Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Monica Macovei lovește prin Kovesi

Postat la: 19.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O anchetă de excepție, publicată pe site-ul Flux24, ne reamintește o serie de detalii din trecutul celor două doamne, care explică planul de viitor al acestora. În esență, se dă răspuns întrebării de ce Monica Macovei, care s-a opus promovării Laurei Codruța Kovesi în funcția de șef DNA, o susține cu atâta fervoare astăzi.

Răspunsul scurt la întrebarea de mai sus este că, dacă și numai dacă Laura Codruța Kovesi ajunge procuror șef al Uniunii Europene, Monica Macovei, la rândul ei, poate deveni principalul consilier al acesteia. O poziție de mare putere și influență la nivelul Uniunii Europene.

Pentru Monica Macovei, astăzi nu se creionează nicio altă soluție pentru a rămâne în cărți. Și asta în ciuda faptului că a jucat în roluri principale în mandatele de parlamentar pe care le-a avut la Uniunea Europeană. Evident, cu sprijnul masiv al lui George Soros, căruia i-a servit interesele. Pentru moment cel puțin, Monica Macovei nu se află pe radarul niciunui partid politic pentru a fi înscrisă pe lista candidaților la europarlamentare. Cât privește participarea ei la o competiție politică internă în viitor, cum ar fi alegerile parlamentare din 2020, și această șansă este practic nulă, întrucât, în raport cu România și cu românii, prin politicile pe care le-a promovat, Monica Macovei este total compromisă.

Dacă contractul Bechtel, în care Monica Macovei a fost la un moment dat implicată pentru un prezumtiv prejudiciu de 40 de milioane de euro, pare a fi definitiv clasat, nu același lucru se poate spune și despre violarea arhivei secrete SIPA, unde, tehnic vorbind, oricând Monica Macovei poate fi anchetată și condamnată.

Ținând cont fie și numai în linii mari de toate aceste circumstanțe, e clar că, pentru a-și proteja libertatea, pentru a-și prezerva puterea și influența la nivelul Uniunii Europene, dar și pentru a-și asigura în continuarea un trai liniștit și îndestulat, Monica Macovei are nevoie să obțină un post de consilier pe lângă viitorul procuror șef al Uniunii Europene. Aici, protecția lui George Soros nu este suficientă. O garanție a acestei poziții de eminență ceușie în viitorul Parchet European nu o poate avea Monica Macovei decât în măsura în care câștigătorul competiției va fi Laura Codruța Kovesi.

Ei bine, ținând cont de toate aceste circumstanțe, Flux24 face o excelentă analiză a relației dintre cele două doamne pe parcursul timpului, o analiză care îl readuce în discuție pe Florian Coldea ca personaj cheie, generator al unei spectaculoase răsturnări de situație în raportul Kovesi-Macovei. În esență, ni se reamintește faptul că Monica Macovei s-a opus cu înverșunare numirii Codruței Kovesi în funcția de șef DNA, principala acuzație adusă acesteia fiind lipsa elementară de experiență în lupta anticorupție. Această opoziție a fost făcută pe față, prin declarații publice, formulate pe un ton categoric și violent. În urma aranjamentului dintre Traian Băsescu și Victor Ponta, cu prilejul încheierii faimosului Pact de coabitare, Laura Codruța Kovesi a fost totuși numită la vârful DNA, cu toate consecințele care au urmat. Inclusiv în ceea ce-l privește pe Victor Ponta. În scurt timp, a fost deschis în mod spectaculos dosarul penal Bechtel, în care una dintre personalele implicate, care urmau să fie atent cercetate, era însăși Monica Macovei. Ar fi fost sfârșitul carierei poltice a acesteia. Monica Macovei însă a apelat la omul cheie. La generalul Florian Coldea. Acesta i-a acordat protecție. Și a convenit cu Laura Codruța Kovesi închiderea dosarului. În paranteză fie spus, a fost exact perioada în care s-a conturat în linii mari politica DNA. Protecție absolută pentru toate companiile mari cu capital străin și punerea tunurilor pe companiile cu capital românesc.

A fost momentul cheie, care a stat la baza parteneriatului dintre cele două doamne. În plan european, Monica Macovei și-a utilizat de atunci și până în prezent întreaga influență pe care o are pentru a o susține necondiționat pe Laura Codruța Kovesi iar, în prezent, pentru a încuraja promovarea ei de către cancelarul german Angela Merkel în înalta funcție de procuror șef al Parchetului European. Și să ne reamintim, dacă tot vorbim despre influența Monicăi Macovei, că la origine acest proiect al Parchetului European o are chiar pe ea drept principal autor. O idee extrem de convenabilă pentru nucleul dur al Uniunii Europene și în primul rând pentru Germania, care, începând din 2021, va avea posibilitatea să extindă experimentul făcut prin DNA în România la nivelul statelor din estul Uniunii Euopene. Se va pune astfel în funcțiune o mașinărie pentru zdrobirea unor afaceri, care vor fi puse pe lista neagră, pur și simplu pentru că vor fi concurente ale concernelor aparținând nucleului dur UE și, în aceeași măsură, o mașinărie de zdrobit oameni politici, puși și ei pe lista neagră, întrucât se vor opune acestui proces.

Dacă pentru noi parteneriatul dintre cele două doamne poate fi toxic și chiar exploziv, pentru nucleul dur UE el este benefic. Așa că, în mod garantat, Monica Macovei va deveni eminența cenușie a noului Parchet European din funcția de consilier al procurorului șef, cu condiția ca acest procuror șef să devină Laura Codruța Kovesi. Iar prin instalarea Monicăi Macovei drept consilier, să reținem că Berlinul va avea o pârghie suplimentară de control asupra Laurei Codruța Kovesi.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE