PSD pierde și câștigă fără luptă
Postat la: 28.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Este rușinos pentru un partid politic să piardă puterea fără luptă. PSD a comis-o de două ori. O dată după ce Ponta a demisionat, iar a doua oară prin aruncarea în aer a premierului Viorica Dăncilă. Și este la fel de rușinos, absolut degradant, ca un partid politic să vină la putere fără luptă. PSD se pregătește să preia Palatul Victoria, în condițiile în care nu se bate pentru acest obectiv.
Care este motivul real care împiedică Partidul Social Democrat să introducă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului liberal? Motive de ordin moral, dacă moralitatea mai are ce căuta în politica românească, nu există. PNL la guvernare sau cel puțin sub această guvernare Orban 2 și jumătate s-a dovedit a fi catastrofal. Ineficient și pus pe rele. Pe cele mai rele practici. Absolut nociv pentru națiunea română. De aceea există toate motivele ca PSD să dărâme acest Guvern. Numai PSD poate lua inițiativa, desigur în acord cu alte partide parlamentare, mai mici. Dar de ce nu o face?
Sub Marcel Ciolacu, care în mod cert se află într-o relație de blat politic cu Klaus Iohannis, poate și cu Ludovic Orban, PSD bate pasul pe loc. Mimând un pas de defilare. Anunță frecvent că este decis să dea Guvernul jos. Dacă Guvernul nu respectă legea. Dacă Guvernul nu mărește punctul de pensie cu 40%. Dacă Guvernul nu dublează alocațiile de stat pentru copii. Dacă Guvernul nu se îngrijește cum trebuie de starea de sănătate a populației. Și așa mai departe. PSD emite în eter fel de fel de condiții de tip ultimativ. Iar zilele trecute a anunțat că îl cheamă pe Ludovic Orban în Parlament, pentru a-l scutura zdravăn pe tema pandemiei. PSD se încălzește până la incandescență fără rost.
Am studiat pe toate fețele Constituția României. În Legea Fundamentală scrie negru pe alb că sesiunile extraordinare ale Parlamentului au același regim juridic cu sesiunile ordinare. Prin urmare, o moțiune de cenzură poate fi introdusă într-o sesiune extraordinară, situație în care se găsește Parlamentul în prezent. Niciun articol din Constituție nu interzice acest lucru. Invocarea imposibilității constituționale de a introduce o moțiune de cenzură este un pretext care nu stă în picioare. Totuși, fruntași ai partidului, începând chiar cu Marcel Ciolacu, sugerează sau vorbesc explicit despre acest fals impediment. Și de aceea ne tot vorbesc de luna septembrie. Cum că abia în septembrie ar fi momentul unei moțiuni de cenzură.
Am arătat mai sus că există două condiționări de tip ultimativ. Și care sunt invocate de PSD atunci când vine vorba despre moțiunea de cenzură. Prima se referă la punctul de pensie. De ce trebuie să mai aștepte PSD data de 1 septembrie, pentru a afla ceea ce știe deja într-un mod cât se poate de oficial? Și anume că PNL, aflat la guvernare, nu va majora punctul de pensie cu 40%. Întreaga conducere a partidului și toți membrii Guvernului s-au pronunțat deja în acest sens. Punctul de pensie va fi mărit doar cu 10%. Sau cel mult cu 15%. În niciun caz cu 40%. Și atunci ce mai așteaptă PSD?
A doua condiție ultimativă vizează alocațiile de stat pentru copii. Nu numai legea este fermă în acest sens, ci și Curtea Constituțională. Alocațiile trebuie dublate. Dar guvernanții s-au pronunțat deja. Ele nu vor fi dublate. Vor crește cu 10%. Vor acoperi astfel doar inflația. Și atunci ce mai așteaptă PSD? De ce nu pune pe masă moțiunea de cenzură?
O altă condiție ultimativă se referă la ineficiența măsurilor pe care le ia Guvernul în direcția combaterii pandemiei. Această ineficiență este de acum dovedită. Statistic. După Luxemburg, suntem primul stat al Uniunii Europene în ceea ce privește numărul de contaminați zilnic raportat la milionul de locuitori. Ținând cont că Luxemburg este de fapt un orășel, avem dovada clară că Guvernul nostru este cel mai ineficient Guvern din Europa. Cel puțin în combatarea pandemiei. Și atunci la ce bun îl mai cheamă PSD pe Ludovic Orban în Parlament? Ce ar putea să afle altceva de la el decât ceea ce deja se știe?
PSD, într-un mod absolut rușinos, se pregătește să ia puterea fără luptă. Fie prin abandon, fie în urma unor alegeri în care populația va vota acest partid cu lehamite, numai și numai pentru a scăpa de PNL. O putere politică obținută fără luptă nu valorează nici cât o ceapă degerată. Va fi labilă și efemeră. În niciun caz performantă. Iar afirmația de mai sus stă sută la sută în picioare. Cu sau fără blaturile lui Ciolacu cu statul subteran și cu Klaus Iohannis.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
Unde misterioase, detectate la 165.000 km distanță de Pământ. Explicațiile astronomilor
Semnale electromagnetice cunoscute sub numele de „unde chorus" au fost detectate la o distanță de 165.000 de kilometri de Pământ.
-
Alerta internationala: O bucată uriașă de gheață, cât Parisul, s-a desprins din cel mai mare aisberg din lume
Pentru prima dată, o bucată imensă, aproape la fel de mare ca Parisul, s-a desprins din cel mai mare aisberg din lume, a cărui derivă din Antarctica este urmărită de sateliţi, au declarat vineri oamenii de ştiinţă.
-
Sabotajele cablurilor submarine din Marea Baltică - Navă cu echipaj rusesc, sechestrată în Norvegia
O navă norvegiană cu echipaj rusesc a fost sechestrată în Norvegia pentru că ar fi sabotat un cablu submarin. Incidentul s-a produs în Marea Baltică între Letonia și Suedia. Sechestrarea a avut loc la cererea autorităților letone.
-
Administrația Biden a trimis prezervative în valoare de 50 milioane de dolari în Fâșia Gaza
Președintele Donald Trump a acuzat administrația Joe Biden că trimite prezervative în valoare de 50 de milioane de dolari în Fâșia Gaza. Declarația acestuia a stârnit un adevărat scandal, fiind controverse în acest sens, deoarece unii contestă afirmațiile sale.
-
Șefii FBI au primit ordin să se pensioneze, să demisioneze sau vor fi concediați până luni (CNN). FBI a refuzat să comenteze informațiile
Cel puțin șase șefi ai FBI au primit ordin să se pensioneze, să demisioneze sau să fie concediați până luni, potrivit unor surse informate cu privire la acest subiect, extinzând o epurare care a început săptămâna trecută la Departamentul de Justiție, vizavi de sediul FBI, transmite CNN.
-
Țigănie la Romsilva. Fostul director a ieșit la pensie, a încasat prima de 100.000 de euro și s-a reangajat la loc!
Teodor Țigan, fostul director general al Romsilva care a luat 100.000 de euro primă de pensionare, s-a reangajat, iar acum câştigă 9.000 de euro pe lună. În acest moment, el cumulează un salariu anual de 473.000 de lei și o pensie de aproximativ 63.000 de lei.
-
Lavinia Șandru va fi candidatul PUSL la alegerile prezidențiale
Partidul Umanist Social Liberal și-a anunțat candidatul pentru alegerile prezidențiale din luna mai, Lavinia Șandru. Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă la sediul PUSL.
-
Trump amenință țările BRICS cu un război economic dur: Să nu susţină o altă monedă pentru a înlocui dolarul. Altfel le impunem taxe de 100%
Preşedintele american Donald Trump şi-a reiterat ameninţarea de a impune taxe vamale de 100% blocului BRICS şi a declarat din nou că va impune taxe vamale de 25% pentru produsele canadiene şi mexicane începând de sâmbătă.
-
Birourile Congresului american, avertizate să nu utilizeze aplicaţia chineză de inteligenţă artificială DeepSeek
Birourile Congresului SUA au fost avertizate să nu utilizeze aplicaţia chineză de inteligenţă artificială DeepSeek, a relatat joi Axios, citând o notificare adresată birourilor de către directorul administrativ al Camerei Reprezentanţilor SUA.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Furtul aurului dacic a fost comandat de un actor statal
- 3."Am spionat în Cuba pentru CIA"
- 4.Problema cu discursul "strămoșesc"
- 5.Statul român este bolnav, doctorul - impostor, iar tratamentul este inexistent
- 6.Unul dintre cei mai buni executanți, cu 2 ministere la activ, o cotește la 180 grade
- 7.Hai să vă povestesc cum văd eu fact-checkingul
- 8.Hemiplegia morală definitivă
- 9.Salut, David
- 10.Nu te TEME, popor român!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu