Mai este Klaus Iohannis Presedintele Romaniei?
Postat la: 20.04.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Decizia lui Liviu Dragnea si a Guvernului de a muta Ambasada Romaniei din Israel la Ierusalim este cea mai importanta decizie de politica externa a Romaniei de dupa 1990. Prin semnificatia si impactul politice la nivel mondial. Romania devine, dupa SUA, a doua tara care ia o asemenea decizie, impotriva chiar a ONU! In conditiile in care, cum se stie, anuntul SUA a socat intreaga lume.
Desigur, UE va protesta prin toate organismele, ca si statele europene - chiar si cei mai ferventi aliati ai SUA, de la Franta la Marea Britanie -, punand presiune pe Guvernul Romaniei pentru a-si schimba decizia. Desigur, lumea araba va protesta si ea in totalitate. Ceea ce s-a facut, insa, ramane facut! Consecintele pe plan intern sunt devastatoare cu privire la Klaus Iohannis! Neinspirat, acesta a iesit astazi cu un Comunicat in care contesta decizia Guvernului si a lui Dragnea, pe ideea ca EL ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI, situatie care l-a umplut de ridicol: mutarea sediului Ambasadei este o chestiune administrativa si cade in sarcina Guvernului.
Prin aceasta iesire, este posibil ca Iohannis sa-si fi incheiat cariera politica ca Presedinte al Romaniei - de facto, desigur. Pentru ca, am certitudinea, SUA nu va ierta aceasta opozitie, chestiunea Ierusalimului fiind declarata ca una dintre temele centrale ale politicii externe a SUA de multe decenii! Dupa umilinta din Adunarea Generala a ONU suferita de SUA, coplesitoare, cu atat mai mult SUA ii va apara pe sustinatorii sai cu toate armele de care este in stare - asa cum a si declarat ritos de altfel in plenul ONU, ca si Israelul!
Iohannis nu a inteles acest lucru si a tratat subiectul la nivelul politicii dambovitene, taca-paca pe hartie - jos penalii, I love Kovesi - , in logica razboiului personal cu Liviu Dragnea. Dar, surpriza, astazi Viorica Dancila nu i-a mai raspuns la telefoane! Adica, Iohannis, care incearca sa-si revina din bubuiala, este disperat! Intre noi fie vorba, a primit ce a meritat: dupa ani de zile in care s-a bagat peste Guvern si Parlament, calcandu-i in picioare la televizor, in scop pur electoral - una-doua cu penalii si topaiala fiscala - acum este pulverizat chiar in domeniul sau constitutional: POLITICA EXTERNA, PE UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE TEME DE POLITICA EXTERNA LA NIVEL GLOBAL! Aroganta lui Iohannis s-a intors impotria lui. Cel multumit de DNA, cel care isi permite sa ignore enorm de multe probleme in care ar fi putut media, cu o fata de Hollywood, vorbe putine si vacante multe.
Este probabil ca pozitia lui Iohannis in problema Ierusalimului sa-l fi scos din joc pe acesta pentru al doilea mandat la Cotroceni! Mai mult, sa-l fi scos din jocurile de putere inca de azi, cunoscuta fiind uriasa influenta a SUA in politica externa globala, dar si europeana. Iar, daca Iohannis a devenit non-grata, atunci intrebarea mea este legitima: mai este el Presedintele Romaniei?
Aurelian Pavelescu
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu