Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Majordomul lui Maior se întoarce la vatră

Postat la: 21.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În postură de antemergător al domnului George Maior, fost șef al serviciului Român de Informații și încă, pentru scurt timp, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Washington DC, un personaj despre care s-a scris mai puțin, Remus Ioan Ștefureac se întoarce acasă. Pentru a-i pregăti terenul. În vederea alegerilor prezidențiale. Din partea Pro România. Unde finul Victor Ponta i-a pregătit covorul roșu.

Drona domnului George Maior, Remus Ioan Ștefureac are o biografie pe măsura mentorului său. Înainte de a fi ajuns consilier la Ambasada României din Washington DC, el și-a obținut doctoratul unde altundeva decât la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul, aparținând Serviciului Român de Informații. A fost membru al Colegiului editorial al „Revistei Române de Studii Intelligence" și, în paralel, consilier al directorului de atunci al SRI. Care era tot George Maior. Și, da, a fost coproprietar Inscop, o așa zisă societate de cercetare de piață abonată la DNA și SRI, cărora le-a furnizat întotdeauna rezultate favorabile. Și, evident, științifice.

Întoarcerea lui Ștefureac acasă cu arme și bagaje anunță faptul că în mare viteză revine de la Washington DC pe plaiurile mioritice cu coada între picioare și Excelența sa, domnul George Maior. După ce, numit fiind ambasador în cea mai importantă capitală a lumii și conducând un uriaș aparat tehnic, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a rupe guvernarea PSD de administrația de la Casa Albă. Și, în bună măsură, a reușit. Este o performanță a lui Maior faptul că, în timp ce Polonia beneficiază de o primire la Washington aproape fără precedent pentru un stat din estul Europei, România s-a ales doar cu bătaie amicală pe umărul lui Klaus Iohannis, în urma căreia America încasează grosul alocărilor bugetare ale Bucureștiului pentru înzestrarea Armatei.

Revenind însă la oile noastre, vom consemna că retragerea ambasadorului României în Statele Unite survine după numeroase scandaluri politice ale căror protagonist a fost George Maior și chiar a unor cereri formulate în termeni fermi în acest sens de către Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de președinte al Senatului României și de către Teodor Meleșcanu, în calitate de ministru al Afacerilor Externe. A fost o carieră excecutată în oglindă cu cea a ambasadorului Statelor Unite la București, care nici el nu și-a reprezentat decât formal guvernul care l-a trimis la post, comportându-se mai degrabă ca un exponent al democraților, metamorfozați în putere colonială, și nu a republicanilor, care au dorit și doresc un parteneriat corect cu România. Dumnezeu să-l ajute pe Klemm, atât cât și Klemm a ajutat România!

În ceea ce-l privește pe în curând ex-ambasadorul României la Washington, domnul George Maior, nu înainte de a da cu subsemnatul la Parchet pentru câteva isprăvi săvârșite în perioada în care a fost șef SRI, va defila pe covorul roșu întins cu generozitate de finul său, Victor Ponta și de celelalte drone din Pro România și al cărui traseu sugerează o candidatură la alegerile prezidențiale din partea acestui partid, născut și promovat de „sistem". Iar majordomul, Ștefureac, înainte de a își da obșescul sfârșit politic, își va face până la capăt datoria de acoperit.

Sorin Rosca Stanescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE