Miss Halep
Postat la: 17.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
De sâmbătă seară, Miss Simona Halep este membră pe viață a ultra-selectului „All England Lawn Tennis and Croquet Club"de la Londra! Celebrul club - prezidat de nimeni alta decât Kate Middleton, Ducesa de Cambridge - nu are, în cei 151 de ani de existență a sa, decât 566 de membri, între care se numără de-acum și românca Simona Halep, strălucitoarea campioană din acest an a Wimbledonului.
Și, credeți-mă, onoarea e infinit mai înaltă decât cea de a fi câștigat Roland Garros-ul sau chiar de a fi nr.1 mondial în topul WTA. De ce? Simplu - pentru că sportul alb, cum este supranumit tenisul, a rămas obligatoriu alb numai aici, la Wimbledon, unde tradițiile sunt sfinte, iar eticheta - de neclintit, după cum ați putut constata, de altfel.
Înainte de debutul turneului, presa britanică nici n-o băga în seamă pe Simona, comentatorii de dincolo de Ocean n-o excludeau totuși dintre posibilele favorite, dar unica voce cu adevărat competentă care o credita cu șanse era celebra Martina Navratilova, a cărei previziune am și citat-o, săptămâna trecută. Însă, pe măsură ce Simona avansa în tururile superioare, cedând un singur set în meciul cu Mihaela Buzărnescu, pronosticurile au început să-i acorde credit tot mai mare, deși cu jumătate de gură înainte de jocul cu talentata Cori Gauff, apoi și în sferturi, cu chinezoaica Suhai Zang, ca să nu mai vorbim despre semifinala cu Svitolina.
Dar campioana noastră a trecut fluierând de toate trei și, între acești pași fermi înainte, m-am bucurat să observ că ba s-a așezat la o cafea cu...Darren Cahill, ba l-a invitat și la cină pe faimosul ei antrenor, după care australianul i-a mulțumit cu eleganță Simonei pentru că ..."i-a permis să asiste la antrenamentele ei!"Concluzia nu poate fi decât una: deși se afla la Wimbledon în calitate de comentator TV, Darren Cahill n-a ezitat să se alăture Simonei și echipei ei, cu sfaturile care au purtat-o și spre victoria de la Roland Garros.
E adevărat însă că, înaintea finalei cu Serena Williams, către Simona Halep au venit puzderie de poveţe și recomandări, de la Ilie Năstase și Ion Țiriac până la Federer însuși, pe care nu mă îndoiesc că marea noastră jucătoare le-a primit cu interes. În ce măsură le-a și urmat și pe care dintre ele doar ea poate să dezvăluie, dar faptul că Daniel Dobre, antrenorul ei oficial, l-a inclus public pe Darren Cahill între cei care au contribuit la marea victorie a Simonei de la Wimbledon mi se pare edificator.
N-o să mă apuc acum să vă descriu finala, fiindcă nu mă îndoiesc că ați urmărit-o, ca și mine, cu sufletul la gură. Scorul drastic administrat Serenei, 6-2,6-2, în doar 55 de minute, exclude practic orice comentarii savante, pe care s-au înghesuit totuşi să ni le servească o droaie de așa-ziși specialiști în tenis. Eu prefer să îmbrățișez punctul de vedere al lui John McEnroe, care a declarat sec, la BBC: „Nici măcar nu a fost un meci! Halep este evident o sportivă formidabilă şi, în această etapă a carierei sale, sportiva cea mai bună. Nu am crezut însă că o va intimida pe Serena Williams atât de mult cum a făcut-o astăzi. Halep a dominat-o total!"
Aproape cu aceleași cuvinte, dar și cu deplin fair-play, și-a recunoscut înfrângerea și Serena, dar mă întreb ce s-ar fi spus dacă Simona pierdea finala? Se putea îndoi cineva de uriașa valoare a americancei, care a fost și rămâne cea mai titrată jucătoare din toate timpurile, chiar dacă nu a egalat acum și numărul celor 24 de trofee ale Margaretei Court, în turneele de Grand Slam? Reamintesc acest lucru pentru că în curând vor ieși din nou la rampă clevetitorii de serviciu, care vor sări ca de obicei la gâtul Simonei Halep, cu prilejul primei înfrângeri, eventual chiar la US Open. Dar ea va continua să meargă înainte, cu același talent și cu aceeași ambiție extraordinară, care i-au adus atâtea mari victorii, iar nouă atâtea satisfacții.
Cât despre promisiunea Simonei că se va arunca în Tamisa dacă va câștiga Wimbledonul, mă gândesc că-i rămâne destul timp s-o îndeplinească, de vreme ce este deja prima româncă membră pe viață a "England Club", felicitată personal de Alteța Sa Regală Kate, Ducesa de Cambridge!
Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)
ULTIMA ORA
-
Un pahar de lapte pe zi reduce riscul de cancer intestinal cu aproape 20%
Într-o lume în care vegetarianismul devine o modă aproape impusă cu forța, oamenii de știință vin cu vești uriașe despre produsele lactate, care ar putea ajuta organismul să lupte contra cancerului. Un pahar cu lapte pe zi scade drastic riscul de cancer, anunță specialiștii.
-
Studiu: Cafeaua de dimineață reduce riscul de deces cauzat de bolile cardiovasculare
Un nou studiu a constatat că persoanele care beau cafea dimineața au un risc mai mic de a muri din cauza bolilor cardiovasculare decât consumatorii care beau cafea pe timpul zilei, relatează BBC.
-
Cum au fost folosite ca spioni de către agențiile de informații animalele și animalele false
CIA și alte agenții de informații au folosit animale, precum porumbei, pisici, balene și pești pisică robotizați, ca spioni de-a lungul istoriei.
-
Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
Pini împodobiți cu zăpadă se înșiră pe malul unui lac cu apă glacială. Ninge; în surdină se aude o melodie ca de spa. Un bărbat grizonat cu un chip plăcut se află lângă lac. Începe să se dezbrace.
-
Cele 10 crize care vor decima omenirea in urmatorii 50 - 80 de ani. Este aproape inevitabil ca rasa umana va fi o amintire peste 100 de ani
Omenirea se afla intr-un declin fără precedent, iar in urmatorii 50 pana la 80 de ani populatia umana a planetei va ajunge la cateva zeci de mii de supravietuitori, conform ultimelor statistici oferite de Census USA. Intrebarea pe care si-o pun specialistii este daca nu cumva este prea tarziu ca rasa umana sa se mai salveze si sa nu fie inlocuita de roboti si masinarii coordonate de inteligenta artificială. Si iata de ce:
-
Șocante și îngrozitoare - 44 de statistici din 2024 care sunt aproape prea nebunești pentru a fi crezute
Autorul american Michael Snyder rezumă statisticile din 2024 care sunt șocante. De la mărimea datoriei naționale a Americii și datoria totală a gospodăriilor americanilor, la scăderea numărului de spermatozoizi și cât de mult se umple creierul nostru cu plastic.
-
Producătorii de carne de porc folosesc Terapia Genică pe bază de ARNm pe animale încă din 2018
Dr. Joseph Mercola, medic osteopat, evită carnea de porc din 2018. Mercola are o abordare a stării de bine „la nivelul întregii persoane", ajutându-și pacienții să dezvolte atitudini și stiluri de viață care îi pot ajuta să preia controlul asupra sănătății lor. Acesta este motivul pentru care îi îndeamnă și pe aceștia să evite consumul de carne de porc.
-
Wall Street Journal: "Trump aduce după el o lume post-europeană"
„Statele Unite se pregătesc pentru o lume post-europeană", după ce Trump „a înțeles că Europa a abdicat de la rolul ei în istorie", opinează The Wall Street Journal.
-
Marea Aliniere începe în 21 ianuarie si se incheie pe 28 februarie când șapte planete se vor vedea pe cerul noptii
În seara zilei de 28 februarie 2025, toate celelalte șapte planete din sistemul solar vor apărea pe cerul nopții în același timp: Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte se vor alinia într-un rând ordonat - o sărbătoare magnifică pentru ochi, cunoscută sub numele de marea aliniere planetară.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu