Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Procesul Mineriadei fără penali!

Postat la: 10.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Episodul 1. Președinte al României: Emil Constantinescu (Petre Roman, președinte al Senatului)

În 1997 magistratul militar col. Mihai Popov deschide dosarul Mineriadei. În 1998, când tocmai instrumentase și probase o serie de fapte deosebit de interesante, dosarul i-a fost luat (!!!), pentru a fi incredințat unor procurori, chipurile, mai "vrednici".

Treaba se încheie (bine fușerită mediatic) cu condamnarea unui măciucaș, Deneș Domokos (pentru tentativă de omor asupra unui anume student). De parcă amărâtul venise singur de la Petroșani...

Episodul 2. Președinți: I. Iliescu și Traian Băsescu

Timp de vreo 15 ani au "trudit" din greu (prin interventii publice "vitejești") importanți procurori și demnitari, "luptători" pentru justiție (Dan Voinea, Monica Macovei, Laura Kovesi). Rezultatul: Zero. Adică... FĂRĂ PENALI ! (hm, fusese unul, săracul, Domokos, dar pe acela nu-l mai numărăm).

Episodul 3. Președinte K. Iohannis

În 2015, dl. gl.magistrat I. Vasilache preia dosarul. Ancheta recapătă dimensiuni periculoase și, brusc, dl. Vasilache este scos la pensie. O echipă de procurori militari (despre a căror competență nu am motive să mă îndoiesc) continuă, totuși, ancheta.

Cu toate acestea apar, din nou, amânări. Probabil, există explicații procedurale, nu-i așa?

Marian Munteanu

PS la Episoadele 1-3: În mod "straniu", anchetele derulate omit importante complicități (omisiuni asemănătoare parțial cu cele din dosarul Revoluției)

PPS, însă în special pt. Episodul 3: În timpul acesta, se derulează, firește, amarnice confruntări "civice": pentru "justiție", pentru unii procurori și pentru "fără penali".

PPPS doar pentru Episodul 3: Orice legătură dintre amânările amintite la pct. 3 și situația medicală a fostului președinte I. Iliescu este pur și simplu întâmplătoare. Personal, îi doresc, sincer, multă sănătate. Încă mai e timp pentru declarații surpriză (surpriză pentru unii, firește).

DETALII AICI.

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE