Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ploaia de stele de la Melbourne

Postat la: 29.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Suntem în a doua săptămână a faimosului "Australian Open" și nu mă îndoiesc că toți iubitorii tenisului trăiesc cu satisfacție nopțile de nesomn petrecute în compania stelelor care strălucesc la Melbourne. Chit că, mai mult ca niciodată, sau tocmai de aceea, celebrul turneu ne-a oferit și o veritabilă ploaie de stele... căzătoare!

Pare greu de crezut, dar în prima săptămână a openului au fost eliminate, rând pe rând, Caroline Wozniacki, surorile Serena și Venus Williams, Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Belinda Bencic, urmate de Angelique Kerber și Kiki Bertens, apoi de Cori Gauff, fetița fenomen de 15 ani, învinsă în "derby-ul puștoaicelor" de compatrioata sa, Sofia Kenin. În schimb, au mers mai departe tunisianca Ons Jabeur, prima jucătoare arabă calificată în sferturile AO, ca și consacratele Muguruza și Pavlyuchenkova, revenite între primele opt, după eclipse prelungite. În cărțile pentru finala de sâmbătă, în care marea favorită rămâne Ashleigh Barty, a intrat și Simona Halep - după un traseu în care a trecut de Brady (2-0), Dart (2-0), Putintseva (2-0) şi Elise Mertens (2-0) - cu șanse reale de a fi prezentă pe Rod Laver Arena și în actul ultim. Până acolo însă, Simona avea de trecut încă două hopuri: "sfertul" cu Anettt Kontaveit și semifinala, cu învingătoarea meciului dintre Muguruza și Pavlyuchenkova. Și, pentru că scriu luni seară, fiind obligat să anticipez cum va trece Simona de aceste runde, o să-mi declar întâi optimismul și încrederea în șansele campioanei noastre.

Chiar dacă nu a ajuns încă în vârful său de formă, explicând ea însăși că, de regulă, nu atinge parametrii maximi la debutul sezonului, Simona a compensat evident prin ambiția și concentrarea demonstrate încă din primul meci de după Adelaide, cel cu Jennifer Brady. De altfel, acela a și fost cel dintâi joc greu de dinaintea optimilor, iar mobilizarea ei și-a spus cuvântul. În creștere de la o partidă la alta, Simona a trecut apoi lejer de Harriet Dart și de vulcanica Putintseva, pentru ca la al doilea meci dificil, cu Elise Mertens, să înregistreze, surprinzător, un nou derapaj nervos în setul secund, deși conducea cu 3-0, după două break-uri! Din fericire, a găsit puterea să se adune și să revină, dar situația a fost cumva explicată de Darren Cahill, care anticipase chiar înaintea confruntării cu belgianca:"...La Adelaide nu a jucat atât de bine și am petrecut apoi pe teren 3-4 zile, pentru a vedea ce a făcut greșit și să schimbe acele aspecte. Anul acesta, dacă devin sacul ei de box, este bine, pentru că este o cauză caritabilă, iar Simo va dona câteva sute de dolari dacă mai face asta...!" Australianul ne-a obișnuit deja cu sinceritatea lui, inclusiv cu glumele prin care încearcă să-și camufleze nemulțumirile față de derapajele Simonei, dar a și recunoscut că eleva sa face eforturi serioase pentru a se schimba, depășind momentele de enervare.

Aici putem găsi și răspunsurile pentru ce s-a întâmplat și se va mai întâmpla la Melbourne, pentru că Anett Kontaveit, chiar dacă a umilit-o pe Bencic, nu putea fi un obstacol pentru Halep, ca de altfel nici celelalte două posibile semifinaliste. Cu condiția ca Simona să menajeze...nervii lui Darren! Cât despre dolarii caritabili, bravo ei și foarte frumos, dar v-aș aminti că premiul învingătorului de la Australian Open este de exact 4.120.000 de dolari și mi-ar părea rău să rămână acasă la Barty. În același timp însă, ar mai fi de amintit două lucruri: că Simona este cotată deja cu a doua șansă la cucerirea trofeului, după ce pornise din poziția a patra, și că, dacă tot a fost întrebată la Melbourne când are de gând să se retragă, a promis că va anunța doar înaintea ultimului ei turneu. Exact ca Wozniacki, pe care a și depășit-o în topul mondial al câștigurilor din tenisul feminin. Simona e acum pe locul patru, cu 35.481.767 dolari, după meciul cu Elise Mertens!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE