ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Mihaela, dragostea mea...

Postat la: 09.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Astăzi, fotbalul trece la post-scriptum, după un weekend canicular, în care performanțele internaționale ale sportului românesc ne-au bucurat și ne-au răcorit, deopotrivă. Deși nu chiar toate!...

Startul marilor satisfacții a venit de pe pistele de apă de la Glasgow, unde flotila schifului românesc a dominat categoric ediția din acest an a Campionatelor Europene, ocupând locul I pe națiuni, cu 7 medalii, dintre care 3 de aur, 2 de argint și 2 de bronz! Iar peste numai o lună, urmează și "mondialele", unde este de așteptat ca schifistele și schifiștii noștri să mențină strocul ridicat, confirmând astfel nu doar tradițiile de aur ale canotajului românesc, ci și valoarea unei noi generații de excepție, crescută sub bagheta magică a legendarei Elisabeta Lipă, actualmente președinta Federației Române de Canotaj. Un nou val, așadar, care creşte cadența performanțelor, la jumătatea ciclului olimpic.

Alt succes a fost marcat de sportul românesc, tot la Glasgow și tot...pe apă, de înotătorul Robert Glință. Fost campion mondial de juniori și finalist la Jocurile Olimpice de la Rio, specialistul nostru în probele de 50 și 100 m spate și-a continuat ascensiunea internațională și la ediția scoțiană a "europenelor", cucerind argintul în finala de 50m. A fost întrecut doar de rusul Kaleșnikov, pe care-l depășise în semifinală!, dar care în cursa decisivă, de sâmbătă, a înregistrat un nou... record mondial, ceea ce ne obligă să recunoaștem valoarea învingătorului. Ca și meritele medaliatului cu argint, care rămâne, incontestabil, încă o speranță olimpică a unei federații conduse cu pricepere și rezultate mereu mai bune de marea campioană Camelia Potec.

Tot la Glasgow am trăit însă și o decepție, pentru că a venit de la...gimnastica feminină, al cărei regres continuu este greu de înțeles și de acceptat. Înainte de această ediție a Campionatelor Europene, Andreea Răducan, președinta FRG, declarase:" ... Nu vreau să mai trăim momentele neplăcute de la Rio, atunci când nu am reușit să ne calificăm cu echipele. Acum trebuie să intrăm în finală, la Europene, iar la Mondialele de la Doha, din această toamnă, să ne clasăm între primele 8 națiuni ale lumii!"

Ei bine, echipa senioarelor nu numai că nu a reușit calificarea în finala europeană, fapt fără precedent în istoria gimnasticii românești, dar s-a clasat abia pe locul ...12, o ruşine, care impune măsuri imediate, dacă nu cumva și o serie de demisii pe la federație. Nu antrenorul Nicolae Forminte este responsabil pentru acest rezultat dezastruos, dovada cea mai bună a capacității sale fiind locul patru ocupat de echipa de junioare și aurul obținut la sol de Ioana Stănciulescu, ca și cele două medalii cucerite la senioare de Denisa Golgotă (argint la sol și bronz la sărituri). Problema ține exclusiv de felul în care federația se preocupă de problemele loturilor naționale, de o proiecție pe termen lung și de un manageriat cu adevărat profesionist, fără de care munca lui Forminte și a celorlalți antrenori nu poate genera redresarea! Oricum, la Glasgow am suferit o nouă cădere, care trebuie asumată de FRG, în frunte cu Andreea Răducan!

Noroc că, după acest dureros duș rece, a venit turneul WTA de la San Jose, cu extraordinara victorie a Mihaelei Buzărnescu! Și nu mă refer doar la finala de la miezul nopții, contra grecoaicei Sakkari, unde a oferit un veritabil recital ( 6-1, 6-0! ), ci la întreg parcursul ei dintr-un turneu în care nu pornea nici pe departe favorită! De altfel, tot anul a fost impresionant pentru jucătoarea noastră de 30 de ani, care se dovedește un extraordinar model de ambiție și angajament, un talent real, urmărit mult timp de ghinionul accidentărilor și de absența suportului financiar al federației și al unor sponsori. Care se vor înghesui de-acum, firește, să o susțină pe tenismena intrată în primele 20 din lume, după ce, acum un an, era pe poziția... 541!

Bravo, Miki, și, ca să parafrazez o zicere memorabilă, nu pot să mă abțin să nu exclam și eu: "Mihaela, dragostea mea!"...
P. S. Liga I merge mai departe fără mari surprize, dar cu așteptări de la FCSB, CFR Cluj și Craiova, în calificările europene.

Horia Alexandrescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE