Revanșa de la five o'clock
Postat la: 15.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Săptămâna asta mă aflu într-o mare încurcătură! Că trebuie să optez între debutul Ligii I și turneul de la Wimbledon e o nimica toată pe lângă provocarea de a scrie despre meciul Halep-Konta înainte de a se disputa! Ultima lor confruntare, câștigată la pas de Simona, a avut loc la Constanța, când miss Johanna tropotea și plângea cu sughițuri, chipurile ofensată de tribune și de Ilie Năstase însuși.
O reprezentație jenantă, umflată cu pompa de echipa de FedCup a britanicelor, care a condus la măsurile ridicole de interzicere a lui Ilie în tribunele de la Roland Garros și, mai ales, de la Wimbledon. Drept urmare, dublul finalist din 1972 și 1976 nu se afla în Loja Regală la meciul de marți după-amiază dintre Simona Halep și Johanna Konta, care o putea propulsa pe jucătoarea noastră în fruntea clasamentului mondial. Pe mine, însă, mă preocupa mai puțin nr.1 WTA, cât îmi doream victoria Simonei ca o revanșă în numele lui Ilie, pentru lipsa de fair-play cu care a fost tratat marele jucător de organizatorii de la Wimbledon. Dar, dacă tot a venit vorba despre fair-play în chiar țara de unde a provenit conceptul, ca o acceptare loială a regulilor de comportament, n-ar strica să ne reamintim că la meciul de FedCup de la Constanța, dintre echipele României și Marii Britanii, șefii Federației Internaționale de tenis (ITP), care sunt englezi, au delegat-o ca arbitru-supervizor pe distinsa lor compatrioată, miss Victoria Clutterbuck.
Și ce ne mai miram noi că tot circul s-a soldat cu suspendarea instantanee a căpitanului nejucător Ilie Năstase. Aud?! Noroc că la Wimbledon-ul de anul acesta nu oficiază și elvețianul Andreas Egli, care e exclus de la circuitele WTA și ATP, că n-ar fi fost de mirare să-l vedem arbitru de scaun și la meciul Halep-Konta. În schimb, să nu vă faceți iluzii că gazdele insulare, preocupate de fair-play, au asigurat condiții egale de joc pentru toate posibilele adversare ale reprezentantei lor, Johanna Konta. Deși cotată drept a doua favorită la All England Club, Simona Halep nu a beneficiat până în sferturi de niciun joc pe Central Court - detaliu deloc neglijabil, semnalat luni seară chiar de siteul oficial al WTA, după victoria româncei din meciul cu Azarenka. Or, se întrebau oficialii respectivi, cum se face că jucătoarea nr.2 a lumii a fost programată doar pe terenul secundar? Uite de-aia, le-aș răspunde eu, ca să se bucure de "iarba verde de acasă" şi poate-și mai rupe vreun ligament, ca americanca Betthanie Sand.
În fine, ca să ajungem și la onoranta asistență, trebuie să reamintim că terenul central de la Wimbledon, pe care a fost programat meciul Simonei cu Konta, dispune de 15.000 de locuri, asigurând astfel o galerie de vreo zece ori mai mare decât tribunele de la Constanța. Nu știu câți românași de-ai noștri şi-au permis să dea circa 900 de euro pentru un bilet pe arena centrală de la Wimbledon, la această partidă, dar am observat că luni seară, la ora 23,50, când am scris aceste rânduri, pe site-ul londonez mai erau disponibile doar...8 locuri! Nu mă îndoiam, deci, că tribunele urmau să fie pline-ochi, amănunt de natură să o susțină pe Konta și, poate, să o complexeze pe Simona. Mai ales că, iată, meciul a fost programat parcă anume la ora 17, când britanicii savurează "Five o'clock tea"! Îmi doream din tot sufletul ca Simona să le onoreze tradiția și să le ofere cel mai bun tenis al ei, servindu-i Johannei Konta o lecție at home şi dăruindu-i lui Ilie satisfacția unei revanșe de onoare, după care să fie prezentă în finală, din poziţia de lider în clasamentul WTA. În cazul celui mai pesimist scenariu, vă rog să revedeți toate dovezile de fair-play britanic, pe care le-am enumerat...
Horia Alexandrescu
(Text preluat din România literară)
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu