general a beneficiat de o remuneraţie de invidiat ci şi unii directori din sediul central şi chiar din teritoriu. Ca atare, Consiliul de Administraţie al Romsilvei, condus de către Adrian Băban şi a cărei componență ridică mari semne de incompatibilitate, a încheiat pe data de 7 iunie 2016, conform OUG 109/2011, contractul de mandat nr. 60 cu Ciprian Dragoş Pahontu. Potrivit acestui contract, directorul general al Romsilva beneficiază de o remuneraţie lunară netă de 10.710 lei. Adică circa 2.400 de euro. Ulterior, însă, pe 20 noiembrie 2016, când toată lumea era în campanie electorală, membrii Consiliului de Administraţie de la Romsilva, în frunte cu preşedintele Dan Baban, care sunt remuneraţi fiecare cu 2.497 de lei pentru fiecare şedinţă, încheie un act adiţional la contractul de mandat a lui Ciprian Pahonțu în care vizează "îndeplinirea integrală a indicatorilor financiari şi nefinanciari stabiliţi prin contractul de mandat". Totodată, actul adiţional mai stipulează că „Remuneraţia brută anuală variabilă (nr a directorul general Ciprian Pahontu) nu poate depăşi maximum 12 remuneraţii fixe medii brute lunare în primul an, urmând că, din al doilea an de mandat, remuneraţia brută anuală variabilă să se rezume la maxim 24 de remuneraţii lunare fixe". În plus, preşedinte CA de la Romsilva, Adrian Băban, a precizat, în scris, către ZIUAnews că şi membrii comitetelor consultative primesc o indemnizaţie de şedinţă: „Membrii comitetelor care au şi statut de angajaţi în cadrul RNP-Romsilva, primesc o indemnizaţie de şedinţa de 500 de lei, iar membrii comitetelor care nu au statut de angajaţi ai regiei, primesc o indemnizaţie de şedinţă de 600 de lei. Persoana care asigură secretariatul comitetetului primeşte o indemnizaţie suplimentară de 100 de lei".
Pe 7 iunie 2017, s-a împlinit un an de când Ciprian Pahonțu este director general al RNP Romsilva, dar oare care a fost cuantumul remuneraţiei brute anuale variabile de care a beneficiat acesta? Asta doar dacă Pahonțu şi-a îndeplinit criteriile de performanţă din contractul de mandat! Dar e clar că a beneficiat de aceste stimulente financiare pentru simplul fapt că cei şapte membrii ai Consiliului de Administraţie al RNP Romsilva şi-au dublat indemnizaţiile de şedinţă. Astfel, cei şapte zmei din CA- Andrei Băban, Dan Achim, Răsvan Ilie Dumitru, Sorin Sfârlogea, Dorin Fechete, Ion Chisăliţă şi Daniel Nicolescu, beneficiază acum de o indemnizaţie lunară dublă faţă de anul trecut, adică de 4.994 de lei. Dacă directorul general Ciprian Pahonțu era remunerat anul trecut cu suma netă de 10.710 lei, adică circa 2.400 de euro, directorul economic al RNP -Gabriela Gâţu a încasat, în 2016, suma totală de 154.343 de lei, ceea ce reprezintă circa 35.000 de euro. Practic, dirijoarea banilor de la Romsilva a beneficiat lunar de la RNP 12.861 de lei, ceea ce însemnă aproape 3.000 de euro, adică mai mult decât directorul general. În plus, Gabriela Gâţu şi- a mai rotunjit anul trecut veniturile şi ca expert contabil cu suma de 44.910 de lei, adică peste 10.000 de euro. De asemenea, directorul Direcţiei Împăduriri şi Dezvoltare- Liviu Pavel, este remunerat lunar de la Romsilva cu 10.000 de lei, iar un director de direcţie silvică, cum ar fi Costel Preda de la Dâmboviţa, cu vreo 7.700 de lei. Ehee, boşii de la Romsilva sunt remuneraţi regeşte, că deh, are baltă pește, iar „muta" nu vorbeşte, în timp ce lemnul de foc pentru populaţie a ajuns un bun de lux prin preţul enorm perceput pe picior de regie!
Ion Teleanu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu