Nu e ziua cea mare
Postat la: 29.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Dacă la București ar fi existat un Parlament normal, impărțit echilibrat între putere si opoziție și nu ce avem - o dictatură a majorității PSD&ALDE - azi ar fi fost o zi mare. Aprobarea miniștrilor și, în final, trecerea guvernului în plen. Numai votarea bugetului mai are o asemenea intensitate. Dar tot într-o țară normală.
Ziua de azi va trece ca una oarecare, fără o încărcătură deosebită. Nu va face istorie decit dacă guvernul va fi respins. Televizunile se vor inghesui să transmită în direct avînd aerul că se petrec lucruri decisive. Este doar o glazură, o iluzie prin care își sporesc audiența. Va fi o plictiseală live. Nu văd ce ar putea să se întîmple la audieri. Jocurile sunt făcute. Cazinoul se va închide pe zero. Rien va plus messieurs!
Lista guvernului s-a negociat la singe două săptămîni. A fost o naștere prelungită și cu oarecari dureri. Baronii locali au ținut să-și impună oamenii la nivel central. Dragnea a trebuit să negocieze dur, să facă și concesii, să împartă resursele țării (bugetul) și cu alti pretendenti din partid. Este plata pe care o face silit pentru sprijinul lor în conflictul letal cu fostul premier. În ziua scadenței a plătit toate facturile. Era dator vîndut, A fost aproape să-și piardă poziția de nr 1 în PSD, așa că a trebuit să se achite promt si 100%. Tărăboiul a fost prea din scurt ca să poată să-și facă uitată datoria. Cind s-a bătut palma, PSD a trecut pe repede înainte la execuția lui Mihai Tudose. PSD s-a grăbit așa de tare incit l-a ținut pe la uși pe premierul japonez, (rușine fff mare pentru România) și l-a expediat înapoi la Tokio cu mîna goală. Socoteala a fost simplă - capul lui Dragnea e mult mai prețios decît reputația țării.
dancila 2Dacă privim o harta cu județele vedem că miniștrii au fost extrași cam de peste tot. Harta asta indică ce județe s-au impus, care au ieșit întărite și care slăbite. Este o mai mare dispersie a puterii. Dragnea a tras totuși lozul cistigător cu d-na din Videle. Altă observație este că nivelul miniștrilor scade cu fiecare guvern. Dacă privim lista guvernului lui Năstase (Geoană, Mitrea, Dan Ioan Popescu, Tănăsescu etc,) și pe cea a guvernului nr 3 Dragnea PSD stă rău.
Diferența crește cu fiecare garnitură schimbată în Palatul Victoria. Intre d-na din Videle și Adrian Năstase este o diferență de calibru. Rezervorul de cadre al PSD a ajuns la fundul sacului? Nu a mai scos de la o vreme nimic valoros. În schimb au apărut la prim plan curtenii, ducătorii de geantă, lingușitorii, amantele, delatorii, secretarele, rudele, șefii de cabinet. Noii miniștri nu au propria lor bază politică și sunt la cherem. Tot felul de personaje secundare și mai ales de figuranți și-au făcut un loc nesperat spre vîrfurile puterii executive. În 2000 PSD scotea in față ce avea mai bun. Azi scoate în față mai ales scursurile - yesmanii, seminanalfabeții și semidocții. Singurul atribut al noilor miniștri este că sunt vasalii docili ai lui Liviu Dragnea. La asta numai cei mai slabi și fără perspective se pretează. Se naște sub ochii noștri un guvern de slugi!
Stelian Tănase
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu