Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












În cârje, la Președinție

Postat la: 26.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Din start, nu pun la îndoială temeinicia durerilor de spate pe care le reclamă domnul Liviu Dragnea. Tocmai pentru faptul că sunt convins că suferă pe bune fizicește, tocmai de aceea, sunt oarecum contrariat de spectaolul ieftin în care se complace domnia sa. Sunt sigur că nu a fost nimic premeditat și că ideea de a juca în rolul lui Peneș Curcanul, căruia mai greu îi pare drumul la întors acasă, i-a venit după primul RMN.

Ca orice lider politic versat, Dragnea știe să speculeze orice conjunctură care i-ar putea aduce puncte în actuala competiție electorală. Și ce poate fi mai duios și mai sentimental pentru o populație preponderent telenovelistă și care plânge din orice! De pildă, o scenă în care Liviu Dragnea se târăște prin tranșeele războiului de independență, trăgându-și cu greu după el un picior, ca să ajungă la o banală ședință de partid! O secvență monumentală proiectată după toate regulile vieții de partid în care liderul se deplasează scrâșnind din dinți după modelul Vasile Roaită, căruia, într-o zi de iarnă, i-a rămas placa dentară fixată pe o sirenă.

Liviu Dragnea a avut, la stânga și la dreapta sa, doi "sprijinitori" de marcă rezultați în urma unei preselecții formale. Mă refer la Codrin Ștefănescu, băiatul, conform protocolului, și Olguța Vasilescu, fata. Cu mâinile încolăcite oltenește de "spijinitori", adică pe după ceafă, cam în poziția în care îl scoți pe cetățeanul turmentat din crâșmă, domnul Dragnea a ținut să facă o precizare istorică. Citez: "Codrin Ștefănescu este sprijinul meu!" De parcă nu se vede de la o poștă și nu ne-am pricepe și noi la rasa celor care se gudură pe lângă șefi, după ce au încercat să-i muște de picior!

Părerea mea este că un mare conducător, cum se crede el, nu vine să se vaite în fața poporului, pozând în Peneș Curcanul, întors și el acasă pe brațe. Dacă îl doare spatele atât de rău precum se plânge dumnealui, nu poate suporta o conferință de presă prelungită ca să povestească de ce condiții deosebite beneficiază domnia sa în spitalul privat unde se află internat! Ca într-o parodie, la scurt timp după conferința sa de presă, televiziunile prezintă calvarul prin care trec românii internați în spitalele județene, unde cei mai mulți dintre ei își găsesc sfârșitul! Păi, câți români au posibilitatea să își urmeze peste tot doctorul personal?

Liderul PSD merge din comedie în comedie. Când viteaz și neînfricat, când mic și cocârjat! Dar așa prăpădit cum este, nu se lasă! În cârje, și tot vrea să candideze la președinție! Lăsând gluma la o parte, starea de sănătate din interiorul PSD este mai mult decât alarmantă! Cad pesediștii precum popicele! Nu mai ai loc de ei nici măcar în Salvări! Pică precum muștele! Nu numai Dragnea este bolnav!

Îl iau în calcul și pe Tudose, plecat de curând la PRO ROMÂNIA, deci, încă, în fișa medicală a PSD. Marți seara, fostul prim ministru a fost luat cu Salvarea! Merită oare politica sacrificiul suprem? Mă uit și la Traian Băsescu. În loc să se bucure de pensia prezidențială, umblă teleleu Tănase prin politică! Dacă o să candideze la europarlamentare? Zice că să vadă ce zice soția dumnealui! Da' ce zicem noi nu contează?

Lucian Cristea

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE