MAI ASCULTAȚI-I ȘI PE NEBUNI!
Postat la: 05.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
O cruce mare și-a făcut Ðjoković, căzând în genunchi pe zgura de la Roland Garros, cu fața la cerul de deasupra Parisului. Și-a văzut visul cu ochii. Are de-acum în palmares și ceea ce-i lipsea, titlul de campion olimpic. O medalie mai câștigase el la Beijing, cu mai bine de un deceniu și jumătate în urmă, dar fusese doar un bronz. De-atunci a tot căutat aurul, dar nu izbutise nici la Tokyo să-și adauge nestemata care-i lipsea de pe coroană, chiar dacă devenise numărul unu mondial istoric, adică cu cele mai multe săptămâni pe primul loc în clasament.
"Are demon şi e nebun. De ce-l ascultați?" (Ioan, 10:20), i-au spus apoi, ca-n Evanghelie, dirijorii crizei de Covid, cum mulți spuneau și despre Iisus, și l-au ținut închis la Antipozi, unde venise nevaccinat să-și ia cel de-al zecelea trofeu de la Australian Open. El a rămas neclintit în credința lui, credință pentru care Irineu, patriarhul neamului său, îi acordase cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe sârbe, Medalia Sfântul Sava în cel mai mare grad.
Și credința lui i-a adus și acum izbânda în arena olimpică, la 37 de ani, cu 16 mai mult decât teribilul puști al tenisului mondial, pe care l-a învins în finala de pe Phillipe Chatrier, arena principală a templului tenisului de la Paris. Alcaraz e cel mai tânăr număr unu mondial din istorie, iar aici, la Paris, în turneul olimpic, n-a pierdut niciun set până la finala cu Nole. Duminică după-amiază, în cea de-a 10-a zi a Jocurilor Olimpice (luând în calcul și pre-ziua Deschiderii, când au fost programate întreceri), toți ochii erau pe Roland Garros. Și președintele Bach se afla în lojă, alături de Serena Williams, așteptând spectacolul.
A fost un eveniment "hight demand", adică un eveniment pe care toți vor să îl vadă, drept care chiar și pentru ziariștii acreditați a fost nevoie de un tichet special. Alcaraz îl bătuse pe iarbă, la Wimbledon, pe Ðjoković și intrase pe teren ca favorit. Rezultatul se știe, n-am să fac aici o cronică detaliată. S-a mers cap la cap în ambele seturi, primul de aproape două ore, cu ghemuri îndelung disputate, celălalt mai scurt, cam la jumătate, dar tot așa, greu de decis înainte de tiebreack, secvență decisivă a jocului, în care, de fiecare dată, Nole și-a arătat clasa.
Sârbul este, fără îndoială, unul dintre eroii acestei ediții a Jocurilor Olimpice, dar nu atât pentru aurul câștigat, ci pentru povestea lui. Ca și David Popovici al nostru, Novak Ðjoković inspiră oameni, motivează copii, oferă model pentru o generație. Iar ceea ce transmite el acum este că nu trebuie să-ți trădezi convingerile niciodată, chiar dacă rămâi singur să vâslești împotriva curentului. În lumea asta nebună în care trăim, normalitatea, așa-zisul banal, a devenit ceva de excepție. După teribilismul spectacolului de la Open Ceremony, prezența lui Yusuf Dikeç, în tricou, cu mâna-n buzunar, cu ochelari de vedere, necesari la cei 51 de ani ai săi, ca un turist într-un parc de distracții care țintește pentru a câștiga un pluș, a părut de-a dreptul fascinant. Așa a luat argintul olimpic.
Lumea s-a cam săturat de teribilism. Ba chiar fuge din calea... curcubeelor devenite de-a dreptul agresive în exprimare. Jacques, octogenarul fotoreporter francez care mi-e gazdă aici la Paris, îmi spunea că un amic de-ai săi, și el fost jurnalist umblat prin toată lumea, a ales să părăsească Franța și să se retragă din calea... paradelor colorate.
De aceea, și Ðjoković e iubit, pentru că nici el n-a acceptat compromisul. A spus și a făcut întotdeauna ce a simțit. Și uneori unii l-au hulit. În fond, știm că oamenii, dintotdeauna, i-au considerat nebuni pe cei care nu s-au potrivit vieții și gândirii lor. Dar mai târziu aveau să le dea dreptate. Ðjoković nu-i un mesia, e doar un nebun. Un nebun a fost și Nasty, dar în felul lui. Sunt genul de nebuni care inspiră oameni și pe care, dacă vrem să ne păstrăm umanitatea, e bine să-i mai și ascultăm din când în când...
Inocentiu Voinea
ULTIMA ORA
-
Ursula merge mai departe! UE semnează un nou contract de achiziții vaccinuri COVID 19. Stocuri pe patru ani
Comisia Europeană a anunţat vineri semnarea unui contract cu grupul farmaceutic american Moderna care permite achiziţionarea în comun de vaccinuri împotriva Covid-19 de către 15 state membre.
-
Rasa alba piere, fiind inlocuita de o populatie metisa. Declin demografic alarmant: "Omenirea va suferi un colaps fără precedent în istoria modernă!"
Un nou raport al McKinsey Global Institute (MGI) avertizează că economiile majore se îndreaptă spre un „colaps al populației" până la finalul secolului, din cauza ratei scăzute a fertilității. Populația unor țări dezvoltate ar putea scădea chiar și cu 50%.
- Călin și Cristela Georgescu dau un mesaj din mijlocul oamenilor: este un moment de glorie uriașă!
-
Aleksandr Dughin despre ceea ce urmeaza sa se intample după revenirea lui Donald Trump la putere
Cel considerat a fi ideologul lui Vladimir Putin, e vorba despre Aleksandr Dughin, are un amplu comentariu pe contrul sau de Telegram despre revenirea la putere a lui Donald Trump si ceea ce ne-ar putea astepta in viitor. Redam in continuare:
-
Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă cu viteză spre o insulă cu un rol strategic extrem de important
Cel mai mare aisberg din lume este încă în mişcare şi există temeri că s-ar putea îndrepta spre nord din Antarctica, spre insula Georgia de Sud.
-
S-a creat un precedent în Europa: O mamă singură trebuie să beneficieze de un concediu parental dublu
O instanţă din Spania a decis că o mamă singură are dreptul la un concediu parental dublu, cumulându-le pe al ei şi pe al partenerului ei dacă ar fi avut unul.
-
Trump inagurează era cripto - Ordin executiv pentru a sprijini creșterea criptomonedelor
Președintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care creează un grup de lucru pentru criptomonede însărcinat să propună un nou cadru de reglementare pentru activele digitale și să analizeze crearea unui stoc de criptomonede.
-
Moment istoric la Mănăstirea Pantocrator: Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena ajung în România, pentru prima dată
Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor fi aduse în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.
-
Europa rămâne spectator în cursa SUA-China pentru inteligența artificială supraumană
În timp ce Trump elimină toate restricțiile pentru giganții tech americani și aprobă investiții de 500 de miliarde de euro în proiectul Stargate, Europa se află în imposibilitatea de a concura, neavând acces la resursele esențiale - putere de calcul, energie ieftină și capital.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 3.Mai putem conta doar pe miracole
- 4."Am spionat în Cuba pentru CIA"
- 5.Problema cu discursul "strămoșesc"
- 6.Hai să vă povestesc cum văd eu fact-checkingul
- 7.Salut, David
- 8.Hemiplegia morală definitivă
- 9.Schimbarea Americii și a lumii
- 10.Nu te TEME, popor român!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu