Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rezolvarea unei crize nu se face generând o criză și mai mare: Termoenergetica, ultima bombă cu ceas din mandatul Firea

Postat la: 06.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Situația creată este similară, prin consecințe, cu înființarea ilegală a companiilor municipale. Declaram acum trei zile că:„ cea mai mare ilegalitatea este transferarea contractelor comerciale și de achiziții de la compania intrată în faliment, RADET, la Termoenergetica".

Dacă operațiunea de transfer(cesiune, novație) către Termoenergetica s-ar fi făcut înaintea pronunțării falimentului RADET, în anumite condiții, ar fi putut fi legală. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care în februarie am fundamentat și propus înființarea Termoenergetica. Spuneam atunci că mi-e teamă că administrației Firea degeaba îi oferi soluția, că tot nu e capabilă să o aplice corect. În condițiile în care transferul nu a fost făcut pâna la data pronunțării falimentului RADET, toate contractele, dar și procedurile în derulare, au devenit nule de drept.

Nu există niciun temei legal care să permită aceaste operațiuni după pronunțarea falimentului. Dreptul RADET de a-și administra bunurile din avere și de a dispune de acestea a încetat de drept la data pronunțării falimentului. În plus, prin hotărârea prin care s-a decis intrarea în faliment, judecătorul-sindic a dispus și dizolvarea RADET, ca persoană juridică. Dacă una din părțile semnatare a unui contract dispare, dispare și contractul între părți. Deci, cum putea să mai preia Termoenergetica acele contracte de la RADET-dispărut? Cum putea să preia Termoenergetica avizele și autorizațiile RADET-dispărut și să le prezinte ANRE în procedura de obținere a licenței? Cum putea să preia Termoenergetica bunurile din patrimoniul privat al RADET-dispărut, constând în utilaje, scule,materiale, sedii, birouri, calculatoare, etc., în detrimentul creditorilor?

Situația creată este similară, prin consecințe, cu înființarea ilegală a companiilor municipale. Bani risipiți, accesarea a 176 milioane euro fonduri UE nerambursabile compromisă, devălmășie contractuală, incertitudine funcțională sunt doar o parte a consecințelor. Dacă niciun consilier general, Prefectura, Ministerul Dezvoltării și Administrației, Parchet, Curtea de Conturi nu intervine acum, pentru a pune lucrurile în ordine, efectele se vor amplifica cu fiecare zi care trece și vor avea costuri incalculabile pentru confortul și siguranța bucureștenilor. Unora le place să critice spunând generalități, mie îmi place să fiu specific și clar, să spun lucrurilor pe nume, chiar dacă nu-mi atrag simpatia celor vizați. Nu ei mă interesează, ci soarta orașului de care sunt legat de la naștere.

Gabriel Dumitrascu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE