Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Planeta incendiată: Rușii explică lumii strategia lor militară!

Postat la: 10.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un prieten francez mi-a semnalat o informație aparent banală, dar care explică bine ofensiva din zona eurasiatică pentru schimbarea ordinii mondiale.

Săptămâna viitoare, timp de trei zile, Ministerul Apărării din Rusia organizează o mega-conferință internațională unde-și vor prezenta strategiile sectoriale pentru fiecare zonă fierbinte a lumii dpdv militar.

Au invitat politicieni, strategi, jurnaliști, consultanți de peste tot din lume, care vor audia detaliile poziționărilor rusești, prezentate de către experții ruși, sub coordonarea lui Sergey Shoigu, ministrul rus al apărării, ce s-a îmbolnăvit sau a dispărut în mod ciudat de câteva ori în ultimele șase luni de conflict ucrainean.

În plus, este promisă și o apariție a lui Putin însuși ce vrea să explice personal cum va acționa Rusia militar în următoarea perioadă, rămâne de văzut câți și ce fel de participanți vor fi prezenți, având în vedere problemele legate de deplasarea în Rusia (amicul din Franța a fost invitat, dar va participa doar online).

În programul difuzat se comunică prezentări despre patru subiecte: viitoarea lume multipolară și rolul Rusiei, situația din Indo-Pacific și cum va fi abordată în contextul noului conflict SUA-China, siguranța Africii și a Orientului Mijlociu, respectiv situația din America latină și conflictele mocnite.

Probabil că vor fi și alte subiecte, rușii își vor prezenta cu siguranță și armamentul din dotare, e clar însă că, chiar în condițiile unor manipulări de așteptat în condițiile noului război instalat, specialiștii vor putea afla multe despre viitoarele conflicte sau războaie.

Toate regiunile vizate de prezentări sunt măcinate de conflicte vechi, de interese majore ale marilor puteri economico-militare sau ale liderilor regionali, pacea mondială se joacă azi în jurul Taiwanului, mize economice uriașe implică dominația asupra Africii și a Orientului Mijlociu, o bătălie subterană veche și mare se dă între SUA și China pentru controlul economic în America Latină, plus multe altele ce nu e loc să le înșir aici.

Poziționarea Rusiei este foarte importantă pentru jucătorii implicați, iar rușii vor folosi această conferință și pentru antamarea publică a unor alianțe pe alte meridiane, ce să-i scoată cumva din marasmul războiului ucrainean, ce le macină credibilitatea, resursele și nervii în ultima jumătate de an.

În concluzie, m-aștept la mesaje învelite în "staniolul păcii mondiale", dar care vor sugera de fapt o mulțime de posibile conflicte viitoare pe toate meridianele, vom pricepe probabil mai bine cât de incendiată este de fapt planeta azi, în condițiile în care noi credeam până acum câteva luni că trăim în pace.

Cozmin Gușă

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE