Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Începe marea trosneală!

Postat la: 30.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Două treburi ciudate pe fondul scandalului BMW: demisie (neprovocată!) a lui Câmpeanu și reținere abuzivă a lui Simion. 

Sorin Câmpeanu a demisionat în mod intempestiv ieri, pe motiv de plagiat, lăsând liber astfel culoarul de atacuri/acuzații către Ciucă. Câmpeanu tocmai fusese apărat public de către Consiliul Rectorilor și exonerat cumva de plagiat chiar de către profesorul invocat în acuzații. Câțiva protestatari la poarta ministerului și presiunea moderată (spre slabă) a presei pentru acuzarea plagiatului nu justifică deloc gestul lui Câmpeanu, iar dacă aveți îndoieli, comparați cu uriașul atac mediatic asupra lui Popescu-Energie, justificat de dezastrul facturilor, în urma căruia nu s-a întâmplat nimic.

În plus, Câmpeanu a ajuns ministru cu sprijin puternic, deci sprijinitorii lui n-ar fi avut mari probleme să-l scape și acum, și încă destul de ușor. Dar aceștia au preferat să-i dicteze demisia, și exact ministrului ce l-a însoțit pe Iohannis la ONU în acțiunea acestuia de validare internațională. Așadar, fără s-o mai lungesc, prin demisia lui Câmpeanu se face loc pentru atac direct la Iohannis, dar și la Ciucă. Desigur că în paralel se validează demersul Emiliei Șercan, cea despre care vă ziceam că, nu doar pentru că seamănă cu Maia Sandu, va fi preferată să joace rol de prezidențiabilă până se hotărăște sau nu candidatura lui Kovesi.

Azi-noapte polițiștii l-au reținut abuziv pe parlamentarul George Simion în Piața Victoriei, extrăgându-l cu mascați din autocarul AUR, sub pretext că ar fi avut permisul suspendat. L-au și testat pentru alcool și droguri, iar Simion a ieșit curat. Avocații pot încadra ușor abuzul polițiștilor, dar mai important este că evenimentul de azi-noapte va funcționa ca o amorsă necesară pentru o prezență mai numeroasă la mitingul de duminică, care va fi tot anti-Iohannis și anti-Ciucă, exact cei doi ce suferă direct prin demisia lui Câmpeanu.

Ieri scriam despre scandalul BMW, ce-l vizează pe Iohannis, prin intermediul prietenului său Schmidt, scandal ce a fost devoalat și întreținut de rețeaua politico-mediatică ce are coordonatori de tip Kovesi-Coldea, dar nu numai. Exact această rețea este cea ce i-a presat pe Ciucă și Câmpeanu pentru plagiat, și-o motorizează politic pe Emilia Șercan, cea care a documentat plagiatele. Protestul anunțat de duminică a primit un mare impuls prin excesul contra lui Simion și se va constitui clar ca o manifestare civică tot împotriva lui Iohannis-BMW și Ciucă-plagiator.

Știm deci că a început marea trosneală, urmează să vedem doar cum va fi administrată, prin reglajul butoanelor de acord fin. Iar cei atenți și informați vor putea deduce și cine anume stă la comanda butoanelor.

Cozmin Gușă

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE