Magia lui Niculae Bădălău asupra PNL
Postat la: 08.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Tot e la modă cuvântul magie. Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre magia făcută de Guvern. În materie economică. Iar Liviu Dragnea, despre magia neagră făcută de președinte. Care, în pamfletul său, a inventat alte cifre decât cele reale. Și eu mă voi referi la magie. La magia lui Niculae Bădălău. Executată în Parlamentul României. Prin care a izbutit să-i hipnotizeze pe liberali.
Dacă nu s-ar fi desfășurat în mare viteză, votul care a fost dat ieri în Senatul României pe legea cu dedicație având drept obiectiv lacul Grădinari din județul Giurgiu, ar fi stârnit pe bun dreptate senzație. Pentru că este una dintre rarele ocazii, dacă nu care cumva unica de acest fel, când în Parlamentul României s-a format conjunctural o nouă majoritate parlamentară.
Niculae Bădălău a reușit să-și treacă legea prin Senat cu voturile, atenție, PSD și PNL. Și asta întrucât ALDE nu s-a pronunțat în favoarea infamei legi. M-am mai referit la această operațiune, cu speranța că Bădălău nu va merge mai departe. Și că senatorii PSD nu-i vor da câștig de cauză. Dar influența celui care, până de curând, a fost numărul doi din partid, este uriașă. Până la urmă și-a convins colegii să voteze. Dar nu și aliații de la ALDE. Și aici a intervenit magia. Legea a trecut cu sprijinul PNL.
Un act normativ conceput pentru un singur obiectiv. Trecerea acumulării Grădinari din proprietatea statului în proprietatea Consiliului Județean Giurgiu, pentru ca, în pasul următor, Niculae Bădălău, în mod direct sau prin interpuși, să transforme această uriașă acumulare de apă în grădina lui. O operațiune cusută de jos până sus și de sus până jos cu ață albă. Asupra căreia voi mai reveni. Foarte pe scurt, să reținem că proiectul de lege a fost conceput nu de Bădălău, nu de vreun parlamentar din Giurgiu, ci de un senator PSD din Constanța. Șmecherie care bate evident la ochi. Și nu a existat niciun aviz în favoarea acestei legi. Nici de la Guvern, nici de la Comisiile de specialitate din Parlament. Tocmai de aceea, Bădălău a jucat la două capete. Dacă anticipa că nu reușește să strângă numărul necesar de voturi, întrucât aranjase ca actul normativ să primeasc caracterul de urgență, preconiza să-l treacă prin asumare tacită, adică fără vot, la data de 14 mai. Adică luni, săptămâna viitoare. Nu a mai fost necesar.
Magia a reușit. Pe deplin. Chiar dacă cei de la ALDE s-au opus. Nu-i nimic. Bădălău a găsit vreo 14 senatori amețiți de la PNL. Care au votat în favoarea lui. Oare în schimbul a ce? Pentru această operație, care este doar o etapă, întrucât Camera decizională e cea a Deputaților, Bădălău merită felicitat. I-a reușit pe deplin magia. Merită felicitat și Ludovic Orban. Care una spune, clamând tema statului de drept, a integrității și a corectitudinii, și alta face. Chiar prin intermediul celor mai importanți jucători ai săi.
Sorin Rosca Stanescu
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Condiția necesară ca Georgescu să fie lăsat să candideze. Primul pas a fost realizat!
- 2.Fostă "Golden Girl" al Sistemului simte că i-a venit vremea ca să preia puterea în România
- 3.Autorii haosului nu vor scăpa nici în gaură de șarpe
- 4.Despre ecuația prezidențialelor: Crin și Sistemul
- 5.Dar cu pleava societății, ce veți face, oare?
- 6.Inflație de viitori prezidențiabili, de tipul #CandidațiiAltora. Suveraniștilor veritabili li se va bara calea. România, #RaiulExploatatorilor!
- 7.Să vorbim pe șleau: Iohannis & Pahonțu au ordonat PNL ca să-l susțină pe Călin Georgescu ca să-i scadă astfel scorul lui George Simion
- 8.Mai putem conta doar pe miracole
- 9.Și-au băgat și americanii coada în ‘89
- 10.Strategia Națională de Apărare pe înțelesul tiktokarilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu