Mitocănie garantată și exportată prin Federația Română de Handbal
Postat la: 16.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Sportul românesc a reușit din nou să se facă de râs în lume din cauza unor orgolii mărunte și meschine regizate de către președintele Federației Române de Hanfbal (FRH), Alexandru Dedu, care este totodată și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).
În urmă cu vreo lună de zile, fosta jucătoare a echipei naționale feminine de handbal Narcisa Lecușanu și-a despus candidatura pentru funcția de membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal (IHF). Practic, fostul centru al României candida pentru cele două locuri eligibile în Boardul IHF, luptându-se cu încă doi candidați: polonezul Bogdan Wenta, un antrenor supercunoscut, care a antrenat atât în Polonia, cât și în Germania, și cehul Frantisek Taborsky, care făcea parte din structurile forului internațional. Votul urma să aibă loc la Congresul IHF din 10-13 noiembrie, din Antalya -Turcia, atunci când peste 200 de federații cu drept de vot vor desemna doi dintre cei trei membri înscriși în cursă. Toate bune și frumoase, mai ales că șansele ca România să aibă un membru în bordul IHF, adică pe Narcisa Lecușanu, erau foarte, foarte mari, ceea ce s-a demonstrat ulterior după alegeri.
Însă, Federația Română de Handbal, mai exact președintele Alexandru Dedu, a pus în scenă o mârlănie greu de imaginat. IHF a trimis FRH trei invitații, cu bilet de avion și tot protocolul de rigoare, pentru congresul din Antalya, mai ales că România avea un candidat- Narcisă Lecușanu, pentru bordul forului internațional. Numai că, în săptămâna premergătoarea congresului, oficialii IHF constată că printre cei trei invitați din România nu se află și Narcisa Lecuseanu. De ce? Pentru că Alexandru Dedu a decis ca la congresul din Turcia să meargă împreună cu el cei doi vicepreședinți ai FRH- Daniel Georgescu și Steluța Luca. Practic, candidatul României a fost lăsat acasă. Astfel, antipatia lui Dedu față de Lecușanu, frustrare și orgoliul prostesc a fost exportate de acesta și afara României. Incredibil, dar adevărat! E greu de descris în cuvinte o asemenea atitudine.
Onoarea și imaginea României a fost salvată, cât de cât, de către președintele IHF, Hassan Mustafa, care a mai trimis încă o invitație pe numele Narcisei Lecușanu și, astfel, aceasta a fost prezentă la congresul din Antalya. Prin acest gest, Hassan Mustafa i-a arătat cartonașul galben lui Dedu. Fosta jucătoare a echipei naționale a obținut cel mai mare număr de voturi-110, devansându-i pe Frantisek Taborsky (Cehia) și Bogdan Wenta (Polonia), și, ca atare, România va un loc în Comitetetul Executiv al IHF în următorii patru ani. În istoria IHF, România a mai avut o singură dată acest privilegiu, atunci când în Board-ul de conducere s-a aflat marele Ioan Kunst Ghermănescu.
Fostul președinte al FRH în perioadele 1973-1986 și 1990-1992, cel care dă azi și numele Polivalentei din București, a fost în Comitetul Executiv pană în 1997, an în care a trecut în nefiintă. Practic, prin alegerea Narcisei Lecușanu, România a revenit în bordul IHF după foarte mulți ani, adică va fi acolo unde se iau deciziile pentru handbalul mondial. Nu știm dacă Dedu și ceilalți doi români au votat-o sau pe Lecușanu, dar un lucru e cert: Dedu s-a făcut de râs și la Congresul IHF.
Când i s-a dat cuvântul, Alexandru Dedu, cel care transformat handbalul românesc într-o anexă a handbalului spaniol, le-a spus invitaților prezenți în Antalya cum vrea el ca handbalul românesc să redevină sport național. Numai că, surpriză! Președintele IHF, Hassan Mustafa, l-a readus imediat pe Dedu cu picioarele pe pământ:„Domnule președinte, handbalul este de foarte mulți ani sport național în Romania". Ooopsss! Stop joc! Liniște totală pentru moment și, dintr-o dată, rumoare și zâmbete cu subînțeles. Hassan Mustafa i-a arătat și cartonașul roșu lui Dedu, Practic, s-a ajuns la vorbele lui Pitagora: „Mai degrabă să taci, decât să fii ecou.". Și nouă nu ne rămîne să ne întrebăm așa cum o făcea Marin Predă:-„Inima omului e largă, de ce unii și-o poartă strâmtă și plină de ură?"
Ion Teleanu
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu