Pac la războiu! Cu Ciucă și Iohannis în frunte!
Postat la: 08.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ceea ce se întâmplă în aceste zile - și mă refer acum strict la prestidigitațiile premierului și ale președintelui - este cu adevărat uluitor. Iar faptele acestora sfidează într-un mod nemaiîntâlnit Constituția României.
O ordonanță de urgență, emisă pe șest și fără avizele necesare de către Executiv, calcă în picioare Legea transparenței decizionale. După care același Executiv vine cu un proiect de lege, prin care decide practic posibilitatea încorporării și punerii în stare de război a tuturor bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. În acest scop, este inventat un concept extraconstituțional, respectiv starea de criză. Iată, pe scurt, definiția dictaturii militare.
În fiecare zi de când Federația Rusă a declanșat războiul împotriva Ucrainei, cu mic cu mare, toate autoritățile statului român ne-au asigurat că România, aflată sub scutul de nădejde NATO, este în afara oricărui pericol. Și că este cu desăvârșire exclus vreun atac armat împotriva acestei țări. Aceste asigurări au curs chiar și atunci când, pe bună dreptate, oamenii s-au întrebat de ce, în aceste condiții, primăriile au primit sarcina de a face de zor tabele cu persoanele încorporabile. Și, pe neașteptate, printr-un OUG, care am speranța că va fi degrabă atacat de către Avocatul Poporului la Curtea Constituțională, iată că Legea transparenței decizionale este călcată literalmente în picioare, printr-un act normativ realizat în condiții total netransparente și care are drept scop instituirea unor proceduri accelerate fără dezbatere publică, în cazul adoptării unor acte normative. Și imediat Guvernul ne trântește peste față un proiect de lege care face praf și pulbere atât Constituția, cât și toate principiile care derivă din Legea Fundamentală.
Care este unul dintre obiectivele vizate de proiectul noului act normativ? Acela de a permite președintelui și Guvernului să decreteze tam-nesam, aproape în orice condiții, mobilizarea generală. Punerea pe picior de război a tuturor persoanelor de sex masculin - iată că în această situație „el" e „el" și „ea" e „ea" - cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Chemarea acestora sub uniformă și bocanci - mă îndoiesc serios că dispunem de echipamentele necesare - și sub arme - și din nou mă îndoiesc serios că dispunem de armele necesare. Iar în conformitate cu acest proiect de act normativ, decizia aparține CSAT. Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Unei instituții care nu reprezintă sub aspect constituțional decât o simplă ficțiune. Conform aceluiași act normativ, CSAT, care nu are dreptul să legifereze conform Constituției, va putea stabili că România intră într-o stare de criză. Starea de criză nu este nici ea definită în niciun fel de către Constituție. Ceea ce înseamnă că, legal vorbind, nu poate exista. Dar CSAT, în virtutea acestui proiect de act normativ, poate face și mai mult. El poate înființa o nouă instituție, care vine capac peste Marele Stat Major al Armatei. Și anume Centrul Național Militar de Comandă. Așadar, la o adică, Marele Stat Major nu mai face nici două parale. Întreaga armată și în general întreaga suflare se vor subordona acestui Centru Național, a cărui componență va fi stabilită de CSAT. Curată dictatură!
În România poate fi astfel decretată cu titlu de noutate absolută starea de criză. Starea de criză va permite acestui Centru de Comandă, aflat la degetul mic al președintelui, să facă practic orice. Sediul juridic al acestei noi instituții se află în articolul 2, aliniatul 5 al proiectului de lege, care tocmai a fost trântit de Guvern pe masa Birourilor Permanente ale Parlamentului României. În ce condiții se declară starea de criză, iar statul urmează practic să fie condus de Centrul de Comandă? Citiți și vă cruciți! Cum am făcut și eu. Când „societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția unuia sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional, sau de amenințări (vezi agramatismul - n.a.), riscuri și vulnerabilități prin care sunt grav perturbate sau amenințate condițiile de viață, sănătate și mediu, proprietatea, stabilitatea politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea și apărarea națională, precum și alte valori constituționale care impun adoptarea de măsuri specifice prin acțiunea unitară a autorităților și instituțiilor statului român, pentru înlăturarea cauzelor, gestionarea efectelor și revenirea la starea de normalitate."
Adică orice s-ar întâmpla poate intra sub această pălărie. Absolut orice. În felul acesta, este transferată puterea constituțională, dobândită în urma exprimării prin alegeri a voinței cetățenilor sau delegată de către aleși unor persoane și instituții, către un nou centru de comandă, adică un fel de stat subteran sau paralel, care scoate brusc capul la lumină. Și mai mult decât atât. Abia acum vă rog să vă cruciți. Legea prevede inclusiv transferul autorității de comandă în materie militară unei puteri străine. Țaca-paca! Azi avem Armată, mâine nu mai avem. I-am pus-o în brațe altcuiva. Pac la războiu! Cu Ciucă și Iohannis în frunte.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 4.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 5.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 6.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 7.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 8.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
- 9.Frica de Georgescu
- 10.Prezidențialele, trei posibilități
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu