Războiul este despre resurse
Postat la: 04.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Războiul prin procură între statele NATO și Federația Rusă, care se desfășoară în Ucraina, are o singură cheie care merită descifrată. Resursele. Câștigă cine are mai multe resurse. Și va obține și mai multe. Și pierde cine are mai puține. Și va avea și mai puține. Ghici ghicitoarea mea. Cine învinge? Cine va fi învins?
În al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler a plecat în goană după resurse. Spațiul vital pe care l-a invocat însemna resurse de care Germania nu dispunea, dar de care avea nevoie pentru a stăpâni Europa și apoi întreaga lume. Fiindcă resursele erau în altă parte, Wehrmacht-ul a pornit în căutarea lor. Și, până la un punct, ambițiile lui Hitler s-au împlinit. Cucerind Polonia, Cehoslovacia, Franța, Belgia, Olanda și încheind alianțe cu țări bogate în resurse, cum era România, Germania devenise într-un fel stăpânul inelelor. Nu i se mai opunea decât Marea Britanie.
Adolf Hitler însă a cântărit cu atenție nevoile de resurse ale Germaniei, astfel încât Germania să poată deveni cu adevărat cea mai importantă putere a continentului. El a ajuns la concluzia că soluția este Rusia. Imensele bogății ale spațiului sovietic. Statul cu care încheiase un pact al diavolului. Împărțind Polonia și alte state cu resursele lor. Și astfel a pornit un război fatal, de tip sinucigaș, împotriva Uniunii Soviectice. Acest război le-a dat britanicilor oxigen. Și, în cele din urmă, resursele s-au echilibrat, iar în final au atârnat mai greu în balanță în favoarea aliaților și împotriva Germaniei.
Când mașinăria de război a Statelor Unite s-a pus în mișcare și s-a dezlănțuit, Germania era condamnată la moarte. În acest război al resurselor, a cântărit extrem de mult până la urmă nu atât tenologia, unde, atenție, Germania lui Hitler stătea mai bine, cât uriașele resurse puse în mișcare, pe de-o parte de către Statele Unite, pe de altă parte de către Uniunea Sovietică. Și s-a produs sfârșitul pe care îl cunoaștem. În războiul resurselor, Germania a gâfâit, s-a sufocat și în final a pierdut.
Vladimir Putin a declanșat un război neprovocat împotriva Ucrainei și și-a ridicat în cap întreaga lume, iar acum asistăm pe de-o parte la un război clasic, care este de uzură și ar putea să dureze extrem de mult și, pe de altă parte, la un război al resurselor care este decisiv.
Uniunea Europeană și G8 au decis să tempereze prețul energiei. Prețul petrolului și prețul gazelor. Să-l plafoneze. Ceea ce înseamnă că, în câteva zile, rușii nu vor mai putea să vândă peste prețul stabilit de adversarii săi. Este sigura armă secretă a Moscovei. Energia. Mai bine zis, era. În câteva zile, vom vorbi la trecut despre acest instrument utilizat până în prezent de Federația Rusă.
În războiul resurselor, Federația Rusă este condamnată la înfrângere. La disoluție. Acesta este până la urmă sensul întregului conflict. Un război al resurselor, în care resursele Federației Ruse se vor dovedi a fi insuficiente. Iar resursele NATO, abundente. Toate războaiele așa au sfârșit. Puterea căreia i s-au epuizat resursele a pierdut. Puterea cu resurse a dobândit și mai multe resurse. Federația Rusă este pe tobogan.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
-
România scade producția de energie electrică pentru 2025: Facturile vor sări și mai rău în aer
Facturile românilor ar urma să sară și mai rău în aer. Asta pentru că în 2025 România va scădea și mai mult producția de energie electrică, astfel că cererea va crește, iar prețurile se vor ajusta și ele.
-
Un celebru actor povestește cum a rămas fără casă în urma incendiilor dezastruoase din Los Angeles: Nu am văzut niciodată un loc atât de perfect ars
Actorul Mel Gibson a rămas fără casă în urma incendiilor devastatoare din zona Los Angeles. Gibson a povestit că din casa sa nu a mai rămas nimic. Ai putea să o pui într-o urnă, a spus celebrul actor.
-
China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Ce sunt și la ce folosesc
O echipă de cercetători din China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Deși scopul exact al acestei tehnologii rămâne incert, rezistența remarcabilă a acestor insecte deschide multiple posibilități de utilizare. Printre acestea, se numără monitorizarea zonelor periculoase inaccesibile pentru oameni, reducând astfel riscurile asociate.
-
Caz bizar: calvarul prin care a trecut o femeie, după ce o nunta falsă de pe Instagram s-a dovedit a fi reală
O femeie din Australia şi-a anulat căsătoria după ce şi-a dat seama că o ceremonie de nuntă falsă la care a luat parte pentru o farsă pe reţelele de socializare era de fapt reală. Mireasa neştiutoare a declarat că partenerul ei a fost un influencer de social media care a convins-o să ia parte la ceremonie ca o „farsă" pentru contul său de Instagram.
-
Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
Soldații nord-coreeni ai lui Kim Jong Un, trimiși să lupte în Ucraina de partea rușilor, folosesc o practică șocantă de a detecta minele inamicului. Situația este cu atât mai ciudată cu cât aceștia nu sunt obligați, ci o fac de bunăvoie.
-
Oamenii de știință au identificat structuri gigantice necunoscute în adâncurile Pământului
Oamenii de știință au identificat structuri masive neașteptate în mantaua Pământului, la câțiva kilometri sub Oceanul Pacific, utilizând tehnologii avansate de analiză a undelor seismice. Această descoperire pune sub semnul întrebării teoriile existente despre formarea și evoluția planetei noastre.
-
Oceanele ating noi recorduri de temperatură. Descoperiri alarmante ale studiilor
Oceanele lumii au fost în 2024 mai calde comparativ cu oricare alt an de la începerea măsurătorilor, a constatat un studiu. Recordul se aplică atât temperaturilor de suprafaţă, cât şi căldurii stocate la o adâncime de 2.000 de metri, potrivit cercetătorilor conduşi de Lijing Cheng de la Institutul de Fizică Atmosferică al Academiei Chineze de Ştiinţe.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu