Înalta trădare vizând Marea Neagră
Postat la: 29.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
După cum se știe, o față relativ secretă a războiului din Ucraina constă în tentativa autorităților americane de a înlocui pentru Europa de Vest gazele rusești cu gazele lichefiate, pe care societățile din Statele Unite sunt gata să le livreze către UE. Aceste gaze lichefiate sunt însă sensibil mai scumpe decât gazele rusești. Și nici nu pot fi livrate, pentru moment cel puțin, într-o cantitate suficient de mare. Exista însă o soluție, ratată de România în 2016, pe vremea Guvernului Cioloș. Această soluție era combinată cu o formulă de export a energiei electrice. Proiectele au căzut. Sunt convins că în urma unui act de trădare națională.
În anul 2016, un grup de societăți comerciale din Statele Unite, în baza unor documente cât se poate de oficiale, s-a angajat să investească 1,2 miliarde de dolari în terminalul de gaze lichefiate de la Constanța. Fac precizarea că o parte a infrastructurii exista încă de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Care era proiectul Statelor Unite?
Proiectul vizat de Statele Unite consta în aducerea vaselor cu gaze lichefiate din Georgia în Portul Constanța, în descărcarea acestora prin intermediul terminalului, în transformarea lor în gaze normale, care urmau să fie transportate pe magistralele existente către Germania de Vest. Beneficiile României ar fi fost uriașe. Ca și beneficiile americanilor. Ca și beneficiile Uniunii Europene. În mod inexplicabil, Guvernul Cioloș a respins în ultimul moment această investiție, în care statul român nu băga niciun ban. Iar astăzi, unul dintre motivele pentru care o criză energetică severă lovește continentul european, inclusiv România, este și inexistența infrastructurii din portul Constanța, care ar fi trebuit să fie de mult gata. Dar asta nu este totul.
Pentru ca trădarea să fie înaltă trădare, va trebui să spunem câteva cuvinte și despre un al doilea proiect, ratat intenționat tot de către Guvernul Cioloș, de astă dată legat de energia electrică. În 2014, România producea mai multă energie electrică decât consuma. Turcia era un client potențial. Dorea să importe energie electrică în România în următorii 20 de ani. Numai că energia electrică românească trebuia scoasă din țară. Bulgarii s-au lăcomit. Și au pretins prețuri excesiv de mari pentru transportarea energiei electrice românești pe rețelele lor. Autoritățile din Turica au venit cu o alternativă. Prin intermediul a două companii private. Acestea s-au oferit să instaleze pe fundul Mării Negre cabluri care să lege România de Turcia. Costul total al lucrării era de un miliard de euro.
Demararea lucrărilor presupunea în prealabil semnarea unui memorandum. Acest memorandum a fost întocmit, dar nu a mai fost semnat niciodată de reprezentanții Guvernului de la București. Exportul de energie electrică din România către Turcia a înțepenit în proiect. În aceste condiții, Erdogan a fost silit să solicite nu numai gaze, ci și energie electrică de la Federația Rusă. Vladimir Putin a fost de acord, dar a pus o condiție. Ca vasele americane care transportă gaz lichefiat din Georgia către Uniunea Europeană să fie taxate suplimentar. Motive care ar fi putut fi invocate existau de bună seamă. Ceea ce s-a și întâmplat.
Și astfel, în urma unei duble trădări a autorităților guvernamentale de la București, noi am pierdut un contract excepțional, prin care puteam exporta energie electrică pe bani grei Turciei, am pierdut terminalul de la Constanța, iar Statele Unite și Uniunea Europeană au pierdut oportunitatea de a obține gaze ieftine dintr-o altă sursă decât cea rusească. Va avea curaj vreun procuror DNA să cerceteze această situație?
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 2.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 3.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 4.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 5.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 6.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 7.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 8.SECURISTAN? Clar că da! Sub spectrul "STALINISM FOR ALL SEASONS"
- 9.Frica de Georgescu
- 10.Prezidențialele, trei posibilități
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu