Presa internationala despre seara de 10 august
Postat la: 20.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Un aspect pe care cei care au organizat si ordonat brutalitațile Jandarmeriei din Vinerea neagra l-au ignorat, a fost cum va reda presa internațională evenimentele din Piata Victoria de la Bucuresti din 10 august.
O ipoteză ar fi că nu l-au ignorat, au fost conștienti de consecințe, dar nu le-a păsat de imaginea României in Europa si in lume. Esențial pentru participantii la lovitura din 10 august a fost să-si conserve controlul, să-i intimideze pe cei care contestă puterea lui Liviu Dragnea, să le dea o lecție celor care l-au sfidat, sa se razbune pe ei. Deși lider al unui partid de stînga (membru al Internaționalei Socialiste) îi este frică mai mult ca de orice de „masele populare" - asta în ciuda ideologiei pe care o proferează.
WASHINGTON POST „Guvernul corupt al României a recurs la forța brută, ca răspuns la protestele organizate împotriva atacului său asupra statului de drept. După ce zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul Bucureștiului pentru a cere demisia Guvernului, forțele poliției au organizat atacuri cu tunuri de apă, gaze lacrimogene și bastoane, lovind violent pe protestatarii paşnici, pe jurnalişti şi chiar pe mai mulţi cetăţeni israelieni. Peste 400 de oameni au fost răniți, ceea ce reprezintă o cifră șocantă pentru o țară care este membru al Uniunii Europene și al NATO. (..) Democrația din România are nevoie de ajutor din partea liderilor UE și a altor democrații occidentale, inclusiv din Statele IMG_0759Unite ale Americii. Comisia Europeană ar trebui să mărească presiunea asupra Guvernului pentru a anula sau chiar pentru a amenda drastic noile legi. Iar Administrația Trump ar trebui să-i sancționeze pe oficialii români implicați în cazuri de corupție și în actele de violență împotriva demonstranților pașnici..."
DER SPIEGEL „Conducatorul secret al Romaniei este Liviu Dragnea. La fel ca Jaroslav Kaczynski, polonezul conservator, acesta conduce Guvernul de la Bucuresti, fara sa aiba efectiv o functie in cadrul puterii executive, ci bazandu-se pe autoritatea lui de sef al celui mai puternic partid de guvernamant.Dragnea este considerat un autocrat corupt si cinic ceea ce il diferentiaza de Kaczynski, care e un nationalist si un ideolog convins.Amandoi au insa in comun faptul ca vor sa priveze sistemul judiciar de independenta sa si sa il controleze cu ajutorul majoritatii parlamentare. Idealul polonezului Kaczynski este sa isi construiasca un stat puternic. Romanul Dragnea, in schimb, vrea sa s eprotejeze pe el si peacolitii lui de interventia autoritatilor anticoruptie. (...) Acum vrea sa-i faca fata celui mai mare inamic: presedintele Klaus Iohannis.Avand de facto putina putere, Iohannis a incercat pe cat posibil sa blocheze actiunile lui Dragnea. Cel din urma vrea insa sa demareze procedurile de suspendare a presedintelui din functie. In comparatie cu Kaczynki, care ii jigneste pe prtotestatarii din tara lui, (...) Dragnea ii bate pe protestarii din Romania. Astra spune toto depre o tara care din ianuaria trebuie sa preia Presedintia UE. Tocmai de aceea, este de neinteles de ce Bruxelles-ul nu intervine. Dupa IMG_0712Polonia, ar trebui declansate proceduri si impotriva Romaniei cu privire la statul de drept si pusa presiune prin aplicarea de sanctiuni. RoRomanii care au iesit in strada pentru a-si apara libertatea merita sa fie sustinuti de UE"
THE ECONOMIST - „Ce trebuie sa faci pentru a curata un stat corupt? Intr-una dintre cele mai corupte tari ale Uniunii Europene, un procuror si-a asumat agenda publica, condamnand peste o mie de oficiali romani".
„Protestatarii se lupta in strada cu fortele de ordine, furiosi pe Guvern si pe ceea ce ei considera o cultura a coruptiei de stat. Mita, traficul de influenta si deturnarea fondurilor publice au provocat pagube si au divizat tara. "
Avem mai sus o sinteză a felului în care suntem priviți. Si nu atît oamenii simpli, ci mai ales guvernanții- taxati drept violenți, corupți și cinici, cf. tot acestei prese.
Stelian Tanase
ULTIMA ORA
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu