Războiul în noua paradigmă
Postat la: 14.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Pe finalul anului trecut, o concluzie a analizelor mele, în consonanță cu poziția altor analiști din lume, indica faptul că războiul din Ucraina își va da curând obștescul sfârșit. Mizam pe o soluție de pace. Sau măcar pe un tratat de armistițiu care să conducă la un conflict înghețat. Situația a evoluat rapid. Războiul s-a împotmolit. Iar părțile implicate caută cu disperare o soluție pentru încetarea sa.
Poate că Statele Unite nu se confruntă cu dificultățile financiare pe care le reclamă. Poate că amploarea acestora nu este chiar atât de mare. Sau poate că industria militară a reușit, între timp, să-și pună toți sacii în căruță și să-și recicleze, pe seama Ucrainei și partenerilor europeni, cantitățile uriașe de armament care trebuiau reciclate. Sau poate, pur și simplu, americanii s-au săturat de război, iar acest război din Ucraina se transformă într-o ghiulea la gâtul democraților, la debutul unei campanii electorale extrem de strânse. Sau, în fine, poate că echilibrul de forțe este de așa natură încât pur și simplu, războiul din Ucraina s-a împotmolit. Ucraina nu-și poate elibera teritoriile anexate de Federația Rusă, iar Federația Rusă nu are capacitatea de a distruge statul Ucrainean. Inevitabil se va ajunge, într-o formă sau alta, la o calmare a războiului și apoi la o încetare a focului.
Fapt este că, după ce Ucrainenii au fost asigurați și par asigurați de susținerea, până la victoria finală, a Washingtonului, după ce Volodimir Zelenskiy a fost purtat prematur și imprudent într-un car triumfal pe sub nasul tuturor demnitarilor de la Washington, iată că acum, mimând dezolarea, Casa Albă anunță că orice ajutor militar și material pentru Ucraina a încetat. Scurt pe doi. Mai multe state din Uniunea Europeană solicită și ele același lucru, uneori bătând cu pumnul în masă, cum face, de pildă, Ungaria. Dacă Uniunea Europeană dorește să mai susțină Războiul din Ucraina, nu o mai poate face în nume propriu, pentru că unei asemenea decizii îi va fi opus dreptul de veto. Cel mult, statele UE care doresc să-l susțină în continuare pe Zelenskiy economic și militar, o pot face doar individual. În paranteză, fie spus, deși nu avem de-a face cu o singură paranteză, în toată această afacere, România a cam rămas în offside. Singurul stat occidental care, în mod ferm, îi promite Kievului o susținere, chiar upgradată, este Marea Britanie.
Astfel, în timp ce Statele Unite și Uniunea Europeană intră în proceduri electorale cum nu s-au mai văzut până acum, Vladimir Putin mimează un asalt final asupra Ucrainei, iar Volodimir Zelenskiy încearcă, din răsputeri, să-și concentreze forțele care îi mai rămân pentru a rezista. El a identificat, în acest scop, o importantă resursă umană, astfel încât, pe de-o parte, campania de recrutări urmează să fie accelerată, iar pe de altă parte, în fine, liderul de la Kiev începe să se uite și în afara granițelor, acolo unde s-au refugiat un mare număr de tineri ucraineni incorporabili. Cum ar putea fi readuși aceștia în țară, cum ar putea fi ei determinați să meargă în taberele de instrucție și apoi pe front, și cum ar putea să fie ei impozitați? Sunt întrebări cam fără răspuns, până una alta.
În timp ce șefii serviciilor secrete din toate taberele implicate în acest război, în mod direct sau prin procură, își intensifică întâlnirile pentru a pregăti o soluție de pace, din lumea occidentală sunt lansate fel de fel de tiribombe. Ultima și cea mai năstrușnică este asumată de Nicolas Tenzer, președintele Comitetului Francez pentru Studiul și Cercetarea Deciziilor Politice. Acesta susține, nici mai mult nici mai puțin că „Rusia trebuie să sufere o înfrângere similară cu Germania și Japonia în cel de-al Doilea Război Mondial". Și că, din nou citez: „Rezultatul bătăliei din Ucraina va decide viitorul pentru deceniile următoare". Cea de-a doua afirmație este corectă. În schimb, prima, este total decolată din realitate.
Războiul din Ucraina, în acest an cel puțin, nu mai poate fi câștigat de niciuna dintre părți. Federația Rusă nu poate învinge, dar nici nu poate fi învinsă. Și la fel stau lucrurile și în ceea ce privește Ucraina.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 4.Demență la vârful NATO!
- 5.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 6.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 7.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 8.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 9.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 10.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu