ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Propunerea lui Simion de a reduce la zero dobânda plătită de beneficiarul unui credit ipotecar se adresează unei nevoi cât se poate de reale

Postat la: 01.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Românii își vor putea realiza obiectivul de a locui în condiții decente cu greu, atât timp cât nu vor avea acces la credite cu o dobândă rezonabilă. Iată de ce propunerea cât se poate de concretă a lui Simion de a reduce la zero dobânda plătită de beneficiarul unui credit ipotecar se adresează unei nevoi cât se poate de reale din lumea celor dezavantajați din societatea noastră de astăzi.

Băncile noastre sunt cele mai „leneșe" de pe continent, pentru că avem cea mai mică pondere a activelor bancare din PIB, adică avem cele mai puține credite date. Or, asta ar trebui să fie principala activitate a unei bănci: să crediteze! Dar tot băncile noastre, oameni buni, sunt și printre cele mai cele mai rentabile din Uniune, având printre cele mai ridicate rate de rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE-return on equity), cu o medie anuală de peste 20% din 2000 încoace. Cum se poate să ai o rentabilitate atât de mare a capitalului, dacă dai atât de puține credite? Păi foarte simplu: având dobânzi uriașe la creditele date. Motiv pentru care dobânzile la creditele date de băncile românești sunt pe locul doi în Uniunea Europeană ca mărime, după cele ale băncilor maghiare.

Prin Planul Simion, liderul AUR își propune să ușureze povara asupra românilor și va permite acestora să se simtă în siguranță și confortabil în propriile case prin oferirea persoanelor care au deja un credit ipotecar/imobiliar, un pachet de refinanțare pentru sume cuprinse între 35.000 euro și 70.000 euro (în funcție de numărul de camere și suprafața apartamentului), astfel încât sumele de rambursat lunar către bănci să descrească substanțial.

Astăzi, cei mai mulți dintre cetățenii care au contractat credite ipotecare/imobiliare de la băncile din România se află în continuare sub presiunea rambursării sumelor datorate către băncile creditoare, din cauza creșterii necontrolate a ratei dobânzilor atrase de respectivele credite, dobânzi care conduc la sume lunare de restituit mult prea mari pentru posibilitățile acestor cetățeni.

Petrisor Peiu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE