Niculae Bădălău, în epicentrul unui uriaș scandal
Postat la: 07.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fix peste o săptămână, urmează să treacă sau să fie aprobată tacit în Senatul României o lege cu dedicație. Prin care un lac din județul Giurgiu, acumularea Grădinari, va trece din proprietatea statului în cea a Consiliului Județen. În pasul final, lacul va face picioare. Și va pleca în proprietatea lui Bădălău, fostul președinte al Consiliului Național PSD. O mutare păguboasă pentru avuția publică. Și extrem de vicleană. Care denotă însă în mod straniu și multă prostie.
Acumularea Grădinari este de mult timp râvnită de senatorul de Giurgiu Niculae Bădălău, fost numărul doi PSD din poziția de președinte al Consiliului Național. Pentru a ajunge direct sau prin interpuși proprietar al acestei uriașe acumulări de apă, Bădălău a montat o întreagă operație legislativă. Căreia unii deja îi spun infracțională. Cum este Realitatea TV, care sâmbătă seară, în emisiunea lui Octavian Hoandră, a prezentat o dezvăluire pe această temă, transformată în Breaking News. Sau ziaristul de investigații Bogdan Comaroni, care a găzduit la rândul său, în ziarul pe care-l conduce, o dezvăluire în acest sens. Să vedem, în continuare, care sunt pașii aceste operațiuni.
1). Ca să nu bată prea tare la ochi și ca să nu poată fi cercetat penal, din motive legate de Constituție, Niculae Bădălău a adoptat o formulă nu administrativă ci legislativă pentru a-și muta uriașul lac în propria grădină.
2). Așa a apărut ideea unui proiect de act normativ, care să fie supus aprobării Parlamentului. Actul normativ este inițiat pentru un singur obiectiv, respectiv pentru acumularea Grădinari. De aceea, pe bună dreptate, consemnez că e cu dedicație.
3). Ca să nu bată la ochi, inițatorul nu este senatorul Niculae Bădălău, ci un alt senator, din județul Constanța, Liviu Tit Brăiloiu. Cum răspunde un senator de Constanța solicitărilor propriului electorat, atunci când încearcă o mutare în Giurgiu, prin care statul să-i cedeze un obiectiv Consiliului Județean, rămâne o întrebare fără niciun răspuns. Chiar și acest detaliu demonstrează că operațiunea Grădinari e cusută cu ață albă.
4). În ciuda presiunilor, Guvernul nu avizează acest proiect de lege. Comisia pentru mediu a Senatului o avizează, dar negativ. Comisia pentru administrația publică locală face raport de respingere. Și, culmea nebuniei, Consiliul Județean nu formulează nicio cerere pentru a primi acest lac, pe care știe că apoi trebuie să îl vândă. Sau să îl concesioneze. Senatorului Bădălău. Și asta se întâmplă în condițiile în care președintele Consiliului Județean Marian Minea este chiar finul acestuia.
5). Ei bine, cum ar putea fi ocolite toate piedicile legale derivând în special din multitudinea de avize negative? Într-un singur mod. Prin forțarea adoptării legii.
6). Biroul de conducere al Senatului decide o procedură accelerată de adoptare a acestei legi. De ce o fi necesar un regim de urgență, pentru acest act normativ prin care, până una alta, un lac trece de la stat la un Consiliu Județean, care este tot stat, este un mister total. Sau nu.
7). Și iată că, asfel, exact peste o săptămână, pe 14 mai, legea ar urma să fie adoptată. Dacă nu, trece prin aprobare tacită.
8). Niculae Bădălău joacă la două capete. Iese la tribuna Senatului săptămâna trecută și susține vehement, în ciuda avizelor negative, proiectul de act normativ. Se zbate literalmente ca peștele pe uscat. Dacă peste o săptămână va constata înainte de vot că nu are șanse, atunci va utiliza procedura aprobării tacite. Cu alte cuvinte, legea nu va mai fi supusă aprobării senatorilor. Dar totuși va trece.
Sunt tare curios ce părere au despre acest nou scandal, care poate zgudui partidul, colegii din PSD ai lui Niculae Bădălău. Ce părere au locuitorii județului Giurgiu? Ce cred parlamentarii din opoziție? Până la urmă, cine va reuși să tragă frâna de urgență și să blocheze această lege cu dedicație? O lege pe care, repet, procurorii nu au dreptul să o cerceteze.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu