Premiera venetiana
Postat la: 15.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Sezonul turistic estival este pe sfârşite în România dar şi în ţările din centrul şi sudul Europei. Însă, în această săptămâna a avut un eveniment unic în industria turistică mondială, dar care a trecut cam neobservat. Dacă pentru majoritatea localităţilor din întreaga lume atragerea a cât mai mulţi turişti reprezintă un obiectiv important, nu acelaşi lucru este valabil şi la Veneţiei.
Locuitorii sunt nemulţumiţi de faptul că fluxul mare de turişti le afectează profund viaţa, şi, ca atare, mulţi dintre ei au ales să se mute în alte zone. De aceea, sute de locuitori ai oraşului- lagună au ieşit, în această săptămâna în stradă, atenţie, pentru a protesta faţă de turismul în masă care le afectează viaţa. "Ne vrem oraşul înapoi", au strigat cei peste 1.000 de veneţienii prezenţi la protest. Locuitorii susţin faptul că viaţă lor este profund afectată de numărul mare a celor care vizitează oraşul, fapt pentru care turismul aduce mari dezavantaje locuitorilor.
"Suntem pentru Veneţia şi pentru veneţieni, iar cei dintre noi care sunt exilaţi la Mestre vor să se întoarcă în Veneţia", a precizat jurnalistul Mario Secchi, participant la protest. Locuitorii lagunei se simt afectaţi deoarece turismul în masă a influenţat puternic costurile de trăi. "Ne-am plimbat până în Piaţă Rialto, pentru a arata că există unitate între grupurile de cetăţeni. Avem nevoie de normalitate. Şi noi existăm şi vrem să continuăm să trăim aici", a spus un alt participant la protest.
Veneţia este capitală provinciei cu acelaşi nume şi numără 264.534 locuitori (31 decembrie 2013). Întregul oraş şi întreaga lagună au fost declarate, în 1979, patrimoniu al umanităţii de către UNESCO. Nu există date verificabile asupra originii oraşului, însă legenda acreditează ziua de 25 martie a anului 421 drept moment al întemeierii sale. Se pare că Veneţia s-a născut ca urmare a fluxului de refugiaţi care au abandonat câmpia padana sub ameninţarea mai multor invazii longobarde şi hune din nordul Italiei în decursul secolului al V-lea şi de la începutul secolului al VI-lea. La început, locuitorii şi-au ridicat aşezămintele pe mlaştinile instabile ale lagunei şi au trăit din comerţul cu sare şi din pescuit.
Azi oraşul Veneţia este împărţit în şase părţi, numite sestiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio şi Castello, cuprinzând 118 insule, aproximativ 175 de canale, cu o lungime totală de aproximativ 38 km, şi 354 poduri. Veneţia este bogată în biserici -124, de la stilul romanic (biserica San Zaccaria) până la baroc. Simbolul Veneţiei ca oraş şi pe vremuri ca republica este Bazilica Sfântul Marcu (Basilica di San Marco), care a avut ridicat iniţial în stil bizantin altarul pentru moaştele Sfântului Marcu Evanghelistul, cât şi biserica Palatului Ducal.
Piaţa San Marco poate fi considerată "centrul centrului" oraşului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găseşte Bazilica San Marco, Palatul Ducal (Palazzo Ducale) şi campanila bazilicii. Un alt simbol al oraşului este Podul Rialto pe care se găsesc o mulțime de magazine. Ca urmare a atractivității turistice unice în lume, Veneţia este asaltată an de an de milioane de turişti. Potrivit statitisticilor oficiale, în 2015, oraşul a fost vizitat zilnic de circa 74.000 de turişti, iar numărul total anual al turiştilor s-a ridicat la 34 de milioane. Acum, practic, veneţienii nu mai vor turiştilor în oraşul lor, urbea care a fost cunoscută şi recunoscută în lume şi care s-a dezvoltat tocmai ca o atracţie turistică unică în lume! Incredibil, dar adevărat!
Ion Teleanu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu