Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rocada disperării

Postat la: 12.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Că șansele de calificare ale naționalei sunt practic compromise, eu, unul, nu mă îndoiesc. La ce federație neputincioasă avem și la ce ligă vraiște, în care campionii de la Cluj sunt pe punctul de a-l pierde (și) pe descumpănitul Dan Petrescu, ca și Craiova pe Bergodi, şi cu Dinamo eșuat în Groapă (pe mâna lui Contra și pe banii nevăzuți ai lui Cortacero), e vai și-amar de fotbalul nostru!

Mai puneți și VAR-ul care uite-l, nu e, drept care gafele de arbitraj curg cu nemiluita, plus nocturna căzută de la Iași, semnalul că putem stinge lumina cu totul, scufundându-ne definitiv în bezna deznădejdii. E cam gata, dar naivii continuă să aștepte nu știu ce minune sau luminiță de la capătul întunericului instalat sub ocârmuirea marionetei Burleanu, care asistă aerian și neputincios la dezintegrarea fotbalului românesc.

Pentru jocurile-cheie ale naționalei din săptămâna asta și următoarea, ca și pentru decisivul cu Danemarca al echipei de tineret, Rădoi și Mutu au convenit între ei, la mica înțelegere, ca Ianis Hagi să fie retrogradat la echipa de U21, iar Dennis Man să fie readus (în sfârșit!) la echipa mare. O rocadă a disperării, aș spune, prin care Mirel Rădoi scapă de presiunea suportată pe motiv de Ianis Hagi, convocându-l totodată pe Man, în vârf de formă, pentru meciurile cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord.

Mai mult chiar, selecționerul naționalei l-a rechemat în lot și pe Florin Tănase, perechea lui Man de la FCSB, ceea ce va potența ofensiva tricolorilor. O mișcare inteligentă, zic eu, în condițiile în care Cicâldău e accidentat, iar selecționerul nu a mai apelat nici la Stanciu și Keșeru. Rămâne ca miercuri seară, în amicalul de la Ploiești cu Belarus, în noua formulă să-i integreze în echipă, pentru jocul cu Norvegia, de duminică și pentru partida de la Belfast, de miercurea viitoare.

Mirel Rădoi are însă probleme serioase și în defensivă: Chiricheș e deocamdată indisponibil, va fi absent și Nicușor Bancu, din cauză de Covid, iar ultimul accidentat e stoperul Bălașa! Multe probleme deci pentru echipa națională, înaintea confruntării dure din Liga Națiunilor cu norvegienii, care la Oslo ne-au administrat, prin Haaland și Sorloth, acel 4-0 imposibil de explicat

În ceea ce ar trebui să fie meciul-revanșă, avem totuși norocul că piesa de bază a vikingilor, tehnicul mijlocaș Martin Odegaard, de la Real Madrid, va lipsi, din cauza unei accidentări. Rămâne însă namila Haaland, pericolul nr.1 al norvegienilor, care a fost coșmarul apărării noastre și al lui Tătărușanu, cum nu mă îndoiesc că va fi și duminică.Ne așteaptă un joc crâncen, vremea rece nu ne va favoriza, gazonul sper să fie în condiții rezonabile, dar păstrăm speranța unui angajament total al tricolorilor, pentru un rezultat onorabil.

După care, miercurea viitoare, urmează deplasarea la Belfast, unde vom încerca să reușim ce...n-am reușit acasă! Vă amintiți că întâlnirea de la București s-a încheiat remiză (1-1), acela fiind și singurul punct pe care irlandezii l-au acumulat până acum în Grupa 1 din Liga B a Ligii Națiunilor, unde sunt codași. Noi avem deocamdată patru puncte și un golaveraj jenant (4-8), dar cum irlandezii stau și mai prost (2-8), este de presupus că își vor dori cu orice preț victoria pe propriul teren.

Una peste alta, ne batem pentru locul trei în grupă, iar eventuala noastră prezență în a doua sau a treia urnă valorică de la tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022 atârnă de un fir de păr, legat și de coeficientul UEFA. De-aceea vă și doresc să fiți mai optimiști decât mine, care aștept demisia lui Răzvan Burleanu, alegeri anticipate la FRF și candidatura lui Gică Hagi!

Cât despre meciul tineretului de la U21, de marți, cu Danemarca, varianta victoriei e singura care ne trebuie. Și nu e imposibilă, mai ales că, iată, Mutu își joacă toate șansele pe mâna lui Ianis Hagi. Succes!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE