Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nume de cod: Izmană

Postat la: 01.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

A fost prăduită ediția revizuită și adăugită a tabloului intitulat "Cina cea de taină", cu o izmană, cea a generalului Oprea, de la UNPR, în vârf de băț. Practic, au fost modificate toate elementele constitutive ale operei, varianta modernă.

În primul rând, a fost schimbată locația care a găzduit prima ediție a cinei cea de taină. Elementele de identificare sunt reprezentate de următoarele obiecte de inventar: o pereche de izmene uitată pe speteaza unui scaun, cea pomenită mai sus, bocanci de trupă fără șireturi, un șpriț de vară cu dedicație pentru Liviu Dragnea, spirt medicinal, o prelată folosită de cei care lucrează sub acoperire. Și încă ceva...Un girofar aflat tot timpul în funcțiune, pentru că generalul Oprea nu merge nici la toaletă fără escortă!

După un studiu aprofundat, specialiștii au întărit convingerea tuturor că izmana aparține generalului Gabi Oprea. Cândva, "sprijinitorul" lui Dragnea pe vremea când obișnuiau să bea împreună câte un șpriț de vară. Izmenele au ajutat și la identificarea sufragerie în care s-au întâlnit șefii principalelor servicii și instituții ale statului la o nevinovată cină! Practic, întreg sistemul! Fiecare cu codul lui! Parcă ți-e și frică să-i pomenești! Doamna Kovesi, generalul Coldea, Maior, generalul Oprea, o gazdă perfectă pentru cei obișnuiți să pună țara la cale la nivel înalt.

Cina cea de taină a avut efecte halucinante asupra mesenilor! Generalul Oprea nu mai este sigur dacă izmenele îi aparțin și, ca atare, dacă el este proprietarul "sufrageriei pentru nebunii"! Kovesi spune că este trucată în fotografii, unde apare tot timpul în același decor. Bolte cu viță de vie și butoaie cu vin. Lăutari, cu rău de Dunăre, tăvălindu-se pe jos, la Chilia în port Coldea susține că avea misiunea de a verifica dacă sunt suspecți sau transfugi ascunși în pomul de iarnă!
În mare, cunoașteți subiectul.

Izmenele lui Oprea au tunat și i-a adunat! Unu și unu! Țâță de mâță. Nu intru în detalii. Punând pe tapet cina cea de taină cu izmene de general în coadă, revin cu o întrebare de-a mea mai veche. Cum se face că Ghiță de Serbia, care a pus pe tapet întreaga poveste, a ieșit la bătaie cu un sac plin cu dovezi, probe, CD-uri, fotografii ca la fotograf gen "Zâmbiți, vă rog!" declarații gen "Să moară mama mea!", înregistrări de toate genurile, vărstele și funcțiile! Eu nu am mai întâlnit într-un caz izbucnit spontan, cum zice Ghiță, un caz deosebit de complex, atâta precizie, ordine și disciplină! Într-un singur punct au greșit organizatorii. Sistemul nu trebuia să taie porcul în sufrageria intrată deja în istorie cu numele de cod "IZMANĂ"...

Lucian CristeA

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE