Putin a dat semnalul pentru dezmembrarea Ucrainei
Postat la: 01.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
A început la fel cum încep cele mai multe dintre marile războiaie ale lumii. Cu un pretext. De astă dată, religios. Ucraina a pus capăt celor 332 de ani de tutelă religioasă a Moscovei. Putin a anunțat că urmează cele mai grave consecințe. Și iată că, la 11 noiembrie, Donețk și Lugansk, cele două mari regiuni separatiste din estul Ucrainei, organizează un referendum. Pentru a deveni autonome.
După care pot urma exemplul Crimeei. E război în toată legea. Și ca dovadă că este război, până în prezent în Ucraina au murit peste 100 de mii de oameni. Iar dezmembrarea a și început, prin pierderea, probabil definitivă, a Peninsulei Crimeea. În favoarea Federației Ruse. Să începem însă cu începutul acestui mega conflict declanșat în plan religios și transferat într-un război politic și militar. Probabil sătulă de tutela Moscovei, care în această perioadă devine mai agresivă și acționează prin intermediul milioanelor de enoriași, Patriarhia Ecumenică a Ucrainei și-a anunțat de curând decizia de a autoriza autocefalia Bisericii Ucrainei. Patriarhia Constantinopolului a recunoscut independența religioasă a Ucrainei. Iar Patriarhul Moscovei și a întregii Rusii, Kirill a reacționat fulgerător.
Situația este mai complicată decât pare. În Ucraina există pretudindeni, dar mai ales concentrată în Est, în Donețk și Lugansk o comunitate puternică și extrem de numeroasă de ortodocși de etnie rusă. Aceștia doresc ca, în continuare, să se afle sub ocrotirea Patrarhului Moscovei și a Întregii Rusii. Acesta este un prieten apropiat și statornic al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Preafericitul Kirill își are cabinetul de lucru la Kremlin, la câțiva metri distanță de cel al președintelui Federației Ruse. Așa se și explică reacția în forță a lui Putin, care a anunțat pe un ton ferm că urmează cele mai grave consecințe.
Iar una dintre consecințe este, iată, dublul referendum organizat în aceeași zi de 11 noiembrie atât în regiunea Donețk cât și cât și în regiunea Lugansk. Un referendum care contravine Constituției și legilor Ucrainei și încalcă flagrant acordul de la Minsk, semnat cu Federația Rusă și de un mare număr de state, care au încercat să arbitreze rezolvarea pe cale pașnică a conflictului dintre Moscova și Kiev, care a culminat cu declanșarea unui război asimetric , apoi prin așa numitul război al oamenilor verzi, de fapt trupe de comando rusești, și s-a finalizat într-o primă etapă pur și simplu prin anexarea, tot în urma unui referendum, a Peninsulei Crimeea. Care a și primit un pod peste mare, prin intermediul căruia să fie legată direct de Federația Rusă, căreia acuma îi aparține.
Opt state europene au reclamat în fața consiliului de securitate această nouă inițiativă Federației Ruse, acuzând faptul că Moscova încalcă încă o dată și în mod extrem de grav Tratatul de la Minsk, în timp ce Moscova a solicitat Consiliului de Securitate să nu se opună celor două proceduri de referendum.
Dacă Donețk și Lugansk organizează câte un referendum, dacă, așa cum este de așteptat, dată fiind compoziția populației majoritare de etnie rusă, cele două regiuni separatiste își declară autonomia, nu mai este decât un singur pas până când și ele vor fi încorporate, firește, în urma unei solicitări în acest sens, Federației Ruse. Imperiul Țarului Putin se mărește sub ochii noștri. Dacă se întâmplă așa, Rusia se va învecina cu România și cu Republica Moldova. Și, probabil, vine la rând Transnistria, și ea o regiune separatistă nerecunoscută ca entitate statală de nimeni, cu excepția Federației Ruse.
Măcar la acest capitol și ținând cont de evenimentele care se precipită și amenință la propriu România, cetățenii acestei țări ar trebui să strângă rândurile iar partidele politice și instituțiile statului să identifice soluții și să adopte în interes național politici energice și eficiente. Pentru că poate nu știți cum funcționează conceptul de vecinătate imediată în strategia Federației Ruse.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu