ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ne-au furat medalia ca s-o dea la americani!

Postat la: 06.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nici nu am cuvinte! Au furat medalia de bronz gimnastei nostre Ana Maria Bărbosu! Până la urmă nu s-a schimbat nimic pentru noi, doar stăpânii sunt alții!

Dacă arbitrele i-au furat medalia Nadiei Comăneci la Olimpiada de la Moscova pentru rusoaica Elena Davîdova și la Europenele de la Praga pentru rusoaica Neli Kim, iată că acum au furat-o pe Ana Maria Bărbosu pentru americanca Jordan Chiles la proba de sol! Practic au dat-o jos de podium pe grațioasa și eleganta noastră gimnastă ca s-o pună pe americancă în locul ei!

Ana-Maria era pe locul 3 medaliat cu bronz, cu nota 13.700, iar americanca pe 4, cu 13.666. Însă americanca a făcut contestație și a primit 13.766, exact cât să o întreacă pe Ana-Maria cu 66 de miimi, nu sutimi! Este scandalos că au "judecat" contestația americancei în numai 30 de secunde! Cum se poate așa ceva?

Depusese și Ana-Maria Bărbosu la rândul ei contestație, dar nu s-a uitat nimeni la ea. Cine suntem noi, românii? S-au bucurat la unica noastră medalie, deși ei au luat până acum 10 medalii la gimnastică feminină, dintre care una de argint, chiar la sol, precum și 3 de aur și 6 de argint.

Pentru România ar fi fost importanța medaliei cucerită de Ana-Maria Bărbosu, ar fi fost prima noastră medalie după 12 ani, poate ar fi fost semnalul renașterii gimnasticii artistice românești.

Și unde mai sunt olimpismul și spiritul sportiv, de fair play? La ce bun să mai participi, dacă rezultatele sunt aranjate pe sub masă?
Ana-Maria era cu ochii în lacrimi. Ai noștri încercau să o încurajeze cumva, spunându-i că "fetele nu plâng". Ce s-o mai consoleze, când ea și-a pierdut cei mai frumoși ani privându-se de orice și trăind doar pentru antrenamentele unuia dintre cele mai dure sporturi? Ce-o fi în inima ei când vede că s-a chinuit degeaba, pentru câ nu asta contează în final?

George Scarlat

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE