Prezentul continuu, calea spre prăpastie
Postat la: 26.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Privesc înainte și de ceva vreme nu mai pot vedea decât toboganul către prăpastie. Și chiar cred că nu mai putem aștepta nimic bun de la cei ce țin de volanul țării: oameni prea simpli, după vorbă, după port, după școli, adunați cu furcă din satele și orașele patriei, din fabrici sau din cuibușorul asigurat de tati și mami, acești nenorociți de tip #liviusivasilica au venit să și trăiască prezentul infam pe spinarea și pe viața unui popor, neobișnuit să se apere de un astfel de agresiune ghiolbănească.
Problema mare este că acest fel de oameni nu sunt capabili, din cauza propriei lor istorii dar și a lipsei propriei morale, să imagineze un viitor. Nici măcar pentru ei, cu atât mai puțin pentru cei pe care îi conduc, nici măcar pentru copiii lor, odrasle îmbuibate și mediocre care cheltuiesc din banii furați de părinții lor de la părinții care plătesc taxe, dar ai căror copii au haine "second-hand" și nu merg în cluburi.
Astfel, îmi pare clar că România aproape a dispărut în mizerabilul "paradis" al prezentului continuu, pe care ni l-am oferit singuri, votând mereu impostură și poleială. Cu berea în mână sau răcnind manele la petreceri cu caviar, cu sau fără maimuța pe umeri, cu sau fără protocoale, turnători abjecți și lacomi de bani și onoruri, acești "morți vii" pentru care nu există trecut, dar mai ales viitor, românesc, ne sufocă cu duhoare neputinței lor de atâtea și atâtea ori demonstrată... Eșecul economiei, tranzacționarea fabricilor, distrugerea morală a poporului, antireforma statului și a justiției făcută în 10 ani marinărești, devalizarea prin furt grosier a bugetelor de fiecare an, încălcarea flagrantă a drepturilor omului, și alte atâtea ne îndreptățesc pe noi, "boii de contribuabili", să aflăm ce s-a întâmplat.
Vedem bine unde au dus țara, dar nu știm precis cum au funcționat relațiile dintre acești nemernici. Cum s-au înțeles ei, desupra unui popor, să le meargă bine, să-și împartă puterea, obligându-ne și pe noi să trăim prezentul lor, al devenirii și îmbogățirii lor, prezentul continuu în care se simț atât de bine, doar cu vreun mic accident de parcurs prin justiție, ce le tulbură doar temporar "belfereala". Poate dacă am afla cum au funcționat relațiile între domnii Băsescu, Ponta, Dragnea, Oprea, Coldea, Maior etc., și numesc doar personajele de primă mărime, atunci ne-am putea explica mai simplu de ce toate aceste relații toxice au ținut România prizonieră în PREZENTUL LOR. Trădări, mizerii, furturi, afaceri necurate, tranzacționarea avuției naționale și scuipatul pe obrazul oamenilor. Asta am avut, și transpir de nervi când revăd trecutul recent. Probabil că dânșii se iluzionează că n-au să dea seamă. Poate că nu. Dar și Vișinescu a plătit la senectute...
Nu scriu fiindcă mă simt mai deștept decât alții, dovadă că nici nu mă pot lăuda c-am schimbat în bine vreo situație proastă. Și nici n-am pretenția că pot da sfaturi. Dar acum când scriu, mai bine sau mai prost, sublimez în aceste rânduri frica pe care o trăiesc mulți dintre noi. Frica de imensul derizoriu al prezentului, cu perspectiva hăului, ce-o evocam la început. Și ne supunem acestui prezent continuu care durează totuși de aproape 30 de ani, dictat de o lume de belferi fără talent, imorali și ticăloși, dispuși în fiecare clipă să facă orice, dar doar pentru a se îmbogăți în plus sau pentru a scăpa de pușcărie.
Groaznică limitare! Unde mai pui faptul că majoritatea votantă a și căzut "la pace" cu minciuna generalizată... Salvarea personală li s a părut multora mai importantă decât orice. O fi uman, dar este perdant total și dă verdictul de "națiune mică". Exact așa, suntem "mici", dar om fi fost mereu așa?
Eram probabil simpatici, hedoniști și visători. Nu umblam în chiloți pe stradă, nu ne drogam, nu credeam și nici nu ne spunea nimeni că suntem buricul pământului și că țara dispare fără infuzia noastră de tinerețe. Știam limba română, și altele pe deasupra, cunoșteam gramatica și după cum am văzut, țara putea foarte bine să meargă înainte fără să ni se ceară să schimbăm generațiile "expirate". Eram tineri normali. Ne mulțumeam să ascultăm povești despre Iisus, mergeam la Denii, așteptam cadourile de Paști și de Crăciun, și colindam pe la neamuri și străini adunând, înghețați, în buzunare monede și hârtii mototolite de un leu. Minciuna cu Ceaușescu și ceaușismul o luam că pe ceva de care nu puteam scăpa, ca pe un jug care trebuie purtat. Era, totuși, o demarcație clară în demnitatea cu care purta fiecare acest jug. Erau cei care îl strigau entuziast de o parte, iar de cealaltă cei care îl acceptau cu un rictus al ființei. Numai că, într-un fel, cred că exact în acele timpuri ne-am obișnuit să trăim în minciună. Fatală treabă. Adică, mai precis, să nu ne pese că suntem conduși de cei mai nepregătiți dintre noi. Și ne mințim în continuare și căutăm doar soluții individuale, că și când salvarea personală ar fi singurul act la dispoziție. Și plătim pentru asta.
Din fericire, sunt mai expirat decât "decrețeii" care o deranjează aprig pe o tânără liberală, și-mi aduc aminte că nu eram toți geniali, nu puteam face mulți performanță, dar eram măcar îndemnați să punem preț pe prietenie, pe echipă, pe întrajutorare, să inventăm, practic, salvări în grup. O fi fost și-asta o prostie, dar mult mai puțin nocivă decât egoismul cotidian de azi. Practicat cu spor, în țara prezentului continuu mizer, ce se-ndreaptă cu viteză către prăpastia de unde generațiile copiilor copiilor noștri vor ieși cu greutate mare. Dacă vor mai ieși...
Octavian Hoandra
ULTIMA ORA
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu