Mihaela, dragostea mea...
Postat la: 09.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Astăzi, fotbalul trece la post-scriptum, după un weekend canicular, în care performanțele internaționale ale sportului românesc ne-au bucurat și ne-au răcorit, deopotrivă. Deși nu chiar toate!...
Startul marilor satisfacții a venit de pe pistele de apă de la Glasgow, unde flotila schifului românesc a dominat categoric ediția din acest an a Campionatelor Europene, ocupând locul I pe națiuni, cu 7 medalii, dintre care 3 de aur, 2 de argint și 2 de bronz! Iar peste numai o lună, urmează și "mondialele", unde este de așteptat ca schifistele și schifiștii noștri să mențină strocul ridicat, confirmând astfel nu doar tradițiile de aur ale canotajului românesc, ci și valoarea unei noi generații de excepție, crescută sub bagheta magică a legendarei Elisabeta Lipă, actualmente președinta Federației Române de Canotaj. Un nou val, așadar, care creşte cadența performanțelor, la jumătatea ciclului olimpic.
Alt succes a fost marcat de sportul românesc, tot la Glasgow și tot...pe apă, de înotătorul Robert Glință. Fost campion mondial de juniori și finalist la Jocurile Olimpice de la Rio, specialistul nostru în probele de 50 și 100 m spate și-a continuat ascensiunea internațională și la ediția scoțiană a "europenelor", cucerind argintul în finala de 50m. A fost întrecut doar de rusul Kaleșnikov, pe care-l depășise în semifinală!, dar care în cursa decisivă, de sâmbătă, a înregistrat un nou... record mondial, ceea ce ne obligă să recunoaștem valoarea învingătorului. Ca și meritele medaliatului cu argint, care rămâne, incontestabil, încă o speranță olimpică a unei federații conduse cu pricepere și rezultate mereu mai bune de marea campioană Camelia Potec.
Tot la Glasgow am trăit însă și o decepție, pentru că a venit de la...gimnastica feminină, al cărei regres continuu este greu de înțeles și de acceptat. Înainte de această ediție a Campionatelor Europene, Andreea Răducan, președinta FRG, declarase:" ... Nu vreau să mai trăim momentele neplăcute de la Rio, atunci când nu am reușit să ne calificăm cu echipele. Acum trebuie să intrăm în finală, la Europene, iar la Mondialele de la Doha, din această toamnă, să ne clasăm între primele 8 națiuni ale lumii!"
Ei bine, echipa senioarelor nu numai că nu a reușit calificarea în finala europeană, fapt fără precedent în istoria gimnasticii românești, dar s-a clasat abia pe locul ...12, o ruşine, care impune măsuri imediate, dacă nu cumva și o serie de demisii pe la federație. Nu antrenorul Nicolae Forminte este responsabil pentru acest rezultat dezastruos, dovada cea mai bună a capacității sale fiind locul patru ocupat de echipa de junioare și aurul obținut la sol de Ioana Stănciulescu, ca și cele două medalii cucerite la senioare de Denisa Golgotă (argint la sol și bronz la sărituri). Problema ține exclusiv de felul în care federația se preocupă de problemele loturilor naționale, de o proiecție pe termen lung și de un manageriat cu adevărat profesionist, fără de care munca lui Forminte și a celorlalți antrenori nu poate genera redresarea! Oricum, la Glasgow am suferit o nouă cădere, care trebuie asumată de FRG, în frunte cu Andreea Răducan!
Noroc că, după acest dureros duș rece, a venit turneul WTA de la San Jose, cu extraordinara victorie a Mihaelei Buzărnescu! Și nu mă refer doar la finala de la miezul nopții, contra grecoaicei Sakkari, unde a oferit un veritabil recital ( 6-1, 6-0! ), ci la întreg parcursul ei dintr-un turneu în care nu pornea nici pe departe favorită! De altfel, tot anul a fost impresionant pentru jucătoarea noastră de 30 de ani, care se dovedește un extraordinar model de ambiție și angajament, un talent real, urmărit mult timp de ghinionul accidentărilor și de absența suportului financiar al federației și al unor sponsori. Care se vor înghesui de-acum, firește, să o susțină pe tenismena intrată în primele 20 din lume, după ce, acum un an, era pe poziția... 541!
Bravo, Miki, și, ca să parafrazez o zicere memorabilă, nu pot să mă abțin să nu exclam și eu: "Mihaela, dragostea mea!"...
P. S. Liga I merge mai departe fără mari surprize, dar cu așteptări de la FCSB, CFR Cluj și Craiova, în calificările europene.
Horia Alexandrescu
ULTIMA ORA
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu