ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Nu avem bani!

Postat la: 05.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderii politici din România sunt într-un moment de criză generat de exercitarea puterii.

Situația este generată de faptul că cei care au câștigat ultimele alegeri legislative s-au decredibilizat în exercitarea puterii, iar opoziția venită acum la putere, este și nelegitimă și prea slabă pentru a da țării o direcție și în acealași timp o poziționare în interiorul Uniunii Europene față de "explozia" de priorități.

-Uniunea Europeană a lansat la acest început de an trei mari programe:

1.Green Deal - menit să ecologizeze economia Uniunii Europene făcând din Ursula von der Leyen un erou al depoluării Europei. Dar cât poluează Europa? Răspuns: doar 10% din emisiile de carbon la nivel global.

Vrem totuși să fim campioni. Din păcate, unii vor rezista și vor putea susține costurile depoluării, iar pentru alte state precum România costul va fi mult prea mare. Oare cum ar fi să închidem Complexele Energetice Oltenia și Hunedoara văduvind România de cca 30 - 35% din capacitatea de producție energie electrică.

2.Programul 5G - un program care va schimba fața lumii, economia și viața socială. Marea întrebare este, dacă vor avea toate statele UE acces la resursa financiară necesară implementării programului în mod egal și uniform pe teritoriul Uniunii Europene, fie că vorbim de România sau de Germania. Fără acces la finanțare a tututor statelor membre UE se vor crea dicrepanțe de dezvoltare.

3.Al treilea program și cu certitudine singurul inutil, este acela care vizează crearea Armatei Europene. Un program care nu face nimic altceva decât să submineze încrederea în NATO și în capacitatea de intervenție a aliaților, dacă va fi nevoie. Din cele 22 de state membre NATO și UE nciunul nu va crea o a doua armată să o pună la dispoziția Uniunii Europene ci va retrage capabilități militare din sistemul de planificare NATO slăbind capacitatea de intervenție imediată a Alianței Atlanticului de Nord.

Sunt trei programe despre care voi vorbi în perioada următoare și despre care astăzi când se armonizează deciziile la nivel european, Guvernul României lipsește nemotivat fiind angrenat în calcule de tipul "Am venit la putere ca să cad".

În timp ce suntem absenți în dezbaterea la vârf cu privire la implementarea celor trei programe, o realitate se conturează dur: România nu va avea resurse financiare pentru implementarea acestor programe!

Traian Basescu
(articol aparut pe Jurnalist.ro)

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE