Punctul pe Y. Dictatura Justiției
Postat la: 10.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
„Pompierul comunitar" Timmermans este îngrijorat de incendiul care a cuprins Ungaria. Care - în opinia democraților de la Bruxelles - miroase a dictatură. Chiar dacă a majorității, tot dictatură se cheamă. Una nesănătoasă, care permite majoritarilor să decidă în probleme în care au interese minoritățile (nu cele etnice).
Dacă este să ne luăm după vicele Comisiei, Orban ar trebui să cedeze o parte dintre „acțiunile" partidului său și celor de la partidul Socialist, care a guvernat cât a fost la putere într-o deplină înțelegere a nevoilor politice ale Fidesz-ului (parcă așa s-a întâmplat, nu?). Îngrijorarea și preocuparea Bruxelles-ului se manifestă față de riscurile ca incendiul conservator și naționalist declanșat la Varșovia și care cuprinde acum Budapesta să se extindă pe la vecini. Iar slovacii, ba chiar și cehii, par predispuși la așa ceva, în timp ce austriecii fac deja un arc de triumf cu tulumbele din dotare.
Chiar dacă motivarea „preocupării" comunitare se focalizează acum pe chestiunea migrației și pe refuzul acestor națiuni creștine de a accepta „cotele" islamice decise de nemții în criză de mână de lucru ieftină, marea problemă este mai puțin expresă. Iar ea vizează justiția din Polonia și Ungaria. Mai ales cea din Polonia (dar urmează și cea din Ungaria) unde guvernul conservator, ignorând amenințările Comisiei, a declanșat o ofensivă împotriva a ceea ce devenise - sub oblăduirea Bruxelles-ului - un veritabil stat în stat.
Polonia a fost condusă, o bună bucată de vreme, de procurori și de judecători - coloanele a 5-a și a 6-a pe care Comisia le-a pus în mișcare pentru a subordona definitiv independența membrilor săi considerați de „mâna a doua" și care nu au încă putere de decizie în cadrul orientărilor comunitare. Dar care ar putea încurca multe dintre socotelile ce se fac în conclavul „fondatorilor".
Pentru noi, românii, este acum mai limpede ca oricând că prin MCV Comisia a controlat și controlează orice mișcare a guvernelor de la București, indiferent cine s-a aflat sau se află la putere. De aici și indiferența flagrantă față de derapaje, precum și efortul de a proteja structurile aservite și de a le conserva așa cum sunt, sub pretextul unor obiective majore, precum lupta împotriva corupției. O corupție care, de cele mai multe ori, se traduce prin abateri de la linia decisă în afara țării.
Îngrijorarea lui Timmermans este cu atât mai mare cu cît fumul gros care se degajă în ultima vreme din redutele jusției române anunță iminentul incendiu care s-ar putea să strice toate calculele unei Comisii aflate într-o poziție delicată, influențată de problemele grave ale acționarului majoritar și de competiția lansată între outsideri sătui să mai stea la remorca intereselor Angelăi Merkel. Nu „naționalismul" și „dictatura" din Polonia și Ungaria sunt cu adevărat îngrijorătoare (dealtfel imposibil de manifestat în forme acute) cât scăparea unei zone importante a Uniunii de sub „dictatura" Centrului.
Octavian Andronic
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu