România îngenunchează (și) în fața Ungariei!
Postat la: 21.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Marți a început festivalul „Tusvanyos" (Băile Tușnad, România), organizat, bineînțeles, de unguri. Întrucât mass-media mainstream este preocupată de subiecte mult mai importante (sic!), de alde „cazul Buhnici" sau despre cum „pandemia revine în forță", mă simt dator să vă ofer un scurt rezumat al acestui eveniment.
Eveniment care, după cum veți vedea, este de o amploare neverosimilă. Și de o semnificație scandaloasă. Iar, atenție, mass-media autohtonă tace mâlc. (dacă nu mă credeți, căutați pe google „festival Tusvanyos 2022", nu veți găsi niciun rezultat). Pentru a înțelege amploarea acestui eveniment redau un paragraf din editorialul tatălui meu, deopotrivă exhaustiv și concis: „Toate companiile de frunte ale Ungariei, plus universități și organizații guvernamentale, sunt cele care susțin evenimentul, când am citit aseară lista lor m-am gândit că nu prea lipsește nimeni. Nici dintre celebritățile Ungariei nu prea lipsește nimeni: Viktor Orban, jumătate dintre membri guvernului, zeci de parlamentari maghiari, sute de oameni de afaceri și de cultură din Ungaria, reprezentanții minorității maghiare din țările vecine, toți cei patru miniștri UDMR ai cabinetului Ciucă, toți parlamentarii UDMR, iar lista e atât de lungă încât e greu de descris pe scurt. Au venit și conducătorii Băncii Naționale a Ungariei și ai altor companii de stat care prezintă inclusiv oferte de angajare, ba chiar ungurii și-au adus și un astronaut. Singurul politician român (jumătate maghiar) invitat este Ludovic Orban." (https://solidnews.ro/sport/2022/07/21/elita-politico-economico-culturalo-sportiva-maghiara-a-desantat-in-romania-pentru-5-zile-manifestare-uriasa-sponsorizata-de-catre-50-de-companii-din-ungaria-singurul-politician-roman-jumatate-maghi/) Așadar, amploarea evenimentului este evidenta. Dar, poate mai important decât amploarea manifestației este însemnătatea ei...
Care este însemnătatea manifestației de la Tusvanyos?
Cu scopul de a menține echidistanța și concizia acestui editorial, voi reda în mod nemijlocit temele fierbinți de dezbatere din cadrul acestui festivalul: „Quo vadis Europa? - Europa încotro? - invitat și Ludovic Orban -, „Încotro Bazinul Carpatic?", „Viitor Maghiar 2030"?, „Trecutul nostru este viitorul nostru", „Navigația pe Dunăre începând din secolul al XIX-lea până̆ la Trianon - vernisajul expoziției", "E bine să fi maghiar!", „Legea minorităților - obstacole și posibile direcții de acțiune în aplicarea autonomiei comunitare", „Războaie pentru steaguri și steme, procese înscenate și de restituție", „Indiferența Europei și autodeterminarea", „Amintire, amnezie, istorie". (click AICI) Acestea sunt doar câteva dintre temele de discuție ale manifestației, iar direcția lor este cât se poate de clară - redobândirea Transilvaniei de către unguri. Temă pe care oficialii maghiari (și nu numai) o discută chiar în aceste clipe, pe teritoriul țării noastre. Mass-media - sursele oficiale - tace mâlc. Niciun politician roman nu a ieșit cu o declarație pe această temă.Totuși, se poate ca reacția noastră - a patrioților -, ca răspuns la aceste acțiuni ale ungurilor să fie considerată de către unele persoane ca fiind exacerbată. Dacă este așa, este doar din cauza inacțiunii statului român. Cum este posibil ca oficialii maghiari să organizeze o manifestație de asemenea amploare pe teritoriul țării noastre, și niciun oficial român să nu fie invitat (în afară de miniștrii și deputații UDMR, bineînțeles). Iar dacă presa main-stream nu scoate niciun cuvânt despre această situație scandaloasă, este clar faptul că cineva le interzice să aducă evenimentul la urechile publicului. Nu știm cine este acel cineva. Dar știm faptul că interpusul acelui cineva este factorul politic, care a „miluit" la greu presa autohtonă, în schimbul tăcerii acesteia din urmă. Iar factorul politic, la rândul său, tace. Nici măcar AUR nu spune nimic. Iar asta ne ridică un semn de întrebare în privința onestității patriotismului lor. Pe de altă parte, de ani de zile, orice tentativă de sărbătoare românească a tratatului de la Trianon este masiv cenzurată. Anul acesta, doar Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a avut o inițiativă de a sărbători acest eveniment istoric, ce-i drept nu prea convingătoare. Printre altele, a fost arborat drapelul național la Teatrul Naţional ‘I.L.Caragiale' din Bucureşti. Atât s-a putut. Păi nu este normal să fie arborat drapelul național la teatrul național, în fiecare zi? Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este: „Mai este România țara românilor?" Pierderea suveranității informale poate duce, realmente, la pierderea suveranității în mod formal. Iar în cazul de față, lipsa de răspuns a statului român nu poate decât să întărească dorința Ungariei lui Orban de a ne fura Ardealul. Doar că nu se va numi furt, dacă statul român îl pune pe tavă. Se va numi cadou.
P.S. Credeți că ar fi posibil ca statul român să replice evenimentul, doar că de data aceasta în Ucraina? Pentru cei 500.000 de români de acolo? Unde să se discute problemele lor, reale și urgente? Și, eventual, să nu fie invitat cuplul Zelenski-Zelenska? Este și asta, o întrebare legitimă.
Andrei Gușă
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 5.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 6.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 7.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 8.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 9.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 10.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu