Ne îndreptam rapid spre falimentul statului!
Postat la: 22.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Statul român nu mai funcționează în acest moment, pentru că de atâta timp nu se ia nicio măsură care să arate cetățenilor că sunt protejați de o criză absolut profundă, nemaiîntâlnită până acum.
Lucrurile degenerează foarte rău, economia cade peste tot, sunt mici șanse ca Statele Unite și China să aibă niște creșteri, Europa merge și ea foarte prost, iar în România este catastrofă absolută, pentru că nu se ia niciun fel de măsuri. În fiecare zi ni se fac promisiuni, vin cu fel de fel de idei năstrușnice, dar nu se face nimic în practică. Pe lângă faptul că de la 1 aprilie intrăm într-o zonă foarte periculoasă cu facturile, ceea ce se întâmplă și cu combustibilul duce la distrugerea unei ramuri care mergea foarte bine în România, și anume transportul internațional. Toată această urcare de prețuri pe care o face distribuitorul de combustibil nu este deloc controlată de Consiliul Concurenței, instituția asta care mănâncă bani de pomană, și nu va aduce deloc beneficiile scontate pentru că cererea va scădea.
Statul român, în goana de a echilibra bugetul imediat, a mărit acciza la combustibil, iar de aici pleacă și prețul mai mare în România decât în alte țări. Orice dinamică a prețului internațional nu va duce în România la o scădere a prețului la pompă, iar scăderea, dacă va fi, va fi foarte târziu și foarte mică. Totodată, creșterea prețurilor la combustibili înseamnă și o creștere a tuturor prețurilor și serviciilor, de la biletul de autobuz, până la legătura de leuștean. Statul ar trebui să țină piept situației internaționale cu o stabilitate internă, politică, socială, economică, să arate populației că există o încredere, că există o protecție din partea lui, pentru că, altfel, populația intră într-o stare de demotivare, de panică, de stres social.
Situația nu a fost niciodată atât de gravă, pentru că, de la criza economică, în câteva luni, ajungem la o criză socială, probabil și politică, dar asta este mai puțin important, pentru că și-așa suntem în criză politică de un an și ceva. Vom asista la mișcări sociale care vor destabiliza întreg sistemul. Eu nu cred că rușii vor invada Ucraina, dar atâta timp cât trupele stau acolo presiunea politică pe investiții este uriașă. Marea Neagră a devenit o mare super militarizată și să nu ne închipuim, așa cum zice acest ministru, că vom începe exploatarea gazului din Marea Neagră. Nimeni nu se va aventura să facă așa ceva la 10 km de frontul rusesc. Lucrurile s-au blocat, iar deblocarea pleacă din străinătate, nu de la noi, că noi nu avem niciun rol.
Singura soluție de a ieși din această criză este reglementarea pieței, cu un preț de referință care să fie calculat ca o medie a prețurilor din perioada imediat premergătoare liberalizării, care să fie menținut pe o perioadă de 6-9 luni. În același timp, trebuie să existe un program bine pus la punct de reglementare a situației pe piața energetică din România, a importurilor, a producției, a reîntoarcerii la producția de cărbune prin negociere cu Uniunea Europeană pe o perioadă mai lungă de tranziție, pentru că altfel nu vom face față.
Apoi, statul trebuie să vină cu ajutoare în anumite sectoare, cum ar fi transporturile, agricultura, aluminul și îngrășămintele, prin negocieri cu UE, să înțeleagă și ăia de acolo că ăsta nu este ajutor de stat, că altfel murim. Astfel, până în toamnă-iarnă, să avem prețuri care sunt cât de cât controlate, stabilite pe o bază normală, nu aiuristice, cum sunt acum la energie. Dacă ai energia reglementată, încep toate să revină la normal.
Mircea Coșea
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 4.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 5.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 6.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 7.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 8.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
- 9.Frica de Georgescu
- 10.Prezidențialele, trei posibilități
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu