Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Neuron cu șină. Dormitorul meu s-a încălzit cu 5 grade în 33 de ani

Postat la: 21.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

București, 1988, în miezul iernii. 7 grade Celsius la ora 20. Aveam o pasiune pentru Isaac Asimov. Îmi îmbrăcam „costumul spațial" ca să nu mor de „frig cosmic". Peste pijama și două perechi de ciorapi urmau: vestă de lână făcută manual de bunica cea rea, geacă, fes. Intram în „capsula timpului" (a se citi pat) și mă înveleam cu o plapumă din aia tradițională. Așa de grea era că-ți intrau vertebrele în mișcare browniană. Era așa de frig că dacă-ți lua foc ceva în casă rămânea flacăra înțepenită ca un țurțure.

București, 2021, în miezul iernii. 12 grade Celsius la ora 20. Isaac Asimov este un idiot. OZN-urile nu vor ateriza neam în România. Și asta din cauza PSD care a distrus noaptea rețeaua de termoficare în timp ce PNL și USR se luptau cu răul frigorific absolut. Acum intru în „capsula timpului" parțial. Plapuma a fost mâncată de molii. Și oricum, la modă este pilota. Pe care sunt nevoit să o împart cu bestia de câine Fuji-tsu.

Concluzie. Dormitorul meu s-a încălzit cu doar 5 grade în 33 de ani. Asta înseamnă câte 1 grad la 6 ani și 2 luni. Asta numiți voi încălzire globală??
Apoi, observ că la 12 grade Celsius dinții clănțăne la fel ca la 7 grade. Zgomotul este însă mai cristalin. De la implanturile de titan, poate.

Speranța. Primarul nostru mi-a transmis că și occidentalii au 19 grade în case și trăiesc bine-mersi. Eu cred că ăia se numesc occipitali și trăiesc în Groenlanda. Dar mă rog, să zicem. Mă gândesc însă așa: dacă mi se cere să înghit frig ca occidentalul atunci înseamnă că am și autostrăzile lor, spitalele lor, fiscul lor, politicienii lor și dosar cu șină virtual.

Mi-a mai spus primarul nostru că nu poate băga agent termic fierbinte pentru că se strică rețeaua de țevi. Aha. Are dreptate. Știu o mulțime de alte exemple. Avioane care nu zboară că se pot prăbuși, oameni care nu mănâncă , ciuperci pentru că se pot otrăvi ... știu și clădiri nelocuite pentru că se pot prăbuși.

Eduard Pastia

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE