Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ori învingem, ori murim!

Postat la: 30.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Este un punct de mare cotitură. Pentru întreaga omenire. Vladimir Putin a trecut Rubiconul. Linia roșie. Și nu mai are drum de întoarcere. Și nici Ucraina nu are. Și nici aliații ei. Va fi ori la bal, ori la spital. Situația este asemănătoare celei în care, în deschiderea celui de-al Doilea Război Mondial, Germania a inventat un pretext și a invadat Polonia. Într-o înțelegere nerușinată cu URSS. Ce ieșire mai poate exista din situația creată începând de ieri și consolidată astăzi?

Dintre cele patru regiuni ale Ucrainei invadate de Federația Rusă, în ceea ce privește Hersonul și Zaporojie a fost decretată de Vladimir Putin starea de independență și suveranitate. Azi urmează să fie bătută în cuie anexarea acestora, precum și a regiunilor Donețk și Lugansk. În ciuda tuturor avertismentelor, Putin, exact așa cum a declarat un fost consilier al acestuia, a fost de neoprit. A trecut Rubiconul. Ce se poate întâmpla în continuare?

Statele Unite, prin Joe Biden, au dat tonul reacțiilor lumii occidentale. Aceste anexări nu vor fi tolerate. Reacțiile, care încă nu au fost anunțate, vor fi de o duritate extremă. E greu de spus în acest moment - cred că nici președintele Statelor Unite nu a luat vreo decizie - dacă urmează sau nu ca Federația Rusă să fie atacată. Dacă da, atunci, conform doctrinei militare a Kremlinului, Federația Rusă poate răspunde utilizându-și arsenalul nuclear. Tactic sau strategic. Iar în acest moment, adică începând de astăzi, cele patru teritorii anexate sunt considerate de Moscova ca făcând parte din teritoriul Federației Ruse. Nu și de către Kiev. Pentru Kiev, cele patru regiuni cotropite aparțin Ucrainei, iar Ucraina este decisă să se lupte pentru ele până la ultimul militar. Până una alta, Statele Unite au dat tonul, plătesc muzica, iar statele NATO sunt puse în situația de a se conforma. Vor sta alături de Washington și de Kiev.

Dacă Vladimir Putin își duce până la capăt toate amenințările și dacă la fel procedează și Volodimir Zelenski, Joe Biden și reprezentanții statelor NATO, va fi declanșat un război împotriva Federației Ruse. Va fi exact ca în cel de-al Doilea Război Mondial, cu diferența că agresorul și, prin urmare, ținta, nu va mai fi Germania, ci Federația Rusă.

Astăzi este ziua în care vom putea consemna cele mai importante reacții de pe mapamond la această mișcare de șah decisivă și irevocabilă, făcută de Vladimir Putin în plan geopolitic. Vor exista surprize. Dar nu prea mari. Cea de-a doua putere economică și militară a lumii, China, s-a exprimat ferm împotriva decizie luate de Putin. La fel Turcia, care se numără printre cele mai puternice state NATO.

Și o coincidență cu totul și cu totul nesemnificativă pentru lumea largă, dar extrem de importantă pentru noi, cei câțiva care alcătuim Grupul de Gândire Liberă Gold FM. Tot astăzi, cele două volume ale „Războiului din Ucraina", semnate de câțiva cunoscuți analiști, vor fi lansate în proximitatea Timișoarei, la Voiteg. Și este inevitabil să se facă paralele între diferitele prognoze pe care noi le-am oferit și ceea ce se întâmplă în teren. Adică pe mapamond. Va fi extrem de interesant. Nu numai pentru că subiectul este fierbinte. Ci și pentru că lansarea propriu-zisă va fi urmată de o dizertație a lui Adrian Severin, având ca subiect tocmai situația internațională complexă și explozivă generată de ultimele evoluții ale războiului din Ucraina.

Cred că se apropie galopant momentul când românii trebuie să-i ia cu asalt pe medicii de familie, să obțină de la aceștia cuvenitele rețete și să se aprovizioneze cu pastile de iod. Asta dacă nu care cumva domnul ministru Alexandru Rafila va înțelege că și farmaciștii sunt medici și pot ei înșiși recomanda în mod profesionist pastilele de iod pentru diverse categorii de vârstă.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE